Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR BİRAZ DAHA
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar geçtiğimiz pazartesi günü ilk resmi basın toplantısını yaptı. Yanında resmi olarak atanan belediye başkan yardımcıları Yılmaz Kandemir ve Elif Uzun ile birlikte bazı daire müdürlerini alarak basın mensupları karşısına çıkan Sayın Işıklar 1 Nisan’da görevi devir almasından bu yana geçen sürede yaptıklarını anlattı.
Basın mensupları karşısında ayakta uzun bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın söyledikleri sözlerin hepsi çalışmaları devam eden projelerdi. Sayın Işıklar’ın yüzde yüz katıldığım bir tespiti eldeki mevcut durumu bilmeden üretilecek olan çözümlerin başarıya ulaşmayacağı görüşüydü.
Silivri’de 8 belediye tarih olmuş. Bu belediyelerin 7 tanesi Silivri’ye mahalle olarak katılırken Celaliye-Kamiloba Beldesi ise B.Çekmece’nin mahallesi olarak yeni bir döneme başlamıştı. Yani  şu andaki Silivri Belediyesi daha önceki yapısı ile 8 belediye başkanı ile yönetilirken, şimdi bir belediye başkanı ile yönetilecek bir durum almıştı.  (Bunu diğer birimlere de yansıttığınız zaman 8 fen işleri müdürü, 8 zabıta amiri vs. gibi uzatma ve sıralama şansımız olur. Tüm bu birimler 8 kişinin sorumluğundan çıkarak bir kişinin sorumluluğuna bağlanması gerekiyordu yeni dönemde.) Bu gerçekten de kolay bir iş değildi.
İşte Sayın Işıklar öncelikli olarak gerçek bir kent envanterinin çıkarılması gerektiğini üstüne basa basa belirtti ilk basın toplantısında. Bunu doğru olarak çıkarılmadığı taktirde de başarıya ulaşma şansının zor olduğunu söyledi. Bu konuda çok hızlı hareket ettiklerini ve epey mesafe kat ettiklerini de sözlerine ekledi.
Sayın Işıklar’ın konuşması bence epey uzun oldu. Zengin kelimeler ile süslenen konuşma uzadıkça anlatılmak istenilen konu biraz dağıldı . Genelde iyi bir hitap tarzı olan ve konuşmalarını zengin kelimeler ile süsleyen Sayın Işıklar nedense konuşmalarını uzatıyor. Basın toplantısında da bu dikkatten kaçmadı.
Birkaç somut projeden bahsetti Okul Aile Birliği ve Spor Kulupleri’ne kaynak aktarılması  ile ilgili yapılan çalışmalar ( Kent envanteri hariç tabi ki. Bu konuda yapılan çalışmalar kamuoyuna tam olarak yansımadığı için somut bir çalışma olarak saymıyorum) dışında üniversiteler ile ilgili girişimler somut çalışma olarak dikkat çekti.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın dolgu alanları için önceki dönem  Silivri Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokolün iptal edilmesinin siyasi bir karar olmadığını açık bir yüreklilik ve net bil dille ifade etmesi de kendisi için olumlu bir yansıma oldu ( Bu düşüncesine gerekçe olarak bu kararın komisyona 2. ayda gelmiş olduğunu ve o tarihte Silivri Belediyesi’nin halen Ak Parti’li bir belediye olduğunu gösterdi ). Kendilerinin de bu protokolün devam etmesini için girişimlerde bulundukları, doğrusunun da bu olacağını söyledi.
Geçmiş dönemi karalamadı. Geçmişe dönerek tartışma ortamı yaratmayacağını üstüne basa basa belirtti ve Silivri’de hoşgörü kültürünün yerleşmesine kattı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Kent Konseyi’nin etkinleştirileceğini belirtti. Yani bu bir nevi sivil toplum örgütlerinin kent yönetimine katkı sunmasının önünün açılacağının bir göstergesi olarak yorumlandı.
Turizm Bakanlığı tarafından kıyıların bakanlığa bağlanması konusundaki teklifin kabul edilmesi halinde bile büyükşehir sınırları içinde bulunan Silivri’yi kapsamayacağını düşündüğünü ifade etti.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın konuşmasının satır başları bunlardı.Sonuçta Sayın Işıklar daha somut projelerini ilerleyen günlerde basın ve kamuoyu ile açıklayacağını belirterek haklı olarak Silivri’de beldelerin kapatılması ile ilgili yaşanan olağanüstü bir durum sonrası kamuoyundan ve basından biraz daha avans istedi. Önümüzdeki günlerde yapacağı basın toplantısında da daha somut işlerle karşımıza çıkacağı sözünü verdi. Bizlere de bekleyip , izlemek düştü şimdilik. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol