Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ  ADLİYE  BİNASI'NDAKİ FACİA
Silivri adliyesinde görevli Savcı-Hakim ve personelle haberin ilgisi yok
 
Hakikaten büyük bir facia ucuz atlatıldı. Ana kolonlardan ayrılmış orta aydınlıkdaki balkonlar çökmüş olsaydı, facianın yanında skandal da yaşanacaktı. İsim bahsetmiyorum. Gündemi takip edenler anında anlayacaklar. Silivri de 3 yıl önce hizmete giren,modern Adliye binası konumuz.
 
 
Modern adliyenin emektarlarından, emekliliği gelmiş bir görevlinin dikkatinden kaçmamış. Adliyenin orta boşluğuna bakan yarım balkonlar,1 veya 2 cm değil,10 cm kadar ,bağlantılı oldukları kolonlardan ayrılmaya başlamış.Aslında balkonların bağlanması gereken kolonlar da inşaat esnasında unutulmuş Adliyede ki üst makama olay aktarılınca, inşaatı üstlenen firma yetkilileri anında çağrılmış.İddiaya göre asıl sorumlu piyasada yok.Ağabey ( hata bizde) demiş ve acilen balkonların güçlendirme işi başlamış.
 
Devlet dairesi olan Adliye binasında gündüz değil, mesai bittikten sonra çalışmalar başlıyor ve ertesi gün 08.00 kadar devam ediyor. Ustaların ifadesine göre, onarım çok zor.Tek balkona destek kolon atılacak süre içinde 5 yeni balkon inşaatı yapmak mümkün. Hakikaten FACİA fark edilmeseydi ve balkonlar orta aydınlığa çökseydi ne olurdu? Olayı, arkadaşım olan 2 vatandaştan öğrendim ve bir de cep telefonuyla çektikleri tek kare fotoğraf atmışlar e-mailime.
 
Allahtan DEPREM filan olmadı. Muhakkak hatalı inşaatı yapanlar hk tahkikat açılmıştır. Silivri de görev yapan gazetecilerin ahı tuttu. Sayıları 15 i geçmeyen gazeteci dostlar ilçede tanınır ve ADLİYE BİNASINA GİRERKEN, fotoğraf makineleri emanete alınır.Neden? Fotoğraf makinesi, ateşli silahtan daha tehlikelidir. Buna karşılık avukatlar ve personel rahatlıkla diğer kapıdan girer çıkar üstlerinde değil fotoğraf makinesi silah bile olsa aranmaz.Vatandaş üzerinde cep telefonu varsa, fotoğraf çekebiliyorsa ona da dokunulmaz.Tabii ki POLİSİN suçu yok. En az 3 yıldır ŞİFAİ EMİRLE bu yasak devam etmekte.YAZILI EMİR YOK.Polis ne yapsın ki Aynı yasak Bakırköy Adliyesinde,Tekirdağ Adliyesin de yoktur.
 
Adliyeyi inşa eden BÜYÜK FİRMA nın hataları bitmiyor ki… Arka tarafda Kazan dairesi üstü BAHÇE OLARAK TASARLANMIŞ.Yeşil saha hakikaten güzel bir manzara oluşturuyor..idi… Ne var ki şimdi gelin görün tam bir rezalet.Bitkiler sulandığında,alt kata,kazan dairesine su geçmemesi gerekirken ,kazan dairesi sular içinde kalmakta. Herhalde bu duruma da müdahale edilecek.. Son olay…Adliye binasında Savcı ve Hakimler hariç hiçbir dahili telefon dışarı ile konuşamıyor.Tümü kapatıldı.Neden mi?5 milyar telefon faturası gelince EMİR DEMİRİ KESER.. Ancak,dışardan aranılırsa ,muhabereye devam..
 
Özcan BÜYÜKOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol