Silivri Facebook

Bir kitap okudum hayatım değişti
 
Perşembe günü maddi manevi dibe vurmuş, çok sıkıntılıydım. Çözümsüz gibi görünen sorunlar bağrıma taş gibi oturmuştu.
 
Telefonları kapadım, TV zaten kapalı. Okunmayı bekleyen en az 20 kitap var, kimi yeni çıkan, kimi yazarın beklediğim kitabı, kimi top 10 listesinden seçtiğim.
 
Elim gayri ihtiyari bu kitaba gitti, yazarını tanımıyorum, sadece ismi, şekli ve rengi çok çarpıcı geldi.
 
Kitabın köşesinden minik bir kutu içinden bir taş çıkıyor. O taşı elime aldım ve kitabı okumaya başladım, daha ilk satırlarda insanı gülümsetmeyi başaran bir kitap.
 
Kitap 3 bölümden oluşuyor;
*Aşk Hakkında Her Şey,
*Evlilik Hakkında Her şey,
*Cehennem hakkında Bazı Şeyler….
 
Son bölümler (bana) biraz saçma ve baştan savma yazılmış gibi gelse de tam dört saatte yutar gibi okudum ve mutlu mesut uyudum.
 
Cuma sabahı son derece keyifli kalktım, ve kitabın etkisinden hala kurtulamadığımdan hemen yazarını ve hayatını öğrenme merakı ile internete girdim.
 
Kitabın yazarı Erdal Demirkıran, kendisini noterden “Dünyanın En Akıllı İnsanı” olarak tescil ettirmiş, Türk Psikologlar Derneği Başkanı Doç.Dr. İhsan Dağ’ın “akıl hastası” dediği Demirkıran’ın hayatı hayli ilginç;
 
Yedi yıl öncesine kadar “pısırık” bir kişiliğe sahip olan Demirkıran, bir doğum gününde verdiği kararla kendisini (bayağı bir uğraş vererek) değiştirmiş ve “Benim özgeçmişim yok, özgeleceğim var”diyerek kitaplar yazıp, seminerler vererek kendisine koyduğu hedefleri okuyucu ve dinleyicisiyle paylaşmaya başlamış.
 
Kitaptan birkaç bölüm;
*Bazen Pes Etmek İyidir;
Pes etmekten korkma; çünkü pes etmek genelde lokal bir tavırdır. Burada pes edersin, orada destan yazarsın. O halde “sessizliğin sesi” denen o saçmalığı reddet sen ve sese git.
*İntihara Dair: Üzgünüm; ama eğer varsan  iş bitti demektir, ölme hakkını kaybettin: Hiçbir yere kaçamazsın. Sonsuza kadar buradasın. Hiç hoplayıp zıplama. Akıllı ol! İntihar etmek yok olmak olsaydı tamamdı da böyle bir şey yok!
*“Sanatçı” diye bahsi geçen, sanat yiyicilerine toplum “sanatçı” dediği için ben de “sanatçı” diyorum, yoksa bunlar benim sanatçı eleğimin üzerinden su gibi akarak aşağı düşer de yer bile ıslanmaz!
 
Sonuçta bu kitap bana iyi geldi, mutlu etti, hayatımı değiştirmedi ama yine dertlere gömülmemem gerektiğini, beni sıkan her şeyi cehenneme yollamayı hatırlamam gerektiğini öğretti.
 
Kitabı başkasından alıp okumayın, kendinize bir iyilik yapın kitabı alın, bağır taşınız olsun.
 
Daha fazla bilgi için www.kashnakashna.com adlı siteyi ziyaret edebilirsiniz.
 
Haftaya görüşmek üzere, hoşça kalın, sevgiyle kalın ...
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol