Silivri Facebook
banner88

Ak Parti'de Turan Sona Doğru

Pazar günü de Silivri’den yoğun katılımın olduğu temayül yoklaması yapıldı. Belediye başkan aday adaylarının üç tane de sınırlı kaldığı  Ak Parti’de fovari, plase ve sürpriz olarak niteleyebileceğim isimlerde bence  belirlendi. Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Kadir Topbaş’ı açıklamasının ardından Silivri’nin adayı da benim nazarımda kesinleşti. Benim şahsi görüşüm Ak Parti’nin  Silivri Belediye  Başkan Adayı Hüseyin Turan’dır. Artık plase ve sürpriz bir adayın gelmesi bile şahsı kanaatimce mümkün değildir.

KAYNARCA, TURAN VE KARAKAŞ

Bunu tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok tabiî ki. Ak Parti içinde ki dengeleri bilen birisinin bunun dışında bir sonucun çıkmayacağını tahmin kadar doğal bir şey yok. Silivri Ak Parti’de üç saç ayağı var. Yavuz Kaynarca, Hüseyin Turan ve Metin Karakaş. Bu üç ismin birbirinden kopmadığı ve ayrı noktalara vurmadığı sürece , Ak Parti’de kargaşa yaşanmaz. Mevcut tabloya bakıldığın da  önce kongre sürecinde daha sonra da aday adaylığı konusunda  bu üç ismin ortak hareket ettiği gözleniyor.
 
Ak Parti İstanbul İl Özel Kalem Müdürü Yavuz Kaynarca bölgemiz milletvekili İstanbul İl eski Başkanı Mehmet Müezzinoğluna en yakın isimlerden biri. İl ayağını ve teşkilat ayağının Silivri temsilcisi gibi.
Metin Karakaş Ak Parti içerisin de Milli Görüş’ün temsilcisi .Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve parti  üst düzey yetkilileri ile iyi ilişkilerde olan bir isim. Silivri’de de kendine has bir oy kitlesi var.
 
Hüseyin Turan  mevcut belediye başkanı ve Anavatan Partisi’nden  büyük bir kesimi Ak Parti’ye taşıyarak seçim kazanılmasında önemli etken olan bir diğer isim. Bütün bunların yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanın başkanının ve bütün birimlerinin tamamının bu üç isimle hareket ettiğini göz önüne alırsak , Kaynarca ve  Karakaş’ın  net olarak desteklediği Hüseyin Turan’ın dışında bir ismin aday olarak beklemek hayalden öte bir şey olur. Üstüne üstlük  bir de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın  Ak Parti Silivri İlçe Kongresi ’n de yaptığı konuşmada  “ Bu dönem de  Hüseyin kardeşimizle yola devam edeceğiz “ dediğini eklersek niçin böyle  net konuştuğumu daha rahat ifade etmiş olurum.Yani şu anda Ak Parti’de resmi olarak açıklanmasa da belediye başkan adayı yine Hüseyin Turan olacak. Zaten teşkilatın ve Hüseyin Turan’ın bundan hiç kuşkusu yok ki adaymış gibi çalışmalarını devam ettiriyor.

AK PARTİ’DE YENİ KATILIM SÜRPİZİ

Hüseyin Turan’ın belediye başkan adaylığının resmen açıklanmasının ardından  Ak Parti’ye yeni ve sizlere de çok sürpriz gelecek isimlerin katılması da gündeme gelecek. Siyasi dengeleri değiştirecek ve önemli derece de kamuoyunda sansasyon yaratacak olan bu katılımları benim açıklamam çok doğru olmaz. Ben tüyo vereyim siz de biraz merak edin ve bekleyin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol