Silivri Facebook
banner88

ŞİMDİ SIRA ÖZCAN IŞIKLAR'DA
Silivrispor geçtiğimiz hafta yine gündemdeki yerini aldı. Bu kez konu Silivrispor’a ait olduğu iddia edilen otobüs. Yani Silivrisporun bir otobüsü varmış, bu otobüs yerel yönetim ve Silivrispor yönetimi değişince ortadan kaybolmuş iddia bu.
Yerel yönetimde görev değişimi 5 ay , Silivrispor yönetiminde de görev değişikliği olalı tam 3 ay oldu. Şimdi Arkadaşlar çıkmış ortaya  Silivrispor’a ait olduğu iddia edilen bir otobüsü arıyorlar. Günaydın arkadaşlar günaydın.  Hem de bunu daha önceki muhataplarına değil de basın yoluyla arayıp  soruyorlar. Yine dedikodu kültürü ile oluşan iddialar ve bunun akabinde siyasi çekişmelere alet edilmek istenilen bir Silivrispor  var önümüzde.
Tabiî ki bu iddiaların ayağındaki bir isimde geçmiş dönemde Silivrispor Kulüp Başkanı olduğum için bendeniz oluyorum. Silivri’nin meşhur  dedikodu çarkı önceki dönem olduğu gibi yine dönecek filler tepişecek ve arada olan yine olan çimen konumunda ki Silivrispora olacak. Maalesef kulübümüz bu işten yine yara alacak.
OTOBÜS SİLİVRİSPORUN DEĞİL Dİ?
Silivrispor yönetimine geldiğimizde bize Silivrispora ait bir otobüs teslim edilmedi. Ayrıca kayıtlarda da Silivrispor üzerine bir otobüs gözükmüyordu.  Sadece Silivrisporun kullandığı bir otobüs vardı ve eski başkan Turan Turan’dan biz de Silivrispor kulübü olarak bunu kullanmak istediğimizi söyledik. Kendisi de bize bu imkanı sağladı ve aracı kullandık. Belediye ile protokol meselesine gelince. Daha önce aracın kullanma hakkı Silivrispordayken bizden önceki Silivrispor Başkanı Turan Turan belediye ile bir protokol yaparak bir yıllığına belediyeye kullanım hakkını vermiş. Kullanım hakkı bitince de görevde biz olduğumuz için Silivri Belediyesi ile böyle bir protokolü bizle yaptı. Olayın özeti bu. Ne ortada saklanan bir otobüs nede bir evrak var.
SİYASİ ÇEKİŞMELERİN FATURASI SİLİVRİSPORA
Geçtiğimiz dönemi bizzat yaşayan bir kişi olarak Silivrisporun siyasi çekişmelerden ne kadar zarar gördüğünü bilen insanlardan biriyim. Geçtiğimiz dönem Silivrispor üzerinden  yaşanan siyasi çekişmelerin faturalarının bir çok yansıması bu seneye kaydı. Silivrispor Kulübü maalesef geçtiğimiz dönem seçim öncesi yaşanan çekişmeler yüzünden büyük zarara uğradı. Şimdiki yönetim bunu geçtiğimiz dönem görev yapan yönetim olarak bize fatura etmeye çalışıyor. Yani yanlışın üzerine yanlış ile gidilmeye devam ediliyor.
Silivri’de Hüseyin Turan başkanlığındaki dönemde Silivrispora terminal kazandırılmış ve bu sayede kulüp büyük bir kaynağa kavuşmuştu. Buna oto park gelirleri de eklenince Silivrispor hiçte küçümsenmeyecek bir bütçe ile yerel yönetim tarafından desteklenmişti.
İşte geçtiğimiz dönem bu durumda devreye siyasi çekişme girince işler birden karıştı. Silivri’de hem 3 dönem belediye başkanlığı hem de bir dönem Silivrispor kulüp başkanlığı yapmış bir büyüğümüz Silivrispor üzerinden şahıslara rant elde edildiğini belirtip şikayette bulunması üzerine savcılık, iç işleri bakanlığı, valilik, büyükşehir belediye başkanlığı , dernekler masası soruşturma açınca Silivrispor bu kurumlar tarafından bizim dönemimiz dahil geriye dönük 5 senelik kayıtları incelenmeye alındı.
Bizim yönetimimiz “ Perşembenin gelişi , çarşambadan belli olur “ misali bu sıkıntıları yaşamama adına göreve geldiği günden sonra Terminal ve otopark dahil her şeyini yüzde yüz yasal hale getirdi. Yani sigorta yapılması gerekenler sigorta yapıldı. Makbuzlar resmi oldu. Terminale yazar kasa kondu. Toplanan her para kasa raporu ile bankaya yatırıldı. Çok şükür beş kurumun yaptığı incelemeden de sorunsuz olarak çıktık. Genel kurula gittik genel kurulda da oy birliği ile ibra edildik .
Buna rağmen genel kuruldan 3 ay sonra yine kamuoyunun gündemine getiriliyoruz. Yönetim kurulundaki arkadaşların hepsi hemen hemen yeni. Bir çoğu yönetime girene kadar kulübe ayak dahi basmamış kişilerden oluşuyor. Hepsinin heyecanı da çok doğal. Fakat bu ülkede yaşanan sıkıntıların bir çoğunun iletişimsizlikten kaynaklandığının farkında değiller. Silivrispor başkanı açıklama yapıyor “ Refik Bek başkanlığındaki ve ondan önceki yönetime ait bir çok evrak ortada yok. Bir gelen giden evrak defteri bile yok. Evrakların bir kısmının yok edildiğini tespit ettik. Bazı kayıtlar ile ilgili yasal süreç başlattık.  Bu konuda iddiaların ispatı için gerekli evraklara ulaşamıyoruz “ 
Ya arkadaş sen aday olmadan önce gelip benimle konuşmadın mı? Senin yanında ki kurmayların benimle konuşmadı mı? Niye iddialar hakkında gelip bize bir şey sormuyorsunuz? Şimdi Silivri’de belli konumda bir kişi olarak beni ve arkadaşlarımı dedikodulardan kaynaklanan iddialar ile basın yoluyla suçluyorsun. Bu iddiaların doğru olmaması halinde düşeceğin durumun hiç farkında değilmisin? İnsan önce konuyu her iki taraftan dinler. Sonra muhakeme eder ve daha sonrada ne yapacağına karar verir.
Bizler yönetimde bulunduğumuz dönem içinde demek ki Silivrispor için hiçbir şey yapmamış, aksine Silivrisporu batırmak için uğraşmışız sizin mantığınıza göre. Bizden önceki yönetimde Silivrispora bir şey vermemiş ve Silivrisporu batırmak için çalışmış öyle mi? Bunu demek mi istiyorsunuz?
Sizin bu yıl karşılaştığınız borç yükünün muhatabı ne bizim yönetimimiz, ne de bizden önceki yönetimlerdir. Geçtiğimiz dönem Silivrispor üzerinden siyaset yapmak isteyenlerindir. Eğer Silivrispor siyasi çekişmelere alet edilmemiş olsaydı şimdi vergi dairesi ne veya sigortaya bu borçları olmazdı. Bu gerçeği  kabul edin. Geçtiğimiz seçimler öncesi Silivrispor üzerinden siyaset yapmanın bedeli kulübe vergi , stopaj ve sigorta borcu olarak bu şekilde dönmüştür.
Bunun yansıması da sizin yönetiminize olmuştur. Eğer görevde olsaydık bizim yönetimimize olacaktı. Silivrisporu kulübünün 1986 yıllarından bu yana süre gelen borçları da olduğunu göz ardı etmeyin. Silivrisor aleyhine açılmış davaları da dikkate alın. Bütün bunların karşınıza çıkacağının hesabını yapın. Eğer ben A.Refik Bek olarak kulübü zarara uğrattıysam da beni dava edin ve kulübün menfaatlerini kollayın. Fakat dedikodular ile ortaya çıkan iddiaları gündeme getirip kendinizi zor durumda bırakmayın.
ŞİMDİ SIRA ÖZCAN IŞIKLAR’DA
Şimdi eğer mevcut belediye yönetimi ve Silivrispor yönetimi yine kulüp üzerinden siyaset yapmaya devam ederlerse Silivrispor bu kez hiç ummadığı biçimde bir yara alacaktır. Silivri Belediye eski Başkanı Hüseyin Turan terminal ve otoparkları geliştirerek Silivrispora kazandırıp büyük bir hizmet yapmıştır. Şimdi Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’da bunlara ilaveten bir şeyler yaparak Silivrispora katkı sağlamalıdır. Silivrispor yönetimi de bunun için projeler üretmelidir. Geriye bakıp yürümeye devam ederseniz yakın zaman da önünüze çıkacak bir direğe çarparsınız. Silivrispor yönetimi olarak geçmişle uğraşmayı bırakında gelecek için neler yapacaksınız onları planlayın. Bu konuda da sizden deneyimli insanlardan  fikir almaktan da çekinmeyin. Hiç kimse bir şeyi yüzde yüz bilemez. Ve tecrübe hiçbir şeklide parayla satın alınamaz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol