Silivri Facebook
banner88

İdeolojik Masallar
 
Yok benim ideolojim var,yok ben en dürüstüm,yok ben doğrudan şaşmam.Kim bir şeyi fazlaca ağzında geveliyorsa,o kişide savunduğu yönde bir eksiklik vardır.
 
Çevrenize baktığınızda bu insanları görmeniz kuvvetle muhtemeldir.Ancak yüzlerindeki maskenin altını görme yeteneğiniz var ise.Bu bahsettiğim tarzdaki zavallı sefiller,insanların yüzlerine gerçekleri vurmamalarını,düzenbazlıktaki başarıları olarak yorumlarlar.
 
Oysa ki,insanların tek gayesi,bu sefillerin üç kuruş için üzerlerine sıçrayıp leke bırakmamalarını sağlamaktır.Bir de bu sefiller,kendi kusurlarını, aptala yatıp, tükürüğe yarabbi şükür derler utanmadan.Utanmadan bir de ahkam keserler,sanki haysiyetin tek sahibiymiş gibi.
 
Bu bahsettiğim zavallı ve de sefiller,her türlü yalan dolanları somut bir şekilde ispat edilse dahi,eşek derisinden takındıkları maskeleriyle birlikte,umarsızca voltalanırlar şehrin sokaklarında.Sanki varlıklarını,sonsuza dek sürdürebilmenin garantisini almışlardır.
 
Oysaki her garantinin bir bitim tarihi vardır.Belki bir yıl belki iki yıl,ötesi yoktur.Garanti bittimi,gerçek hayat orada çarpar tokat gibi adamın yüzüne.Ve her firma,iple çeker garantinin bitip,müşterinin eline düşmesini.Önemli olan zamanlamadır.Kimileri için bir bitiş bir başlangıçtır ama, kimileri içinse bitiş,bitiştir.Kendi bitenlere bir başlangıç şansı verilir ama bitirilenlere bir şans daha yoktur bu düzende.
 
Zannederler ki,bir gün biri çıkıp da,kral çıplak diyemeyecek.Bu bir deyimdir,aslen sefillerin kral olduğu anlamını taşımaz.Her ne kadar onlar bu yazıdan sadece kral kısmını üzerlerine alacak olsalar dahi.Hatta bu yazıyı ellerine alıp krallık mazbatası olarak sallasalar bile.Onlar kral olabilirler ama ancak ve ancak sahte imparatorluğun sahte kralları olmaktan öteye gidemezler.
 
Öyle de acınacak halleri vardır ki aslında.Kendini adam diye sattığını zanneder,arkasından adamlığın kitabını dahi yazar.Oysa ,yazılan kitap bir baskı dahi yapmaz,satmaz.Çünkü ideolojik masalların kahramanlarına kimse inanmazda ondan.Bu ideolojik masalların altında,hep kötü dışta kalanlardır.
 
Oysa,dışta kalanlara atılan çamur,masalın sahibinin hamurundaki katkı maddesinden ibarettir.Kişi, herkesi kendi gibi bilirmiş sözünden yola çıkacak olursak,benim tavsiyem,birilerinin adını kullanarak kendilerine rant sağlayanlara ve anlattıklarına rağbet etmeyin.Anlattıklarını,kişinin biyografisi olarak ele alırsanız,yüzündeki maskenin altına inebilirsiniz.Belki de bir gün yardım istemenize gerek kalmadan,birileri o maskeleri sefillerin yüzünden çıkartacaktır…
 
O gün belki yarındır,belki yarından da yakındır.Bu yazılanlar her zaman kamu oyunun yararınadır. Anlaya sivri sinek sazdır, anlamayan zaten anlamamıştır.
 
İyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle, HOŞÇA KALIN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol