Silivri Facebook
banner88

KULÜPLER BİRLİĞİ EMİN ADIMLARLA
Binanın şu anda tadilatı ve döşeme işlemleri yapılıyor.
Bunun ardından ise Amatör Kulüpler Derneği spor kulübü başkanları ile  Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu  ile Vekili Yetkin Karakaş’ı Silivri’de buluşturarak ikinci önemli olaya imza attı. BU toplantı da bir çok konu konuşuldu ve tartışıldı fakat kulüpleri sevindiren en önemli gelişme lisans işlemleri ve vize işlemlerinin bundan böyle Silivri’de yapılacak olmasıydı.
Bunun dışında bir diğer önemli gelişme ise  daha önce üvey evlat muamelesi gören Silivri’de ki kulüplerin bir temsilcisi de maçları hazırlayan komisyonda yer alacak olmasıydı. Yani her pazartesi günü toplanan komisyonda artık bölgemizi temsilen Silivri’den bir isim bulunacak.
Silivri Amatör kulüpler Derneği Genel Kurulu’ndaki çekişmeli seçim sonrası göreve gelen yeni yönetimin çok kısa bir süre de yaptığı işler hiçte yabana atılır gibi değil. Ayrıca Amatör kulüpler Derneği’nin önerisi üzerine Silivri Belediye Meclisi Temmuz  Ayı meclisi oturumunda alınan karar gereği ülkemizi ve Silivrimizi Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya alarak onurlandıran  Gizem Pekol’u 5 Cumhuriyet Altını ile ödüllendirme kararı aldı. Bütün bunlar yeni seçilen yönetimin uyum içinde yaptığı çalışmaların ardından gerçekleşen kazanımlar.

IŞIKLAR BEKLENTİLERİ KARŞILAMAK ZORUNDA

Seçim öncesi ve seçildikten sonra kulüplere verdiği yardım sözü ile kulüplerde bir beklentinin oluşmasına neden olan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar kongre sonrası yakın çevresine ve yeni seçilen yönetime kongrede kendisinin istediği şekilde bir durumun oluşmadığını belirterek kulüpler birliğine daha önce söylediği tahsislerin yapılmayacağını söylemesi kulüpler arasında sıkıntıya yol açacak.
Sayın Işıklar’ın tepkisi Sırdaş ve ekibine değil de niye iki liste ile seçime gidilmesine. Fakat Alibeyspor Kulübü Başkanı Ali Tonta’nın her türlü girişime rağmen adaylıkta ısrar etmesi sonucu oluşan bu demokratik tabloyu da Işıklar’ın anlayış ile karşılaması gerek.
Kulüpler birliği genel kurulunda hazırlanan bütçe de 850 Milyarlık bir gelirden bahsediliyordu. Bu gelir tabiî ki Işıklar’ın bilgisi doğrultusun da buraya yazılmıştı. Doğal olarakta kulüplerde de bir beklenti oluştu.
Silivri’de ki amatör kulüplerden ( Silivrispor ve Alibeyspor hariç ) hiç biri Silivri Belediyesi’nden maddi olarak destek görmemişlerdir . Silivrispor otopak ve terminal gelirleri Alibeyspor ise otopark gelirleriyle belediye tarafından desteklenmiştir. Beldelerin tarih olması ile belde belediyelerin desteklediği bir çok kulübümüz zor durumda kalmıştır. Tüm bunlara vakıf olan , seçim öncesi ve sonrası en az 4 kere kulüp başkanları ile toplantı yaparak kulüplere vereceği destekler konusunda projelerini anlatan Işıklar’ın bundan sonra “ Ben kulüplere destek vermiyorum “ demesi yakışık almaz.
Silivri Amatör Kulüpler Birliği’nin bir birliktelik yaratamadığını iddia eden Işıklar’a bence en iyi cevap geçtiğimiz hafta sonu  Avolan  Lebiderya’da Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Yemen Ekşioğlu’nun konuk olduğu toplantıda verildi. Bu toplantıya mazeretsiz katılmayan tek kulüp Alibeyspor oldu. Yani bu toplantı da gösterdi ki Silivri’de ki amatör kulüpler tek vücut olma yolunda emin adımlar ile ilerlemeye devam ediyor. Bu yüzden nasıl bir sistemle olursa olsun bu kulüplerin beklentileri bir şekilde karşılanmalıdır. Bu beklentileri yaratan Silivr Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ekibi olduğuna göre, bu beklentiyi karşılama görevi de onlarındır.
Silivri Amatör Kulüpler Birliğine Gazitepesporun da üye olması ile birliğe üye olmayan takım kalmadı. Bence geceye damgasını vuran iyi gelişmeler lisans işlemlerinin Silivri’de yapılması, amatör müsabakalın yerlerini saptayacak olan komiteye Silivri’den bir ismin alınması, Gazitepesporun birliğe katılması, Silivri Amatör Kulüpler Birliği’nin ilk toplantısına  mazaretsiz 1 kulüp dışında herkesin katılması oldu. Düşünülmesi gereken olay ise davetli olmasına karşın Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu ile Alibeyspor Kulüp Başkanı Ali Tonta’nın toplantıya katılmamasıydı.
Amatör Spor Kulüpleri’nde birlik beraberlik zaten sağlanmış durumdayken, bunun tersini iddia etmek ve bu birliği bozmaya kalkmak Silivri’de spor camiasına fayda getirmeyeceği gibi zarar getirir. Sporda yenmek ve yenilmenin var olduğunu biliyoruz. Demokrasiler de de kazanmak ve kaybetmek var. Kaybetmek hiçbir zaman dünyanın sonu değil. Eğer amaç Silivri’de spora hizmet etmekse, bunu el birliği ile yapmak gerekir. Bölücülük bu güne kadar hiç kimseye fayda getirmedi, bundan sonra da getirmeyecektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol