Silivri Facebook

Baldöktü Bağışa Doymuyor
 
Çok  kez protokol gereği aynı ortamlarda bulunduk. Kendisini yaptığı bağışlarla ismen tanıyordum. Uzun uzun sohbet etme imkanını  geçtiğimiz hafta içerisinde iki kez buldum. 
 
Eğitimin ülkemizin kalkınmasında en öncelikli sorun olarak gören biriyim. Siyasi yaşamım ve  İl Genel Meclisi  Üyeliğim sırasında da eğitime yapılan yatırımlarda devletin ne kadar zorlandığını yaşayarak gören birisiyim de ayrıca. Bu yüzden eğitime yapılan yatırımların geleceğimize yapılan yatırımlar olarak görüyorum. Fabrikalar kurabiliriz, çok büyük tesisler inşa edebiliriz her şeyin en iyisin parayla yapabiliriz ama onları yönetecek, oralarda çalışacak ve onlardan faydalanacak insanları eğitemezsek bunların hiçbir anlamı olmayabilir belli bir süre sonra.
Türkiye’nin eğitim konusunda önemli bir hamle yaptığını kabul etmeliyiz. Bence bunda en büyük katkı  Nurullah Baldöktü gibi eğitim gönüllüsü insanlarındır. Hükümetlerin eğitime ayırdığı pay ile Türkiye’nin bu sorunu çözmesi hayal. Bunun  için devreye iki kesimin mutlaka  girmesi gerekiyor. Birincisi yerel yönetimler, ikincisi ise eğitim gönüllüleri.
 
Silivri bence bu konuda son yıllarda önemli bir şans yakaladı. Yeni belediye yönetimi yapılan planlarda eğitime önemli miktarda  yer ayırmak için çaba gösteriyor. Eğer bunların gerçekleşmesi halinde Silivri ve çevresi önemli eğitim kurumları ile donatılacak. Çünkü devletin en büyük sorunu okul yapmaktan ziyade bu okulları yapacak yerleri  bulmakta.
 
İstanbul’un nüfus olarak 2. küçük ilçesi , arazi büyüklüğü bakımından dan 2. büyük ilçesi durumunda bulunan  Silivri  gelecekte eğitimde sıkıntı yaşamamak için , yeni planlanan alanlarda eğitim kurumlarına yeteri kadar yer ayırmaya da mecbur bir yönde. Bu yüzden Silivri çok şanslı.  Eğer planlar istenilen gibi yapılabilir eğitim kurumlarına yeterince yer ayrılabilirse  en büyük sorun çözülmüş oluyor.
 
Sonra da iş eğitim gönüllülerine kalıyor . İşte burada da devreye Nurullah Baldöktü, Güler Sarıbekir, Yaşar Gümüş,  Rıdvan Sırdaş gibi ismini şu anda hatırlayamadığım bir çok eğitim gönüllüleri giriyor.
 
Sayın Nurullah Baldöktü bu güne kadar tam 4 tane okul kazandırmış eğitime. Şimdi de 2 tane daha okul yapabilmek için gün sayıyor. Sayın Baldöktü’nün bu konudaki heyecanı  sözlerin de de gözlerinde de var. Önümüzdeki günlerde yeni atılacak olan temeller ile baldöktü Silivrimize bir lise ve bir anaokulu daha kazandırarak eğitime  katkı  sağlayacak yine. Kendisine Silivrililer olarak  ne kadar teşekkür etsek az. Keşke her kes onun  kadar duyarlı olsa. Teşekkürler Sayın baldöktü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol