Silivri Facebook

Sıradışı Bir Emniyet Amiri
 
Silivri Kent Konseyi Eğitim, Kültür ve Gençlik Spor Komisyonu Başkanı olan, İlçe Spor Müdürü Sayın Adnan Güneysu'ydu.
 
Kendisi ile sohbet ederken maalesef Silivri'de de madde bağımlılıklarının bulunduğunu, gençleri bu bağımlılıklardan koruma amaçlı bir takım çalışmalar yapmak istediğini ve komisyon üyesi diğer arkadaşlarla birlikte projeler üretmek istediğinden bahsediyorduk.
 
Bense bu tür kötü alışkanlıkların sadece büyükşehirlerde bulunduğu, küçük yerleşim bölgelerinin çok daha korunmalı olduğu saflığındaydım. Ama zaman içinde küçük yerlerde yapacak fazla bir şey olmadığından, gençlerin spor olanağından başka konser, tiyatro vb kültürel faaliyetleri olmadığını ve kısır bir döngü içinde kaldıklarını gördüm, bu boşluk tabii ki büyük bir tehlike.
 
Silivri Belediyesi Kent Konseyi evet çok ağır işliyor, bugüne kadar da çeşitli elelştiriler  de aldı ama yine de bazı çalışmalar yavaş da olsa ilerliyor.
 
Geçtiğimiz hafta Adnan Güneysu'nun telefonu ve anlattığı proje ile ilgili heyecanlanmadım desem yalan olur.
 
Kendisi Kent Konseyi'nin Genel Kurulu'na  katılamadı, maalesef tatsız ve zamansız bir kaza geçirmişti, ancak daha önceki görüşmelerimizde de hep bu konu vardı.
Eğitim, Kültür ve Gençlik Spor Komisyonu Başkanı olarak gençlere yönelik bir takım projeler geliştirmek istiyordu.
 
Bu bağlamda bir randevu almış, beni aradı ve Belediye'nin araç temini ile perşembe günü Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü'nde Emniyet Amiri Sayın Zafer Ercan'a bir tanışma ve nezaket ziyaretine gittik.
 
Sağolsunlar Silivri Belediyesi Halkla İlişkiler Müdiresi sevgili Mualla Güler ve yardımcısı sevgili Saniye Avcı'nın katkılarıyla Silivri'mizi tanıtım amaçlı meşhur yoğurdumuzu, ve Çağlar Çiçek'ten Sevgili Canan Hanım'ın hazırladığı zarif çiçek buketimizle Zafer Bey'in ofisine geldik.
 
Kendisini karşılaştığım an itibariyle tanıdım, çünkü daha önce tüm röportajlarını okumuş, tv programlarında  kendisini izlemiştim. Ama aradan zaman geçmiş, ismini ilk duyduğumda bana pek birşey ifade etmedi.
 
İmaj değiştirmiş, bunun da kendisine söyledim, çok değişmiş daha da yakışıklı ve karizmatik olmuş, utangaç ve muzip bir ifade ile karşılıklı iltifatlardan sonra sohbete başladık.
 
Kendisi çok genç, 1974 Antalya doğumlu, sıkı bir eğitimi ve tecrübesi var. Açıkçası ezber bozan bir emniyet amiri tipi.
 
Sohbetimiz; madde bağımlılıklarına karşı gençlerimizi nasıl bilinçlendireceğimiz, velileri nasıl uyarabileceğimiz üzerine gelişti. Kendisi bu konuda uzman; konferansalarının yanı sıra çok daha çarpıcı kendi yazıp yönettiği bir tiyatro oyunundan bahsetti. "Bay X" Tiyatro kendi içinde son derece sürükleyici bir o kadar eğitici bir proje. Bugüne kadar birçok yerde sahnelenmiş ve müthiş bir başarı getirmiş.
 
Bu tiyatro projesini Silivri'de de gerçekleştirmek, Silivri'li gençlere çok büyük bir hizmet, hem de kültürel bir faaliyet olacaktır. Zafer Bey konuşurken huşu içinde dinliyor ve Adnan Bey de ben de son derece heyecanla projeyi bir an önce gerçekleştirmek isteği ve hevesimizi bastıramıyorduk.
 
Tabii ki bu projenin cüz'i de olsa bir maliyeti var. Ama ben sevgili Silivri'li dostlarımızın, olanakları dahilinde evlatları için bağışta bulunabileceklerini veya durumu daha iyi olanların bu projede sponsor olarak yer almak isteyeceklerine çok eminim. Gençlerimiz bizim geleceğimiz ve herşeyi her fedakarlığı hak ediyorlar. Ne ekersek onu biçeriz diye düşünüyorum.
 
Yine Zafer Ercan'a dönersek ben kendi adıma inanılmaz etkilendim ve bir Türk olarak müthiş gurur duydum, sadece Amerikan filmlerindeki Amerikan polisi tipolojisi artık mazide kaldı. Türk Polisi artık çok daha eğitimli, dinamik, başarılı, özgüven sahibi ve saygın. Mali açıdan biraz daha rahatlasalar çok daha büyük atılımları da olacaktır eminim.
 
Zafer Ercan'ın odası, yaşının en az 3-4 misli teşekkür ve tebrik plaketleri, ödüllerle dolu, duvarlar röportaj alıntıları, film kareleri ve kitap reklamları ve tanıtımları ile dolu. Uzun saçlı, küpeli, deri montlu, kırmızı motosikletli fotoğrafları her tarafı süslüyor.

Evet yanlış okumadınız kendisi ayrıca üç kitap yazmış: "Testi Kırılmadan", "Kapımızdaki Düşman, Uyuşturucu", "Aşkın Dört Element Hali".. Ayrıca "Pars Narkoterör" dizisindeki danışmanlığı ve ayrıca dizideki komiser tipini canlandırması, hepsi  Zafer Ercan'ın kısacık genç yaşamına sığdırdığı sorumluluk projelerinden bir kaçı.

 
Daha fazla bilgi edinmek isterseniz çok da güzel ve kapsamlı bir sitesi var:
 
Ben kendisi ile tanışmaktan onur duydum ve kendisini Silivri'ye mutlaka davet etmek gerektiği inancındayım, tanıştığınızda çok etkilenecek ve iyi ki tanışmışım diyebileceğiniz güzel insanlardan biri...
 
Hoşça kalın, sevgiyle kalıni bu haftalık da bu kadar....
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol