Silivri Facebook

Silivri Birlik Gerçeği
 
O zaman Silivri çok daha küçük olduğu için Silivri Birlik şoförleri ve muavinleri bizim ailemiz gibiydiler adeta. Hepsi   bizleri kendi çocukları gibi kabul ettiler ve korudular. Şu an ismini hatırlayamadığım daha nice büyüklerimizde vardı (onlardan özür diliyorum).
 
İşte böyle anısı var bende Silivri Birlik firmasının.
 
İşte o günlerde Silivri’nin simgesi haline gelen, çalışanlarını hepimizin ailesi gibi kabul ettiği bu firma nedense son birkaç yıldır akıl almaz bir  çöküntü yaşıyor. Genelde insanlarımız çok tepkisiz olduğu için firma ile ilgili sorunlarını direkt olarak firma yetkililerine iletme yerine kendi eş ve dostlarınla paylaşıyorlar .  Bazen de biz gazetecilere sohbet esnasında yada telefonla arayarak yaşadıkları sıkıntıları dile getiriyorlar. Bazıları her gün otobüsleri kullandıkları için kendilerinin bu yüzden deşifre olmasını istemiyor, bazıları da anında tepki gösterdikleri zaman  çok sert cevap aldıklarını hatta işin şiddete dönüştüğünden yakınıyorlar.
 
Bunlar son yıllarda sıkça dile getirilen şikayetler olarak bizlere ulaşıyordu. Zaman zaman da bu olumsuzluklar üzerine haber yapıldı yerel basında. Fakat çok büyük bir  iyileşme olmadığı çok net ortada. Yine muavinlerin kaba saba davranışları, küfürlü konuşmaları, şoförlerin keyfi davranışları şikayet konusu olmaya devam etti.
 
Düne kadar bu konuda tepkilerini ortaya koymaktan çekinen vatandaşlarımız gazetemiz aracılığı ile öğrendiği kaza haberi sonrasında internet sitemize yaptıkları yorumlarla çok net tavırlarını ortaya koydular. Sitedeki yorumların birkaç tanesi hariç hepsi eleştiri üzerineydi. Bir arkadaşımız “Kimse bilerek kaza yapmaz, ekmek parası için uğraşan bu insanların ekmeğiyle niçin uğraşıyorsunuz” diyerek tepki koymuş.  Tabiî ki bir yönden haklı,  tek haklı olduğu taraf kimsenin bilerek kaza yapmaması. Bu kazanın mutlaka bir sebebi var. İsmi üzerinde sonuçta “Kaza“. Kaza istem dışı meydana gelen bir olay kuşkusuz.
 
Fakat geçtiğimiz günlerde yaşanan olayın ismini tam  kaza olarak koyamayız sanırım. Eğer araçların ikisi de aynı firmaya ait olmasaydı, birbirinin ardından sefer yapan araçlar olmasaydı, görgü tanıklarının ifadeleri olmasaydı, araçta bulunanlar  yaşadıklarını anlatmış olmasaydı belki buna kaza diyebilirdik.
 
Kaldı ki maalesef bu olayın  olması ben dahil olmak üzere hiç kimse için de sürpriz değil. Benim eşim dahil olmak üzere bir çok kişi  yeni alınan araçlar ile güvenli bir yolculuk yapılmadığı daha önce de belirtmişlerdi.
 
Yeni araçların durumu, aynı hatta çalışan araç sayısının çok olmasından dolayı  araç kalkış saatleri arasındaki mesafenin çok kısa oluşu, firmadaki ciddiyetsizlik, şoförlerin vurdum duymazlığı  (Hepsi için geçerli olmasa da genelde böyle maalesef), trafikte ki denetimsizlik hepsi birbirine eklenince kaçınılmaz sonuç ortaya çıktı.
 
Her zaman kurumlar kalıcı, şahıslar gelip geçicidir. Fakat kurumları da iyiye veya kötüye yönelten ise şahıslardır. Silivri Birlik bir markadır. Bu marka dün çok iyi bir üne sahipken son yıllarda ibre tam tersine dönmüş ve bu günlere gelinmiştir. Bizim temennimiz yine Silivri Birlik firmasının eski günlerine dönmesidir. Bunu sağlayacak olanlar yine oradan ekmek yiyen insanlar olacaktır.
 
Eleştirilerden mutlaka ders çıkarılmalıdır. Hiçbir eleştiri sebepsiz değildir. Mutlaka bir dayanağı vardır. Bir musibet te bin nasihattan iyidir. İnşallah bu kaza yeni bir başlangıç olur Silivri Birlik’in eski günlerine dönmesi için.
 
Allah daha büyüklerini yaşatmasın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol