Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ  BOCCE  İLE  TANIŞTI...

  İlçemize teşrif eden İstanbul Valimiz Sayın Hüseyin Avni MUTLU'nun katılımıyla İlçemizde Silivri Özel Sporcular Spor Kulübü Sporcuları bir ilke daha imza attı.

      Silivri Gülen Yunuslar Özel sporcular Spor Kulübü Bocce takımı, Sayın Valimizle birlikte Silivri halkına Bocce Sporunu tanıttı.TOSSFED (Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu) Bocce komite üyesi olan Özel Sporcular Spor Kulübü antrenörü Beden Eğitimi Öğretmeni Sevgi PAMUKÇU eşliğinde çalışmalarını sürdüren Bocce takımı Sayın MUTLU ile Bocce maçı yaparak bir ilkin mutluluğunu daha yaşadı.

    TOSSFED Bocce Komitesi Üyesi Sevgi PAMUKÇU;'' Bocce, sporunun kökeninin Anadolu'ya dayandığı ve M.Ö. 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Bugünkü şekliyle ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve "bocce" adını da Romalılardan almıştır. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir. Türkiye bocce ile 1991 yılında tanışmış, 2005 yılında "Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu"nun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuşmuştur.İlçemizde de Özel Sporcular Spor Kulübünün bünyesinde ilk olarak 2009 yılında başlayan çalışmalarımız 2010 yılında TOSSFED  musabakalarına katılarak devam etti  ve İstanbul 3.sü olduk.Çalışmalarımız son hızla devam etmektedir. Sayın Valimizin ilçemize teşrifleri vesilesiyle Bocce sporunu da ilçemize tanıtmış olduk.Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa yakın olmasını sağlamak. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor, 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir.'' dedi.

    Valimiz Sayın MUTLU, Silivri Özel Sporcular Spor Kulübünün ''BENİMLE OYNAR MISIN ?'' projesinde bowling musabakasına özel sporcularımızı desteklemek amacıyla katılma sözü verdi. Sayın Valimizi, birkez daha Özel SporcularSpor Kulübü sporcuları  sayesinde İlçemizde görmekten onur duyacağız.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol