Silivri Facebook
banner88

Başvuru formu tekerlemesi
Dün CHP belediye başkan aday adaylarından Yavuz Çengel başvuru formunu ilçeye teslim etti. Böylece adaylık başvurusunu resmi olarak yapan ilk kişi o oldu. Yani onlar öyle diyorlar...
CHP aday adaylarının yazdan beri çok yıprandığını düşünüyorum. Özellikle Kandemir ve Işıklar’ın. Çok mu erken açıkladılar ne. Tabi ki niyetlerini hepimiz biliyorduk ama fazla erken davranarak kendi kendilerini yıprattılar. Bu hızlılıklarını neden başvuru formlarını vermek için kullanmıyorlar onu merak ediyorum.
 
Daha doğrusu neden aday adayları son güne kadar bekler, bunun aday bir getirisi mi vardır bunu da bilmiyorum. 30 Aralık başvuru için son gün. CHP’nin adayları deyim yerindeyse kuzuların sessizliğini oynuyor. Ne zaman başvurularını yapar bilinmez ama ben bir aday adayının ilçeye başvurusunu yapmayacağından eminim.
Tabiî ki Değirmenci. Bir aday adayı başvuru formunu direk ile ya da genel merkeze gönderebiliyor. Yani ilçedeki partiye harcını yatırdıktan sonra formu ilçeye teslim edecek diye bir kaide yok. Başvuru formunun ilçe başkanına teslim edilmesi, sadece etik ve nezaketten kaynaklandığına göre o beklenen kâğıtlar çoktan CHP İl Merkezinin yolunu tutmuş olabilir. Yani biz boşu boşuna bir yanda Değirmenci, bir yanda Yıldırım ellerinde başvuru formu bize poz vermelerini bekliyor olabiliriz. Değirmencinin ilçeyle olan sıkı fıkı dostluğu! da malum.
Hatta genel merkeze bile yollamış olabilir.
Şimdi, bir aday adayının başvuru formunu ilçeye teslim etmesi siyasi açıdan etik olanı ve nezaketin ifadesidir diyorsak, etmemesi halinde ne diyeceğiz?
Sanırım ‘gene yaptı yapacağını’ diyeceğiz. Ya da ilçeyi fazla kaleye almıyor diyeceğiz. Varsayımlara göre konuşursak böyle algılanıyor.
Gerçi ilçeye de teslim edecek olsa canciğer kuzu sarması olmayacaklar ya neyse. İyice tekerleme gibi oldu bu konu. Hadi biraz daha uzatayım.
Dün Çengel’in adaylık başvurusunu teslim ederken aklımdan Selami Başkan geçti. Bütün bu komplo teorilerini kurdum kafamda. Yıldırımla ikisini yan yana düşündüm. Evirdim çevirdim ama yok. Burası küçük yer. Hey çok çabuk duyulur çok çabuk yayılır. Olsaydı çoktan duyulurdu demeyin. Bundan sonraki süreçte olmayacağı ne malum? Tekerleme bitti. Bulmacayı da siz çözün artık.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol