Silivri Facebook
banner88

Silivri Baharı Karşılıyor
 
Hava çok güzel, Avalon’un ambiansı zaten belli, sevgili Refik Bek ve Cihangir Davutoğlu her zamanki misafirperverlikleri ile Mesut ve Ali Bey’lerin mütevazı duyarlılığı, Maxi’den Emine Teyze’nin Mutfağı’nın ikramları ile engelli çocuklarımız ve aileleri müzik eşliğinde güzel bir gün geçirdiler.
 
Pınar’ın  konuşmasını müteakip, nazik daveti ile Kaymakamımız yaptığı konuşmasında bu konuda ne kadar duyarlı olduğunun altını bir kez daha çizdi.
 
Sevgili  Belediye Başkanımız, tüm engelli çocukların sevgili anneleri Sevgi Pınarı yöneticisi Bahar Turan, yardımcısı Ömür Aslan, İlçe Emniyet Müdürümüz, İlçe Spor Müdürümüz, çok sevgili Kadir Baran, İnci Aydar da davetliler arasındaydılar.
 
Piknik sona erdiğinde biz çıkarken büyük bir izci grubu neşe içinde sevgili Hüsniye Bek ve öğretmenleri eşliğinde Avalon’a kendi eğlenceleri için akın akın geliyordu.
 
15 Mayıs günü ise Belediyemizin düzenlediği halk yürüyüşü devasa Türk Bayrağını taşıyan Silivri’li gençlerin omzunda dalgalanarak büyük bir kortej halinde Atatürk meydanında toplandığında buraya yerleşme kararımın doğruluğuna bir kez daha inandım.Duruşu ile kendisini çok net ifade eden Kaymakamımız, her fırsatta Ata’mıza bağlılığını ve sevgisini dile getiren Belediye Başkanımız, İlçe protokolü ve İlçe Spor Müdürü Adnan Güneysu’nun çalışmaları ve tabii ki o güzelim genç Silivrili’ler, pırıl pırıl bir gençlik, marşlar ve folklor gösterisi ile biten törenden sonra sahilde içilen çay son dönemlerde ülke ile ilgili karamsarlığıma ilaç gibi geldi.
 
Aynı sohbet esnasında İnci Aydar Hanımla 17-18-19 Mayıs günlerinde yapılacak Silivri Kültür Sanat Festivali hakkında bilgi edindim, ne kadar özen gösterdiğine tanık oldum, bu arada Cihangir Bey’den de o günler için bir sürpriz sözü aldığını da şimdiden söyleyeyim.
 
Aynı günün öğleden sonrasında ise yine engellilere yönelik, Sevgi Pınarı’nın düzenlediği pikniğin son anlarına yetişebildim. Ortaköy’deki piknik alanına ilk defa geliyordum, insanlar iç içe kaynaşmış, Arif Sağ’ın mini konseri ile coşmuş, sevgili Belediye Başkanımızın da katıldığı halayla son derece mutlu bir görüntü veriyordu. Orada öğrendim ki Arif Bey eşini daha çok yeni kaybetmiş, ve sırf Silivri’yi, Silivrilileri çok sevdiğinden ve engellilere olan duyarlılığından bu pikniğe katılmış, kendisine başsağlığı dilerken merhume eşine Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun.
 
Sevgili Bahar sayesinde yeni arkadaşlar tanıdım, yazılarımı okumaları ve bahsetmeleri beni çok sevindirdi, velhasıl çok güzel bir gün geçirdim.
 
Akşam Kavaklı’da bir toplantı daha vardı ama yorgun olduğumdan katılamadım ve Başkanımızın enerjisine, performansına bir kez daha hayran kaldım.
 
Mayıs başında İstanbul’da yaşananlar, kapatma sürecinde gelişen tatsız olaylar, kendi problemlerim, anneler günü, İstanbul’daki işlerim derken buradan uzaklaşmıştım, bahar sersemliği de üstüme yapışmıştı, ama Silivri’de yaşanan güzellikler beni kendime getirdi, ancak yine de gözlemlediğim ve vurgulamak istediğim bir konu var, her şey çok güzeldi ama geçen seneye nazaran katılım ve coşku azdı, halktan kopuktu, bu konuyu da yöneticilerin dikkatine sunmak isterim.
 
Hoşça kalın, sevgiyle kalın…………
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol