Silivri Facebook
banner88

Silivri'de sahil savaşı
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi daha önceki dönem yönetimi ile yaptığı bir protokolü geçtiğimiz hafta iptal edince Büyükşehir ile Silivri Belediyesi arasında yaşanması beklenen savaş erken başlamış oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile  arasında  Silivri Belediye Eski Başkanı Hüseyin Turan döneminde gerçekleştirilen protokol gereği dolgu alanındaki yerlerin kullanımı 10 yıl süre ile Silivri Belediyesi’ne verildi.
 
Bunun nedeni ise  bilindiği gibi geçtiğimiz dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi  tüm ilçelerdeki dolgu alanı üzerindeki işletmeleri yıkarak yeni düzenlemeler yapmasıydı. Bu kapsamda Silivri Sahili’ndeki dolgu alanı üzerindeki işletmeler içinde yıkım kararı alınmış ve uygulama safhasına kadar gelinmişti. Silivri Belediyesi tüm ilçelerde yapılan uygulamayı Silivri’de durdurmak adına Büyükşehir Belediyesi’ni dolgu alanlarının kullanım hakkını kendilerine  devir etmeye ikna ederek,  dolgu alanlarının kullanım hakkını 10 yıllığına bir protokol ile Silivri Belediyesi’ne almış ve böylelikle de dolgu alanı üzerindeki yerlerin  yıkımını önlemişti.
 
SAVAŞ ERKEN BAŞLADI
Hüseyin Turan döneminde daha önceki yönetimin işletme izni verdiği dolgu alanı üzerindeki çay bahçeleri ile lokantaların işletmelerine hiçbir şekilde müdahale edilmemiş aksine bu alanların yıkılması da önlenmişti. Bu işletmeler dışında Silivri’de  festival alanı yanında ve kumluk mevkiinde üç yeni çay bahçesi Hüseyin Turan döneminde  açılmış ve işletmeye verilmişti. Yerel seçimler sonrası CHP’nin Özcan Işıklar ile tekrar belediyeyi devir almasının ardından Büyükşehir ile yaşanacağını daha öncede belirttiğim sıkıntılar  tahminimden önce yaşanmaya başladı bile.
 
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın  Silivri Sahil’in de yapacağı düzenleme Büyükşehir’in  dolgu alanları üzerindeki iki kurum arasındaki protokolü iptal etmesiyle suya düştü. Işıklar Silivri Sahili’nde Kumluk Mevkii’ne kadar olan alanda yeni bir sahil düzenlemesi için proje başlatmış ve bu konuda önemli ölçüde yol da kat etmişti.
 
Silivri Sahili’nin dolgu alanı olduğunu hesaba katarsak bu alandaki uygulamanın da Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini göz önüne alırsak bu durumda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın eli ve kolu resmen bağlanmış olacak.
 
MENDİREKTEKİ İŞLETMELER  YIKILMA TEHDİDİ ALTINDA
Protokolün iptal edilmesi ile birlikte  bir başka önemli tehlikede hiç kuşkusuz mendirekteki işletmeler için gündemde. Geçtiğimiz dönemki belediye yönetimi büyükşehir ile iyi diyalogları neticesinde  diğer tüm ilçelerde uygulanan yıkım olayını Silivri’de durdurmayı başarmış ve mendirekteki işletmeler derin bir nefes almıştı.
 
Bu protokolün iptali ile büyükşehir belediyesinin  tüm ilçelerde uyguladığı ve Silivri’de ki dolgu alanı üzerindeki işletmeler için karar alınmasına karşın uygulanmayan yıkım kararını uygulaması gündemde. Hem de aldığım duyumlara göre büyükşehir belediyesi bu dolgu alanlarında yeni düzenlemeler yapacak. Silivri Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki  ilk savaş  sahilden başladı. Hem de benim bile tahmin etmediğim kadar önce. Bakalım önümüzdeki günler neyi getirecek.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol