Silivri Facebook

RUMLAR SİLİVRİ'YE ÇIKARMA YAPTI...

RUMLAR  MALLARINA  SAHİP OLMAK İÇİN İLK ÇIKARMAYI  SİLİVRİ'YE YAPTI.
İSTANBUL DA YAŞIYAN RUMLAR 85  KİŞİYDİ.
ESKİ  ORTODOKS METROPOLİTİNİN  EVİ ,YENİ  BELEDİYE  SOSYAL  TESİSLER  GEZİLDİ  VE  BAHÇEYE  ,BAYRAK MİSALİ  AĞAÇ EKİLDİ.

Haberi  perşenbe  günü okudum. 85  İstanbul’lu  Rum,t oplu halde Silivri de ki  sahip olacakları  yerleri görmek, gezmek  ve tespit için  geldi.
Silivri Belediyesi de  elinden geldiği  kadar, günlerden Pazar olmasına rağmen  hizmet  götürdü.

Cumartesi  sabahı  Fener parikhanesi çevresin de ki  bir kahvehanede TC  vatandaşı  Rumlarla  görüştüm.Tabii ki  benim  haber yapmak için  geldiğimi bilmiyorlardı.

Gelenler  Patroit idi. Bir  araya  gelmelerini  İnternette  kurdukları İSTANBUL RUMLARI VE GÖÇ EDENLER DERNEĞİ   sayesinde oluyor.
Rumlar dernek başkanı Tanaş efendi için  ÇOK AKILLIDIR-ÇOK ZEKİDİR.KAFASI  ÇALIŞIR diye tanımladılar.
Hele, bazıları tanımasa da  Silivri Bel.Başkanı Işıklar’ı  neredeyse  AZİZ  ilan edecekler.Yardımları  çok diyorlar.

Bu  85  kişi kadınlı-erkekli grup  arasında  3 avukat,1 patrikhane  danışmanı  ,1 konsolosluk  görevlisi de  bulunmuş. Ben, aslında  geldiklerinden haberim olsaydı  muhakkak  Belediyenin  kapısına  dayanırdım.Çoğunluk  Türkçe konuşuyor.Kendi aralarında ise Rumca.
Cami haline getirilen  kiliseye  gitmişler. Kapı  üstünde PUT  silinmiş.Üzülmüşler. PUT’un  silinmesini  ,Minarenin  yıkılmasına  benzetmişler.
Sonra  Belediye  Sosyal Tesis olarak  kullanılan   eski Ortodoks metropolitinin  eski  evi  ve bahçeyi  gezmişler. Bahçeye de,,.BAYRAK  MİSALİ  AĞAÇ EKMİŞ  Rum grup.
Bol bol  fotoğraf  ve video  çekilmiş. İnternet  aracılığıla tüm  dünyaya yayınlanacakmış.
Rum  vatandaşların  tüm gayreti  kavga-olay  çıkmadan,sessiz sedasız  mallarını  geri almak. Olay çıkarsa  ,Başbakan  müsaadeyi  geri çeker  korkusu hakim.
Diğer bir korkuları da, Yunanistan da  topraklarını  bırakıp  Türkiye ye  gelenler.Onlar da  bir ümit  harekete  geçiyorlar.
Bu ziyaretler  havalar müsait olduğu müddetçe  devam edecek En az haftada bir kez olsa da.
Dernek Başkanı Tanaş efendinin  iddiasına göre  Türkiye den  giden  Müseviler  ve Bulgarlara da  aynı  hak tanındığına göre  onlar da  yavaş yavaş  gerekli  işlemlere  başlatıyor.
Elbasan köyüne gidilmiş. Burada Yunanistan dan gelen Müslüman   Türkler ,Türkçe yerine  Rumca konuşmuşlar. İlginç değil mi?


Özcan BÜYÜKOĞLU

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol