Silivri Facebook

Ben de Varım, Ben de Silivriliyim !!!
 
Benim ailem suyun öbür tarafından... Elveda Rumeli deyip anavatana, hep hasretini çektikleri anavatanlarına göçeli yaklaşık yarım asır olmuş.
Babam Ohrid'li yani göl çocuğu, annem'se Üsküp'lü yani nehir kızı..
 
Bense doğma büyüme İstanbul'luyum denize tutkun. Ve de yaklaşık 40 yılı aşkın bir zamandır, önce Celaliye, sonra Silivri Parkköy yazlıkçısı olarak buralarda oldum. Bu süreç içinde Silivri'nin geçirdiği evrimin de birebir tanığıyım.
 
Tahmin edeceğiniz üzere, son derece hareketli ve yoğun bir sosyal yaşantıdan sonra Silivri'ye yerleşme kararım erken bir inzivaya çekilme kararı olarak algılandı.
 
Doğal olarak, ailem ve arkadaşlarım bu kararımı pek desteklemediler, sen oralarda yapamazsın dediler. Oysa 30 yıllık yaşam ve gönül yorgunluğundan, İstanbul'un karmaşasından ve artık İstanbul'luların yaşamadığı bir İstanbul'da yaşam savaşı vermekten öyle yorulmuşum ki, Silivri ve Silivri'de tanıdığım ve beni 40 yıllık dost gibi bağırlarına basanlar bana ilaç gibi geldi...
 
Bu 3.üncü kışım olacak Silivri'li olalı....Aynı zamanda Parkköy Yöneticiler Birliği ve Parkköy Güzelleştirme Derneğinin başkanıyım.
 
Anlayacağınız hepinizin tanıdığı sevgili Cihangir Davutoğlu'nun komşusu ve aile dostuyum. Bu arada kendisini yeni görevinden dolayı tekrar kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Ama dilemeye gerek yok, Silivri halkı zaten kendisinin gönüllü çalışmalarını ve sonuçlarını birebir yaşadı, bu görevinde de Silivri'ye kalemiyle katkıda bulunacağından, hepimiz eminiz.
 
Tabii Silivri'liyim demekle Silivri'li olunmuyor.
 
Silivri için üretmek, halkını tanımak, sosyalleşmek, dostlar edinmek lazım.
 
Benim de dostluklarım, Cihangir Davutoğlu sayesinde önce sevgili Refik Bek, Değişim Ailesi ve daha sonra sevgili Hüsniye Bek ile başladı.
 
Sevgili aile dostumun misafir köşe yazarımız olsana teklifini önce tereddütle karşıladım, ama gerçekten sizlerden biri olmak, sizlerle kaynaşabilmek, Silivri'nin geleceğinde ve gelişmesinde biraz olsun payım olmasını isterim doğrusu..
 
Bu yüzden bu hafta itibariyle siz sevgili okurlara her hafta bir köşede misafiriniz olacağım, kabul ederseniz ne mutlu bana....
 
Sağlıcakla kalın, hoşça kalın.
 
Sevgilerimle.....
Nevin TAYFUN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol