Silivri Facebook
banner88

Işıklar ayağının tozuyla...

Silivri’nin yeni Belediye Başkanı Özcan Işıklar dün mazbatasını aldıktan sonra Selimpaşa Belediyesi’ne giderek belediye personeliyle bir araya geldi. Başkam makamında birim amirleriyle görüşen Işıklar belde durumu hakkında bilgi aldı.

“Hiçbir çalışanımızı çıkarmayacağız”

Işıklar, personelle yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Seçim dönemi bitmiştir. Partizanlık bizim için bitmiştir, siyasi kaybımız hiç yoktur. Bundan sonra herkese eşit muameleyle, eşit hakkaniyetle saygılı bir anlayışlı özellikle de beldelerdeki önemli olan kuruluşların Silivri’ de yapılacak olan yeni binada toplaşması ile birlikte bir işleyiş planlıyorum. Bunları gerekli zamanlarda birlikte konuşacağız, sık sık toplanacağız diğer arkadaşlarımla birlikte ama benim düşüncem burada kalması gereken burada günlük işleri olan hizmetler burada kalacak diğer hizmetleri Silivri’ye taşımayı düşünüyoruz, çünkü birleştirmek zorundayız. Bunu yaparken de düzeninizi bozmamaya gayret edeceğiz, fazla düzeninizin bozulacağını da düşünmüyorum. Belki sizin için daha iyi olacak zorluğu olan görevlilerimize araç temin edeceğiz. Sıkıntınız olmasın o konuda belki burada bir şube müdürlüğüne dönüştürme gibi bir şeyimiz olabilir. Çünkü yasanın ve kadronun durumuna bakarak yapıcağız. Bir tek sizi değil beldelerde çalışanları da merkezde toplayacağız bu şekilde bilgi alış verişi daha kolay olacak. Ve şunu da bilin hiçbir çalışanımızı çıkarmayacağız, beldelerden Silivri’ye gelinecek ihtiyaç olursa eğer çalışan alınacak. Sizde diğer arkadaşlardan bilgi alarak bizi aydınlatırsanız, Selimpaşa ile ilgili bize bildirirseniz iyi olur. Başkan yardımcılığı belki iki üç belde için olabilir. Şimdi o tam belli değil yasalara göre belli olacak. Çok ayrıntılı bir yönetmelik çıkmadı biliyorsunuz kanun var ama yönetmelik yok o yönetmeliği araştırıyoruz şimdi. Biz mevcut kadroyu koruyarak bunu yapıcağız ve belki daha da iyileştirerek yapıcağız ben sizlerle çalışmaya karar vermişim bu kararım da yönetmelik en uygun neyse onu uygulayacağız.”

“Kent envanteri yapacağız”

“Belediye’de bütün birimler aynı olacak Silivri merkezde neyse beldelerde de o şekilde olacak. Burada da Silivri Belediye’sinde de farklılıklar var bunu biz ortadan kaldıracağız ”diyen Işıklar, Selimpaşa Belediyesi’nin mali durumu hakkında bilgi edindi. Işıklar son olarak şunları söyledi; “Bundan sonra Silivri’de ve beldelerinde kullanılmak üzere kent envanteri yaptırılacak mahalleler caddeler araziler numaralandırılacak bina fotoğrafı ve içindeki tüm kişilerle ilgili bilgiler alınacak. Bundan önce 600 TL altında maaşı olanlara gelir yardımı yapıcağız demiştik ve bu yardımı yapmak için bu ekibi kurup bu envanteri yapıcağız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol