Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİSPORUN ZAMANA VE TRANSFERE İHTİYACI VAR

Silivrispor ilk hazırlık karşılaşmasını Çorlu’da 3. ligin yeni temsilcisi Çerkezköyspor ile yapıp 1-1 kaldıktan sonra 2. hazırlık karşılaşmasını kendi evinde Süper Amatör takımlarından K.Çekmecespor ile yaptı. Bu karşılaşma da Silivrispor sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.
İlk maçı izlemedim .İzleyen arkadaşların anlattıklarına göre Silivrispor 3. Lig Temsilcisi Çerkezköyspor karşısında rakibine oranla daha iyiymiş. Silivrisporun rakibine karşı iyi olmasındaki nedeni ise Çerkezköysporun çok kötü olmasıymış. Ben izleyen birkaç arkadaşımdan aldığım yorumu buradan aktardım.
 Tabiî ki sonuca baktığınız da 3. lige ekibiyle berabere kalmak Silivrispor için iyi bir görüntü. SFakat perşembenin gelişi çarşambadan belli olur misali Silivrisporun orada ortaya koyduğu futbol rakibine oranla daha iyi olmasına karşın,  seyredenleri tatmin etmediği yorumunun ne kadar doğru olduğu ikinci karşılaşmada ortaya çıktı.
Silivrispor ikinci karşılaşmada K.Çekmecespor karşısında hayal kırıklığı yaratan bir oyun ortaya koyunca beklemediği bir yenilgi ile karşılaştı. Rakibi K.Çekmecespor Silivrispora nazaran çok daha hazır bir takım görüntüsü çizdi. K.Çekmece’nin  Özellikle çok iyi bir defansı olduğunu belirtmek gerek. Libero- stoperi Volkan ile Harun çok uzun ve güçlü . Sağ bekleri Ulaş biraz kilolu olmasına karşın çok iyi bir kumaş. Sol bekleri Şuayip’e ise diyecek bir şey yok. Forvette ilk golü atan Yalçın biraz daha güçlendiği taktirde bu sene ligde çok can yakar. Gümüşyakaspordan bu yıl K.Çekmecespora transfer olan Osman’da oynadığı mevkii de hiç sırıtmayarak formayı bırakmayacak isimler arasında yerini aldı. Görüntü itibarı ile özellikle ilk yarıda K.Çekmecespor Silivripora nazaran çok daha hazır ve iyi bir fotoğraf verdi.
Silivrispora gelince geçtiğimiz yıldan kadrosunda sadece Oğuz, Gökhan, Ersin ve Vahit’i tutan ekibimizde diğer isimlerin hepsi yeni transferlerdi. Gerçi Gurur , Cem, Özcan, Deniz, Adem, Yunus, Bilgin önce Silivrisporun formasını giyen oyuncular olmasına karşın bu yıl tekrar yuvaya dönen futbolcular oldular. Fırat, Ercan , Barış, Saruhan, Memdan ‘da ilk kez Silivrispor forması altında bu yıl mücadele edecek isimler oldu.
Silivrisporda bu karşılaşmada göze batan oyuncuların başında hiç kuşkusuz Saruhan geliyordu. Bilgin’de iyi bir oyuncu olduğunu her hali ile ortaya koydu. Memdan ilk hazırlık maçında en  iyiler arasında yer almasına karşın K.Çekmecespor maçında hiçbir varlık gösteremedi. Oğuz’da kendinden beklenen oyunu ortaya koyamazken sinirli tavırları ile dikkat çekti. İlk yarı Silivrisporun organize bir tek atağı yokken sadece korner atışlarından gelen karambollerde gol pozisyonuna girdiğini belirteyim bu arada. Rüzgarla beraber ilk yarı üstün oynadı gibi gözüken Silivrispor  golü bulamazken , kendi ağlarında gördü ve ilk yarıyı 1-0 yenik kapattı. İkinci yarıda her iki takımda önemli ölçüde değişiklikler yaptı. İkinci yarıda Silivrispor’da dikkat çeken oyuncular hiç kuşkusuz Adem, Cem ve Vahit oldu. Cem ve Vahit kanatlardan yaptığı bindirmeler sonrası kestikleri iyi ortalarla K.Çekmecespor ceza alanını karıştırdılar. Adem ise topla buluştuğu zamanlarda ne kadar kabiliyetli bir oyuncu olduğunu ortaya koydu. Deniz forvette etkili olamadı fakat zamanla faydalı olacağı kesin. Silivrispor her iki yarıda da ortaya koyduğu oyun ile bu yıl için iyi sinyaller veremedi.
K.Çekmecespor’un Silivrispora nazaran daha hazır ve iyi olduğunu belirtmiştim. Bunun bir çok nedeni var tabiî ki. En önemli nedeni K.Çekmecesporun kadrosunun geçen yılki aynı kadro olması. Sadece 3 takviye yapan rakip takım geçtiğimiz yılki oturmuş kadrosu ile lige hazır bir görüntü sergiledi. K.Çekmecesporun ayrıca kamp yaptığını ve kamp sonrası bu hale geldiğini de belirtmekte fayda var.
Bunun yanı sıra temsilcimiz Silivrispor yeni transferlerin birbirine adapte olamamasından dolayı istediği futbolu sergileyemedi. Tabiî ki bunlar hazırlık karşılaşmaları. Hoca ve teknik heyet bu maçlarda ortaya konan oyun ve alınan sonuçlara göre gerekli önlemleri alacaktır mutlaka. Hemen paniğe kapılmaya gerek yok. Fakat başka bir gerçeği de ortaya koymakta fayda var. Silivrispor eldeki bu kadro ile bu yıl şampiyonluk hedefi koyamaz. Takımda iyi oyuncular var, fakat hedef koymak için bu isimler yeterli değil. Silivrisporun hedefi eğer ilk ikiye girip seneye deplasmanlı amatör kümeye çıkmaksa mutlaka bu takıma transfer yapılmalı. Eğer amaç kendi çocuklarımız ve birkaç takviye ile ligde mücadele edip geleceğin takımını yaratmaksa buna diyecek bir şey yok. Bence Silivrispor  K.Çekmecespor karşısındaki bu görüntüsü ile hem zamana hem de transfere ihtiyacı olduğunu gösterdi.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol