Silivri Facebook
banner88

ŞU BİZİM YENİÇİFTLİK... (ÖZCAN BÜYÜKOĞLU)

MARMARA  EREĞLİSİ, YENİ ÇİFTLİK  MAHALLESİNDE  YAŞADIKLARIMIZ....

Yanılmıyorsam , LANGIRT  denen  illet bir zamanlar  tüm Türkiye'yi  sarmıştı.Tüm kahvehanelerde  bulunuyor,iddialı  ve para karşılığı  maçlar yapılıyordu.Bir nevi KUMAR  haline getirilmişti.

Devlet  olaya el attı  ve BU BİR KUMARDIR  dedi, LANGIRT MASALARININ  tümünü  kaldırttı.

Yeni Çiftlik  mahallesin de,her ne kadar  ATATÜRK PARKI  LEVHASI kaldırılıp,yenisi de konmamasına rağmen  en az 15  LANGIRT  iyi  iş yapıyor parkda.Özellikle   çok küçük  çoçuklar  bunun müdavimi oldu.Tabii ki  para ile  oynanıyor.

Tüm sermaye   LANGIRT MASASI.Sahiplerine  masrafsız  iyi  gelir sağlıyor.

ATATÜRK   PARKI adlandırılan mahal,Yeni Çiftliğin tek tabii  plaj  mahalli.Plaj  girişinde para ödenmiyor.Otomobilin varsa oto-park üçreti ödüyorsun..Küçük oto 5 TL,büyük  oto 10 TL.Tabii plaj da  ,kumda oturabilmek için yer maalesef kalmamış.Belediye  SEZLONGCU ve ŞEMSİYE'cilere kiralamış.Ödeme yaparsan   sezlongda dinlenebildiğin gibi  güneşden de korunuyorsun.

Susadın,paran yoksa  hapı yuttun.En ucuz su  ŞOK mağazasında.Diğer  iş yerlerine göre 1/4 fiatına.Sahilde  çok güzel  SEBİL/ÇEŞME var ama  ,ne musluğu,ne de suyu var.Üstünde  PANSİYON  REKLAMLARI   mevçut. Yalaklara da  PLASTİK ÇİÇEKlerle  süsleme  yapılmış.

ATATÜRK PARKI  levhası  kaldırıldı ama,mevçut  esnafın  umurunda değil.  Hayatlarından çok mutlular.Tarife bulundurmazsan,istediğini,istediğin fiatla satarsan,daha evvel  tonla para sarfedip  zemini  çim yapılan  saha  üzerine,gecekondu misali  masa-iskemle koyup  paraya  para demezsen   ,eh o kadar da  hizmet eden BAŞKANA  BEZ İLANLA  TEŞEKKÜR  az bile.

Marmara Ereğli Bel.Başkanı  Sn İbrahim  Uyan,Yeni Çiftlik  mahallesini  o kadar  seviyor ki,Ağustos meclis  toplantısını dahi  ,kapatılan eski bel.binasında yaptı.

Meclis  fotoğrafını  dikkatle inçeleyin.Tek seçmen vatandaş yok.Zira  salonda fazla 1 kişiye dahi   yer yok.Büyük  bir masa ve çevresinde AKP-CHP  meclis üyeleri . Kişi olarak , müsait yer olsaydı ;gönül isterdi ki   toplantıya dinleyici   olarak katılmayı çok  arzu  ederdim.

Oh ne güzel, dinleyicisiz ,kavgasız-gürültüsüz  Bel.Meclis toplantısı.

Otobandan  -Belediye ye  çıkan yol üstünde,  çam ağaçları arasında  bir lokanta vardı.Ne kadar  kötülük ararsan  burada  bulabilirdin.Meğer  arazi  devletinmiş. Yeni Belediye  yönetimi  burayı  boşalttırdı.Tesisleri  kaldırdı  ve de iyi etti.

Bir bez  ilan asarak  ,vatandaşlara  PİKNİK ALANI  tahsis etti.

Şimdi bir oraya  uğrayın.Çevre esnaf,güneş altında kalmasın düşüncesiyle  otomobillerini  çamlar  altına  taşıdı. Yer kalırsa ,  vatandaş  piknik yapsın.İşin Türkcesi,PİKNİK ALANI,BEDAVA OTO-PARK oldu.

Özcan BÜYÜKOĞLU

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol