Silivri Facebook
banner88

YILMAZ KANDEMİR'İN BASIN AÇIKLAMASI...

Yılmaz Kandemir'in Basın Açıklaması

 

DEGERLI HEMSERILERIM; Bu yil da mubarek ramazan ayinin ucte ikisini eda ettik. Bu uzun ve sicak gunlerde oruç tutan hemserilerimin oruçlarini Allah kabul eylesin.

Degerli hemserilerim, dikkat ederseniz, mubarek ramazan ayi basladigindan bugune hangi parti veya belediye, Silivri'nin hangi mahallesinde iftar sofrasi kuracaksa, o mahallede uzerine anons sistemi kurulmus bir minibus ile iftar sofralarinin nerede kurulacagini ilan ederek o mahalledeki hemserilerimize duyurmaya calisiyor. Bu anonslar niye yapiliyor? Daha fazla katilim saglamak icin.

Degerli hemserilerim, Silivri'de veya Turkiye'nin baska bir ilcesinde veya beldesinde yasamis su anda ellili yaslarin uzerinde olanlar cok  iyi hatirlarlar. Mesela 1975'li yillara kadar Silivri'de iki adet yazlik, bir adet kislik belediye sinemasi vardi. Bir de 1965 yilina  kadar Kale Mahallesinde Eski Ermeni Kilisesinin oldugu yerde de kapali bir sinema vardi. O yillar duyuru yapmak icin Silivri Belediyesi hoparlör sistemini kurmamisti ve duyurular Silivri'de daha ilkel bir sekilde yapilirdi. Bu sinemalar o gece oynayacak filmin duyurusunu yapmak icin, Sinema afisi boyunda ayakli bir sunta uzerine o geceki filmin afisini yapistirir ve bu afisi iki kisi  tasiyarak silivri'nin butun sokaklarini  dolasirlar ve duyuru yapmak icin bagirirlardi."Sevgili Silivrililer, bu aksam Lale Bahce Sinemasinda  saat 9,30'da Fatma Girik ve Tugay Toksöz'ün basrollerini paylastigi Bos Besik filmi oynatilacaktir. HERKES ERKEN GELMELIIIIIIIIIIIII, YERLERINI TEMIN ETMELIIIIIIIIIIIIIII." diye anons edilerek duyuru yapilirdi. Nerden biliyorsun derseniz; cunku ben de belli bir sure bu sekilde afis tasiyarak ve bagirarak duyuru yapmistim çoçuklugumda. Butun gun cigirtkanlik yaparak dolasmanin karsiligi da o gece sinemaya bedava girmekti. Cocukken sinemaya bedava gitmek istersek bu isi yapardik.

Simdi, belediyelerimizin verdigi iftar yemekleri icin duyurular, daha modern ve cagdas bir sekilde minubuslerin uzerindeki anons sistemi ile yapilmaktadir. Degerli hemserilerim, bence bu minibuslerle yapilan iftar duyurularinin, 50-60 yil once sinemalarin yaptiklari duyurulardan bir farki yok. "Bu aksam, su mahallede X partisi veya X belediyesi iftar yemegi verecektir, HERKES ERKEN GELMELIIIIIIIII, YERLERINI TEMIN ETMELIIIIIIIII" Oyle degil mi?

Degerli hemserilerim, Ak Parti Belediyeleri yillardan beri iftar cadiri kurarak veya sokakta iftar veriyorlardi. Ak Parti'nin siyasi gorusune uygun bir organizasyon oldugunu dusunuyorum.

Ama Silivri'nin CHP'li ve kendini sosyal demokrat ve sosyalist goruslu kisi oldugunu soyleyen ve iddia eden belediye baskani Sayin Ozcan Isiklar, bu yil secimlere 8-9 ay kalmisken, Silivri'nin butun mahallelerinde, belediye butcesinden 60 bin kisiye, 600 milyar lira harcayarak iftar yemegi vermesini ben anlayamadim. Anlayan varsa ve bana da bir anlatirsa, memnun olurum. Simdi Ozcan Isiklar'in yalakalari bana kizacaklar ve yahu ne var bunda CHP'li belediyeler iftar cadirlari kurmayacaklar mi, sokak iftarlari duzenlemeyecekler mi diye sitem edecekler.

Degerli hemserilerim, tabii ki CHP'li belediyeler ve uygun goren belediye baskanlari iftar yemekleri verebilirler. Buna kimsenin bir sey diyecegi olmaz. Ama, degerli hemserilerim, 2009 yerel secimlerinin propaganda konusmalarinda CHP'nin Belediye Baskan adayi Ozcan Isiklar, tum mahallelerde yaptigi konusmalarinda, o zamanki Ak Partili belediye Baskaninin kurdugu iftar cadirlarini cok kati bir sekilde elestirmis ve bu iftar sofralarinin cagdisi oldugunu defalarca soylemistir. Kendisi belediye baskani secildiginde kesinlikle iftar yemekleri duzenlemeyecegini ve belediyede gida bankasi sistemini kurarak ihtiyac sahiplerine o sekilde her ay gida yardiminda bulunacagini, herkesin anlayacagi net bir sekilde anlatmisti. 2009 yilindan bu yana, dort yildır duzenlemedigi iftar yemegi organizasyonlarini, acaba Silivri'deki cemaatlere yakinlasmasindan dolayi, bu cemaatlerin ileri gelenlerinin telkinleriyle mi, yoksa gercekten “ben artik hidayete erdim ve bu sene iftar sofralarini Allah rizasi icin kuruyorum” mu diyecek, onu merak ediyorum. En onemlisi de Silivrili hemserilerimize secimlerde, ben iftar sofralari kurmayacagim diyorsun, belli bir kesime mesaj verip yalan soyleyerek oylarini aliyorsun, ama secimlere 8-9 ay kala takiye yaparak ve belediye butcesinden 600 milyar lira harcayarak iftar organizasyonlari duzenliyorsun.

Sosyalist ve sosyal demokrat goruse sahip oldugunu iddia edeceksin, karsit siyasi goruse sahip biri olarak yillarca bazi partileri, DINI SIYASETE ALET EDIYORLAR diye bas bas bagirarak suclayacaksin, ondan sonra ayni seylerin fazlasini sen yapacaksin. Ayni seylerin fazlasini neler yaptigini sen cok iyi biliyorsun ve bunlari yaparken, parti icinde sosyalistim, sosyal demokratim diyen kisiler senin bu yanlis hareketlerine belediye imkanlarindan sagladiklari menfaatleri nedeniyle seslerini cikarmayacaklar. Yok boyle bir dunya! Sizler Silivrili hemserilerimizin bunlari, bilmediklerini ve kendi dusuncelerine gore degerlendirmediklerini mi zannediyorsunuz? Eger oyle  dusunuyorsaniz ilk yerel secimlerde yanildiginizi net bir sekilde goreceksiniz, ama ne yazik ki is isten gecmis olacak, benden soylemesi!!!

Basin bildirimi Hz.Mevlana'nın şu güzel sözüyle sonlandırmak istiyorum.

HER NE OLURSAN OL,

YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN,

YA GÖRÜNDÜĞÜN GÍBÍ OL.

Yani sark kurnazligi yaparak, siyaset de yapiyor olsan, yalan soyleme, kimseyi kandirma. Sayin Belediye Baskani Ozcan ISIKLAR, benden sana agabey tavsiyesi. Belediye baskani secildikten sonra benim tavsiyelerimi pek dinlemedin ama yine de ben sana soylemis olayim.

 

YILMAZ KANDEMİR

İBB Bağımsız Meclis Üyesi

Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi

Mali Müşavir

29.07.2013

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol