Silivri Facebook
banner88

Silivri'de Bir Sanatçı Yetişiyor (Pamir'in Hayatı)
 
Günün anlam ve önemini yansıtan resimler, değişik temalar, naif çocuk resimleri.
 
Bir bölüm ilk anda sevimli bir kurt resmi ile dikkatimi çekti. Resmin sahibi Pamir KURT…
Ve soyadını aldığı yırtıcı hayvanı çok sevimli resmetmişti.
 
Sergide Pamir’e ayrı bir bölüm oluşturulmuş ve birçok resmi sergileniyordu, yaşına göre yetenekli ve eğitimli olduğu belliydi.
 
O sırada İnci Hanım ile karşılaştım; yanında 2 hanım ve şahane mavi boncuk gözlü, dünya tatlısı bir çocuk; ve evet küçük ressam Pamir KURT’la böylece tanışmış oldum.
 
Bir anda kendisine röportaj yapmayı teklif ettim, o da kabul etti, Pazar günü saat 17:30’da Sunflower’da eğitim aldığı Resim Atölyesinde görüşmek üzere vedalaştık.
 
Atölye’ye geldiğimde, Pamir’in eğitmeni Nilgün Karakaş, tuvalinin başında resim yapmaktaydı, tam bir sanatçı atölyesi, her yer tablo, hafif müzik, tütsüler ve kokulu mumlar, sıcacık bir atmosfer, 10 dakika kadar sonra da yine dünya tatlısı Ekin-Elif çifti sevgili Pamir’le geldiler, tanışma ve çay faslından sonra söyleşimize geçtik.
 
Bu arada ben Pamir’le söyleşirken, Nilgün Hanımdan kendisini tanıtan ve öğrencisi ile ilgili izlenimlerini anlatan kısa bir not rica ettim.
 
''Ben Nilgün Karakaş. Ankara’da sanatçı olarak doğdum. Resim yaşama biçimim olarak 53 yıldır benimle birlikte.
 
Silivri’de uzun yıllar önce amatör bir grup olarak kurduğumuz grubumuzda değişik ülkelerin ustalarından aldığımız resim eğitimi ile kendimizi geliştirdik. Ben yaklaşık 8 senedir Serbest Resim atölyesi çalışmaları ile sanata ilgi duyan her sanatseverle bu güzelliği paylaşmaya çalışıyorum. Çeşitli dönemlerde yetiştirdiğim öğrencim sanatçılarla sergiler açmaktayım.
 
Şu anda sergisini sevgiyle sergilediğim öğrencim Pamir Kurt’la 2 senedir çalışıyorum. Kendisi son derece yetenekli, iç dünyası zengin bir çocuk ve son derece başarılı. En büyük dileğim mesleği ne olursa olsun sanatla iç-içeliğinin yaşam boyu devam etmesidir.''
 
Aşağıda Belçika doğumlu, yeni Silivri’li kendisi küçük, yeteneği büyük, geleceği parlak bir sanatçı adayı ile ilgili röportajı naçizane siz sevgili Silivri’lilere sunmak istedim.
 
Pamir KURT 13.06.1999 Brüksel doğumlu, ikizler burcu ve Kültür 2000 Kolejinde eğitim görüyor.

N.T. - Pamir adının anlamını biliyor musun?
P.K. - Evet Orta Asya’da büyük yayla.
 
N.T. - Resme ne zaman ve nasıl başladın ve seni kim yönlendirdi?
P.K. - 2 yıl önce başladım, Babam müzikle ve resimle ilgileniyor, beni de o yönlendirdi,       okulda öğretmenlerim de çalışmalarımı beğeniyorlardı.
 
N.T. – Resimde hangi malzemeleri tercih ediyorsun?
P.K. – Karakalem ve sulu boya ile başladım, şimdi yağlı boya ile çalışıyorum.
 
N.T. – Tiyatro kurslarına da gidiyormuşsun, ilgilendiğin başka sanat dalı da var mı?
P.K. – Evet, Silivri Belediyesinin çocuk tiyatrosu kurslarına devam ediyor, Aylin öğretmenle çalışıyorum, yine babamın yönlendirmesi ile org ve piyano çalıyorum.
 
N.T. – Ohoo beni şaşırtmaya devam ediyorsun, ne müthiş, ne güzel bir çocuksun sen, peki sesin ve kulağın nasıl, hangi müzik türünü seviyor ve çalıyorsun?
Ekin Bey – Vivaldi’yi güzel çalıyor, sesi ve kulağı da iyi, ayrıca Kavak Yelleri dizisinin müzikleri, Pinhani.
P.K. – Ayrıca MANGA Grubu.
 
N.T. – Peki Pamir, bu sanat dallarından hangisi ağır basıyor, ileride bunu iş olarak mı yapmak istersin yoksa hobi olarak mı sanatla ilgileneceksin?
P.K. – Hepsi ama hobi olarak.
 
N.T. – Neden? ileride yapmayı düşündüğün başka bir meslek mi var?
P.K. – Evet, Kimya Mühendisi olmak istiyorum.
 
N.T. – Neden Kimya Mühendisliği?
P.K. – Babamın işi de ondan.
 
N.T. – Yani hayatta kariyer yapıp para da kazanmak gerek değil mi?
(bu arada Pamir sevgi ile babasına bakıyor, Ekin Bey son derece mütevazı, şefkat ve sevgi  ile karışık bir mahcubiyet ama sonsuz gurur duygusu ile oğluna bakıyor)
 
N.T. – Peki Pamir, tüm bunlar çok güzel ama bu arada okul nasıl gidiyor, dersler… kimya mühendisi olabilmen için çok çalışman gerek, hangi derslere önem vermelisin? Tüm bunlara nasıl zaman ayırıyorsun?
P.K. – Okul çok iyi, derslerim de çok iyi. Kimya ve matematik derslerine önem vermem gerek, onlar da çok iyi zaten.
 
N.T. – Yabancı dil?
P.K. – İngilizcem çok iyi, seneye 2. yabancı dil olarak Fransızca’ya başlayacağım.
 
N.T. – Bir günün nasıl geçiyor? Programlı bir çocuk musun?
P.K. – Sabahları babamla köpeğimiz alman kurt Lion’u gezdiriyoruz, sonra babam beni okula bırakıyor, akşam servisle dönüyorum, haftada 2 gün saat 17:00, 3 gün ise saat 16:00’da dönüyorum, önce derslerimi tamamlıyorum, bazen Internette (komikler.com) oyun oynuyorum, kitap okuyorum, en son Felaket Henry’yi aldık, ayrıva Hot Wheels arabalarım, demir adamım var. TV’de çizgi film izlemeyi de seviyorum. Kocaman çok güzel bir akvaryumum ve balıklarım var, onlarla ilgileniyorum.
(Ekin – Elif KURT çifti çalıştıkları için akşamları Pamir önce babaanneye geliyor, çift iş dönüşü Pamir’i alıyorlar, ama sevindirici bir haber, emekli öğretmen babaanne yakında yanlarına yerleşecek.)
 
N.T. – Peki Pamir’ciğim,sporla aran nasıl, hangi sporu seviyorsun, yaptığın spor var mı?
P.K. – İyi, basket takımındayım, futbol oynuyorum, yüzüyorum, tenise başladım.
 
N:T. – Hangi takımı tutuyorsun favori sporcun hangisi ve bu akşamki derbi maçı hakkında ne diyorsun?
P.K.  – G.S, Lincoln, tabii ki G.S. kazanacak.
Elif KURT – Bugün formasını aldık.
 
N.T. – Anlaşıldı sana kanımın kaynamasının bir nedeni de bu çünkü ben de G.S.’lıyım.
(bu yazı Pazar gecesi geç saatlerde yazıldı, teşekkürler, G.S.)
 
N.T. – En çok yapmak istediğin şey ve gitmek istediğin yer ?
P.K. – Babam da benimle birlikte resim çalışmaları yapmaya başladı, en kısa sürede babamla ortak bir sergi açmak istiyorum. Ayrıca da yaza Paris’e gideceğiz, Eurodisney’i görmeyi çok istiyorum.
 
N.T. – Pamir nasıl dinleniyorsun?
P.K. – Uyuyarak…..
(Gülüşmeler….)
 
N.T. – Peki Pamir’ciğim, son olarak eklemek istediğin bir şey var mı? Bu söyleşinin başlığı ne olsun?
P.K. – PAMİR’in HAYATI…
Ben burada çok mutluyum, Babam ve Elif’le çok iyi yaşıyoruz, bu sitede birçok arkadaşım var, yani burada rahatım, resim yapıyorum, farklı hobilerimi geliştiriyorum, köpeğim var ve köpeğim beni koruyor.
 
N.T. – Ekin Bey, biraz da siz kendinizden bahsedermisiniz? Neden Silivri?
E.K. – Oğlum Pamir ile birlikte 2 yıldır Sunflower Sanat Atölyesinde Ressam Nilgün Karakaş yönetiminde çalışıyoruz. Geçen sene Klassis Hotel’de karma sergide yer almıştım, yakın zamanda baba-oğul resim sergisi açmayı planlıyoruz.
 
Bir İsviçre firmasının (Clariant A.Ş.) bölüm müdürüyüm. Eşim Elif ile birlikte çok uzun yıllardır bu firmada çalışıyoruz. 2 yıl önce iş için yoldan geçerken yurt dışındaki evlere benzeyen, Sunflower Evleri olduğunu öğrendiğim bu evlerin doğal görünüşleri ve yeşillikler içinde olması Silivri’ye taşınma kararımda çok büyük etken oldu. Ama daha önemlisi Silivri’nin o özlem duyduğumuz, filmlerde gördüğümüz küçük, sıcak atmosferi.
 
N.T. – Sizlerle tanıştığıma çok sevindim, mutluluğunuzun ve Pamir’in başarılarının devamını dilerim, bu söyleşi için çok teşekkürler, Silivri’li olarak da ayrıca Pamir’le tanışmaktan gurur duydum.
 
***Ayrılırken Pamir sevimli çalışma önlüğünü giymiş, boyalarını karıştırmaya başlamıştı.
 
NOT : Sevgili Ekin ve Elif KURT, Clariant’da Ahmet IŞIL Bey hala yönetici ise (kendisi eski ev sahibim olur ve eşi ile birlikte kızım ve bana ağabeylik yapmıştır, hakkı ödenmez) kendisine ve eşi Nesrin Hanım’a sevgi ve saygılarımı iletirseniz çok sevinirim.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol