Silivri Facebook
banner88

Silivri ''SEL''; CHP ''Değirmenci'' ile Sarsıldı.
 
Silivri merkezde en az 300 ev ve iş yerini, Çanta’da 500 e yakın ev ve işyerini, diğer belde ve köylerde ise şu ana kadar tespit edilmediği için kesin rakam veremediğimiz bir çok ev ve iş yerini su bastı. Tabiî ki bunu bir çok nedeni var. En büyük  nedeni hiç kuşkusuz ilçe de metre kareye düşen su miktarı. Daha önce en fazla yağış 90 kg /m2 iken bu kez yağış 120kg/ m2 olmuş. Bence birinci nedeni bu . Yani Silivri tarihinde yağan en yoğun yağışlardan biri Cuma günü gerçekleşti ve sonucu da belli bölgelerde kaçınılmaz oldu.
 
Düne kadar  “ Silivri Belediyesi hiçbir şey yapmıyor “ diyenler ne hikmetse bu yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak Silivri Belediyesini ve Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ı gösterdiler. Peki bu belediye hiçbir iş yapmadıysa ve bütün bu yatırımları Büyükşehir belediyesi yaptıysa niçin Turan ve Silivri belediyesi hedef tahtası. Ya da bu yatırımları Silivri Belediye ve Hüseyin Turan yaptıysa niçin hakkını daha önce teslim etmediniz?  Buradaki çelişkiyi anlamak mümkün değil.
 
Bence yaşanan  bu felaketin sebebi her iki kurumda değil.
 
HIRSIZIN SUÇU YOK MU ?
Çok dikkatle inceleyecek olursanız su baskını uğrayan bölgeler hep aynı. Yani Alipaşa altındaki tuzla merası ve civarı, belediye konutları yanı ve civarı, boğluca deresi civarı. Bunun dışında Silivri merkezin de kayda değer kaç tane iş yeri ve evi su bastı ? Mutlaka vardır ama  rakam olarak çok önemli bir yer tutacağını sanmıyorum ( Tabiî ki hiç olmasaydı keşke ).
Bu belediye yönetimi 4 yıllını doldurmak üzere. Göreve 2004 yılında geldi yani. Peki bu sel mağduru vatandaşlarımızın oturduğu bölgelerde yapılaşma bu 4 sene için de mi gerçekleşti ?
 
Şöyle bir geriye dönüp bakın bakalım dere yatağı olduğu bilinen bu bölgelerde yapılaşmaya kim ve ne için izin verdi?  Yani hiç mi hırsızın suçu yok? Bu bölgelerde yapılaşma devam ettiği veya mevcut yapılar kaldığı sürece yaşanan talihsiz olayların yaşanmayacağını kim garanti edebilir ki?
 
Bunu kökünden çözmenin tek yolu kesinlikle bu bölgelerin dere ıslah çalışmaları kapsamına alınarak kimseyi mağdur etmeden, bu bölgelerdeki vatandaşlarımızı daha güvenli bölgelere aktarmaktan geçiyor.
 
ALKIŞLAR YILDIRIM’A
CHP’de delege tespitleri  öncesinde yaşanan örgüt toplantısı  tam bir gövde gösterisine sahne oldu. Önce Yılmaz Kandemir’in ekibi mevcut salonu doldurdu, sonra da herkes ekibini toplayıp CHP ilçe binasına gelince binada  büyük bir izdiham yaşandı. Tabiî ki bu büyük izdihamın oluşmasındaki tek faktör CHP’ye üye olduktan sonra Selami Değirmenci’nin ilk örgüt toplantısına katılacak olmasıydı.
 
Değirmenci hem kendi ekibine, hem de onu destekleyen isimlere örgüt toplantısına geniş bir katılım sağlanması konusunda direktif verince ilginç isimler CHP’nin bu toplantısında yer aldı ( İsimlere daha sonraki  yazılarımda değineceğim ).
 
Misilleme olarak Değirmenci karşıtı isimlerde ekipleri ile sahne alınca CHP ilçe binasında izdiham oluştu. Gazetemizin cumartesi günkü manşeti de aslında CHP örgüt toplantısı olacaktı fakat yaşanan sel felaketi sonrası gündeme bomba gibi düşünce her iki haberi de manşetimize “ Silivri’de sel felaketi, CHP’de Değirmenci bereketi “  başlığı ile taşıdık. Bu başlık  bazı arkadaşlarımız tarafından biraz tepki gördü. Fakat bence kelimenin tam anlamıyla “ CUK “ oturmuştu. Eğer  CHP’ye Selami Değirmenci katılmamış olsaydı, o kalabalık orada toplanabilirmiydi?
 
Bunu CHP’nin üye sayısını küçümseme adına söylemiyorum. Sadece Değirmenci’nin muhaliflerinin de silkindiğini ve sırf değirmenci geliyor diye parti binasını doldurduklarını belirtmek istedim. Belki de çok sönük geçecek bir toplantı Değirmenci’nin katılımı ile izdihama dönüştü. Bunu kimse inkar edemez.
 
Öncelikle bu toplantının olgunluk içerisinde başlayıp bitmesinden dolayı CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım’ı tebrik ederim. İsmi üzerinde o bir “ örgüt “ toplantısıydı. Fakat o toplantıda örgüt üyesi olmayan onlarca kişi vardı. Buradaki ince ayarı iyi yapan Yıldırım ne mevcut örgüt üyelerini darılttı nede ilerideki günlerde örgüte üye olacak potansiyel örgüt adaylarını kırdı.
 
Bence bu yüzden de alkışı hak etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol