Silivri Facebook
banner88

Hesaplar Turan Üzerine
 
Bunların bazıları tabiî ki Ak Parti içinde. Turan’ın böyle bir yasak ile karşı karşıya kalmasını hesaba katanlar daha şimdiden kendilerini belediye başkanı adayı olarak ilan etmeye başladılar bile.  Bu isimler kimler mi? Etrafınızdaki konuşmalara bir kulak kabartın anlarsınız. Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert’in çok yakın çevresine Silivri’den aday olacağını söylediğini bilmeyen de kalmadı artık.
 
CHP’ DE  TARAFSIZLIK BİLDİRGESİ
Silivri CHP Örgütü bir açıklama yaparak aday adayları arasında tarafsız olacaklarını duyurdular. Eh kim bunun ne kadarına inandı bilinmez tabiî ki. Fakat ben hiç inanmadım. Mevcut yönetimin çok net olarak gözüken adayı Özcan Işıklar. Işıklar’ın son günlerde işini gücünü bırakıp tüm vaktini Silivri’de ve parti de geçirdiğini gözlemliyoruz. İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım ile iyi bir diyalog içinde olan Işıklar bunu iyi değerlendirmek istiyor tabiî ki. Selami Değirmenci ise kendinden çok emin çalışmalarına devam ediyor. Hatta çalışmalarını sadece Silivri merkezinde değil, beldelerine ve köylerine yaymış durumda. Selami Değirmenci’nin yanında ise eski ilçe Başkanı Mümin Tuğlu var. Ziyaret ettiği beldelere Tuğlu ile birlikte giden  Değirmenci  çalışmalarını epey hızlandırdı. Yılmaz Kandemir diğer aday adaylarından . Kendine özgü çalışmaları devam ettiren Kandemir’in ne yeni ilçe başkanı ne de eski ilçe başkanından destek aldığını söyleyememem. Herkes tarafını netleştirirken CHP İlçe Başkanlığınca yayınlanan tarafsızlık bildirisi çok anlamsız geldi bana. Tabi ki çok net  olarak şu anda bir açıklama yapmak yersiz ama  göz göre göre de böyle açıklama yapmakta çok daha fazla yersiz değil mi? CHP’in belediye başkan adaylarının Mayıs ayı içerisinde açıklanacağı belirtiliyor. Bunun ne kadar doğru olduğu  bir ay sonra öğreneceğiz. Fakat Şu bir gerçek CHP adayı olarak çalışan iki isim net. Biri CHP İlçe Yönetimi’nin desteğini verdiği Özcan Işıklar, diğeri ise eski ilçe başkanı Mümin Tuğlu’yu cephesine alan Selami Değirmenci.
 
DEMOKRAT PARTİ SESSİZ VE DERİNDEN
Demokrat Parti de ise  yeniden yapılanmanın ardından çalışmalar sürüyor. Beldelerde ki gücü bilinen Demokrat  Parti ise gelişmeleri sessizce takip ediyor. Diğer partilerdeki  gelişmeleri dikkatle takip eden Demokrat Parti kurmayları sessiz ve derinden çalışmaya devam ediyor. Celaliye- Kamiloba Beldesi’nin Silivri’den alınarak B.Çekmece’ye bağlanması Demokrat Parti için bir üzüntü kaynağı oldu . Celaliye-Kamiloba Belediye Başkanı Rıdvan Yavuzbilge’nin Silivri Belediye Başkanlığı için adının telaffuz edildiği günlerde böyle bir kararın çıkması Demokrat Partilileri üzdü. Demokrat Parti için ismi geçen adaylardan  biri de Tahir Sert. Ak Parti’de umduğunu bulamadığı taktir de Sert’in yakın dostu Bekir Yetki’i devreye sokarak buradan aday olabileceği konuşuluyor.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol