Silivri Facebook
banner88

TENTELİ SALINCAK GELDİ... (ÖZCAN BÜYÜKOĞLU)

Kime niyet kime kısmet

Bazı büyük marketler, haftanın 1 günü  hesaplı  ve ilgi çekici   mallarını  10 gün önceden  astıkları  afislerle  ilan ederler. Misal  her cuma   BİM  Market, her perşembe ise A-101 ,en az 15  parça  özel indirimli  malı vatandaşa sunar. O mal kullanışlı, hesaplı  ise  ilgi büyük olur. Sabahın köründe market önünde vatandaş sıraya girer.

Anlatacağım  birebir yaşanmış öyküdür. Olay  BİM  mağazasında geçer.BİM ‘in  yöneticileri  hangi mağaza olduğunu bilmektedir. Vatandaşlar, durumu  yöneticilere  şikayet olarak bildirmelerine rağmen,müşterilere  geri  cevap olarak dönülme nezaketi gösterilmemiştir.

Kalabalığın  oluşmasında en önemli faktör,satışa sunulan  malın  çok az sayıda gelmesidir. Misal 4-6 en çok 10 adet gibi.

BİM Mağazaları  15 gündür,market  camlarına astığı  ilanlarla  TENTELİ –DEMİR ,3 kişilik SALINCAK  Cuma günü satışa çıkacağı ve fiyatın da 129 TL  olacağı  bildiriliyordu.

Cuma günü  sabahın 07.30 unda  vatandaşlar gelmeye başladı. Mağazanın  açılışı 09.00.

Açılıştan önce vatandaş sayısı 50 yi geçti. Bir görevli : vatandaşlara   TENTELİ SALINCAĞIN 1 adet geldiğini.Onun için  bu kadar kalabalığın yersiz olduğunu,bildirip özür diledi.

Şimdi 1 gün önceye öğle vaktine dönelim. Vatandaşın motosikleti vardı. Acaba  salıncak kolisi  motorla  götürebilmek  mümkün müydü, boyutlarını görmek istedi. Zira ,taksi ile götürmek pahalıya mal olacaktı.

Mağazada bir görevli ,  depo girişinde  salıncak  kolilerini gösterdi.4 adet olup  motosikletin önünde  götürmenin  mümkün olduğunu gördü. (Yönetim   aksini iddia ederse,4 değişik  mağaza görevlisi ,her mağazaya 4 adet TENTELİ SALINCAK geldiğini    açıkladı)

Saatinde  market kapıları açıldı. Vatandaş  kendi aralarında  sıra yapmışlardı.Bayanlar  ezilmesine rağmen  bir koşudur  mağaza içinde başladı. Alıcılar her tarafta  TENTELİ SALINCAĞIN kolisini arıyordu.

1-2 dakika sonra  mağazanın  dibinden  elinde salıncak kolisi  bir vatandaş vezneye yanaştı.Parasını ödedi.1 adet  geldiği iddia edilen  Salıncağı aldı gitti.

Bu vatandaş  ,kapı önünde  çekilen karelerde görünmüyor. Üstünde atlet olup. O kadar koşmuştu ki  nefes nefese idi. Zaferi  telefonla  dostlarına iletiyordu.

Geri kalan 3 Tenteli Salıncak ne olmuştu? Vatandaş bilmiyordu. İddiaya göre salıncaklar ya hatırlı müşterilere bir gün  önceden  teslim edilmişti veya  personel parasını  ödeyip evine götürmüştü.

Salıncağa sahip olamayanlar, birbirleriyle sözleştiler. Bu rezaleti USA da ki esas patrona  E-mail ile yollayacaklardı.

 

Aynı salıncağın piyasa fiyatı 500 TL nin üstünde.   

Özcan BÜYÜKOĞLU

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol