Silivri Facebook
banner88

KIYAMET KOMŞUDA KOPTU... (ÖZCAN BÜYÜKOĞLU)

HER CANLI BİR GÜN ÖLÜMÜ TADACAKDIR.

 

Din alimleri, eninde sonunda bir gün kıyametin kopacağına inanırlar.Kıyamet  esnasında  daha evvel  öbür dünyaya  göç etmiş   insanların   ,tekrar  dünyaya  döneceği de iddia edilir.

Kıyamet  kopmadı  ve ne zaman da  kopacağı  maalesef bilinmiyor.

Kıyamet  Silivri’ye  komşu  Büyükçekmece de koptu. Nasıl mı?

Büyükçekmece  gölünün , İstanbul girişin de Büyük   ve beton  TV  kulesini   bilmeyenimiz yoktur. Bu kulenin bulunduğu bölüm, Büyükçekmece’nin en yüksek  bölgesidir. Buradan gölü seyretmek bir ayrıcalıktır.

Bir zamanlar bu bölgeye  imar hakkı tanınarak, inşaat  müsaadesi  vermeye  kalkıldı. Sonra  sakıncalı görülerek  ASRİ MEZARLIK  bölgesi ilan edildi.

Burası  bir heyelan bölgesi. Büyükçekmece’nin  tüm yöneticileri bunu bilir.Bile bile  bu geniş alan  mezarlık  alanı oldu.Üstelik  hiçbir  önleyici  tedbir alınmadan.

Günlerden  bir gün  ,mezarlık  bekçisi  görev  mahalline geldiğinde  gözlerine inanamadı.En az 200  lahit mezar   yerinden oynamış,yer değiştirmiş   hatta  olduğu yerde  dimdik  olup sanki  görünmez bir kuvvet   bunlarla    şakalaşıyordu.

Tüm Büyükçekmece  ayaklandı.Mezarlık da yakını olan  ,kabristana koştu.

Belediye de toplantı üzerine toplantı yapıldı.Alınan kararların başında  zayiat büyüktü ve buradaki tüm mezarlar   yerlerinden  alınıp ,sağlam bir bölgeye taşınacakdı.

Mezar sahipleri de  durumu kabullendi.Mezarlar açıldı. Kemikler  torbalara kondu  ve  emin  bir yere  aktarıldı.Eski yerde de  heyelana karşı  tedbirler alındı.

Henüz kıyamet kopmamışdı.Sadece  Allahın bir uyarısı idi   biz  canlılara…

Özcan BÜYÜKOĞLU ARŞİVİ

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol