Silivri Facebook
banner88

IŞIKLAR  KUCAKLIYOR ,HÜRHABER  TAHRİK EDİYOR
Silivri Sanatkârlar Caddesi’nde önceki gece CHP’nin miting aracı olarak kullandığı otobüs alev aldı. Gece saat 04.00 saatlerinde meydana gelen yangına, gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Çıkan yangında çevredeki evler ve dükkânlar zarar gördü.Aracın alev alması ile birlikte hemen yarım metre ötesindeki doğalgaz kutusu da sıcaktan eridi. Bunun üzerine mahalleye doğalgaz yayılmaya başladı. Emniyet yetkililerinin de gayretleri ile mahalle sakinleri evlerinden çıkarttırarak bölge kontrol altına alındı. İtfaiye yanan aracı söndürmesine karşın , İğdaş yetkililerinin olay yerine geç intikal etmesi yüzünden yaklaşık 30 dakika doğalgaz sızıntısı devam etti. Daha sonra olay vananı kapanması ile birlikte bütün mahallenin doğalgaz’ı kesilerek tehlike önlenmiş oldu.

“ TESİSATTAN SESLER GELİYORDU “

CHP’den Silivri  Belediye Başkanı seçilen Özcan Işıklar’ın seçim otobüsü olarak kullandığı ve zafer gecesi Atatürk Meyda’nında üzerinden konuşma yaparak halkı selamladığı otobüsün sabaha karşı tutuşması çeşitli iddialara yol açtı. Araç sahibi ve mahalle sakinleri aracın kasten yakıldığını savunurken, emniyet yetkilileri olay yerindeki benzin istasyonu ile diğer iş yerlerindeki kameralardan olay yerini incelemeye aldı.

CHP ilçe teşkilatından bir partili ise araçtaki tesisattan birkaç gündür ses geldiğini ve bu konuda kendisinin uyarıda bulunduğunu belirtti. Görgü şahitleri ise araçtaki yangının üst taraftan başladığına dikkat çektiler. Yetkililer sabotaj olması halinde olayın aracın alt tarafından başlaması gerektiğini söyleyerek , sabotaj ihtimalinin çok küçük olduğunu belirttiler.

IŞIKLAR OLAY YERİNE GELDİ

Silivri’nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Özcan Işıklar’da olayı haber alır almaz olay yerine  geldi. Sokakta bulunan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sunan Işıklar araç sahibi ve şoförüne de geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra maddi olarak yaşadıkları zararın karşılanacağı sözünü vererek üzüntülü vatandaşları teskin etti.

YİNE YALAN HABER YİNE TAHRİK

Trakya Hürhaber Gazetesi itfaiye yetkililerinin  olayın teknik arızadan  çıktığı ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmesine karşın, resmi makamların sözlerine itimat etmeyip aracı yaktığı iddiası ile vatandaşların eşkaline uygun bir şahsın şüpheli olarak  göz altına alındığını ve şahsın boynunda Ak Parti tarafından dağıtılan mavi renkli kaşkol olduğunu iddia etti. Yetkililer ise konu ile ilgili şüpheli olarak hiçbir şahsın göz altında tutulmadığı sadece bazı kişilerin bilgilerine başvurulduğu öğrenildi.  CHP ile Ak Parti arasında geçen kıyasıya seçim mücadelesinde henüz ortam yatışmamışken Hürhaber Gazetesi’nin imzasız olarak yer verdiği haber çeşitli kesimlerce büyük tepki topladı.
 
EMNİYET HER YÖNLÜ ARAŞTIRIYOR

Olaya müdahale eden  ekiplerin ilk izlenimi  bölgede yaptığı araştırmada aracın teknik bir arızadan dolayı alev aldığı şüphesinin kuvvetli bir ihtimal olduğunu belirtilerek her türlü ihtimalin göz önüne alınarak araştırmanın sürdürüldüğünü belirtiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol