Silivri Facebook

Yılmaz Kandemir'e Küp İzni Çıktı...

YILMAZ KANDEMİR’E ,   TEŞEKKÜR EDERKEN , 
TOPRAK İMALATI 150 LT  LİK  TARİHİ  ŞARAP  KÜPÜNE  DE ,
 HAK  İZNİ ÇIKTI.


Yılmaz Kandemir   siyasetten,bürokratlığa  geçince , eski   kavgacılığı kalmadı. Tüm  enerjisini ,artık  vatandaşlara  ayırıyor.
Eski  eserlere  karşı  özel  çalışması var.Bulduğu  ve yasak olmıyan  antikaları  topluyor
Epey  oldu. Tarihi  yolgeçen han içinde  ,hemen  toprağın altında  150 lt lik  şarap küpü  bulunmuşdu. Toprakdan mamül..Köşk  bahçelerinde  . süs olarak  kullanılacak cinsden. bir küp.,
Sahibi  Behzat Nalbantoğlu. ,Kandemir’in   rahmetli  babası,Nalbantoğlu’nun kadim dostu.
Yılmaz kardeşimiz bu küpü ister,Behzat  vermez. Araları  açılır… Ta ki  Kandemir,Belediye de  görev alana kadar.
Behzat  Nalbantoğlu,Yılmaz’ı tebrik eder,yanaklarından öper  ve barışırlar.
Günler geçer. Arife öğle üzeri 85 lik  Behzat  Nalbantoğlu  ,hanın önünde ki  piyangocu  kadının önünde düşüp bayılır. Kadın  avazı  çıktığı kadar  yardım ister.Ve  cankurtaran   gelmesi beklenmeden  bir taksi ile Devlet hastanesi  açil servise kaldırılır.
Açil Servis  ilk müdahaleyi yapar. Ancak ertesi günü bayramdır.Behzat ın sağ tarafı  tutmamaktadır. Görevliler tarafından ,devlet  hastanesi  yerine  açilen  özel  hastaneye  kaldırılması  teklif edilir.Gerekçe, doktorların çoğunun izine çıkması.Evvelki  yıllarda  bir nevi HAMUTÇULUK  vardı. Komisyon alabilmek için  sevk.
Akla, o zaman ne geliyor.? Koskoca  modern  devlet hastanesi,sigortalı  inme inmiş bir vatandaşa  bakmakdan açiz.
Tabii  Açil’in önerisi  üzerine  Behzat Nalbantoğlu   Kolon hast. kaldırılır. Gündeliği 60 TL olan bir odada  bakım başlar. 1 aylık bakım sonrası  iyileşme  görüldüğünden  ,kendisini  Selimpaşa  Özel Huzurevine  gönderilir.
Bu  huzurevinde 65  hasta ve  yaşlı  bulunmaktadır. 2 kişilik  odalarda  kişi başı ,aylık 2 bin TL.
Salı  sabahı,gün  ağarırken,Tekirdağ Yeni Çiftlikden motorsikletle  Behzat’ı görmeye gittim.Saat 04.00 de yola çıktım. 0.7.15 de huzurevindeydim.
Behzat amca  el yürüteci kullanarak  yürüyor. 2 kişilik odada tek başına.TV var.Kullandığı yok. Aklı yerinde maşallah.Dostlardan  bazıları  gelmiş. Mutlu.
Gelelim  asıl  meseleye.Yanındayken  kahvaltı getirildi. 1 bardak çay.Avuç içi kadar peynir 3 dilim ekmek ve yanında   reçel.Ben misafir olarak gelmişim. En azından 1 bardak çay teklif edebilirlerdi. Edilmedi.kapasite bu kadar.
Buraya  yatırılırken  peşin  aylık isteniyor. Paran  yoksa,içeri adım dahi atmak yasak. SSK  katkı vermiyor.
Behzat amcanın üç beş kuruşu var ama  vadeli. Vade bitmesine 9 gün var.Anlıyacağınız   Huzurevine kabul çok zor.
İşte burada  devreye Yılmaz Kandemir giriyor. Kefil olup  senet imzalıyor. Behzat amca Huzurevine yatırılıyor.Sonra da , yine Kandemir,vadeli hesabın dolduğu gün banka görevlileri ile  Huzurevine geliyor. Para  kasaya teslim edilerek, hayatın devamı sağlanıyor.
Güzel ve insani bir görev.Yapmaz  yapmazdı. Teşekkür ediyor zaten kendisi. Ve de  küpü  artık  alabilir  imasında bulundu  Behzat Amca.

Özcan Büyükoğlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol