Silivri Facebook
banner88

Tahsil Cehaleti Alır, Eşeklik Baki Kalır
 
Bir yandan da düşünmekteymiş karşılaştığı tavırların nedenini. İlk defa o sabah kalkmış ve insani bir dürtüyle yüzünü yıkamak istediğinde ne görsün. O hala bir eşek. Hatta konuşan bir eşek.anlamış ki, ne olursa olsun o hep eşek olarak kalacak. İster iyi bir şarkıcı, ister iyi bir yazar olsun.Geldiği tek nokta diğerlerinden daha iyi bir eşek olması.Sıpa büyür eşek olur.Bundan ötesi yoktur.Değişen tek şey bu.İşte beklide o söylemiştir bu sözü.”Okudum, eşeklerin içinde en bilgilisi ben oldum ama eşek olmaktan kurtulamadım.”
 
Şimdi bu hikayeyi niye anlattığımı merak edenler olacak, üzerine alanlar olacak. Alan alsında, aç gözlülük yapmasın. Bıraksın gerisini almak isteyenlerde alsın. Paylaşımcı olmak lazım değil mi? her neyse.
 
Gelelim olayın özüne.
Geçenlerde gazetemizin genel yayın koordinatörlüğünü yapan Cihangir Davutoğlu’nun köşe yazısına yapılan bir yorum dikkatimi çekti. Yorumu yapan arkadaşımız, gazetemizi ve benimde içinde bulunduğum muhabirleri eleştirmekten öteye karalamaya kalkmış.
 
Ancak ne anlattıkları gerçekleri yansıtmakta, ne de yazdıkları canımızı acıtmakta.
Bizim yapılan eleştirilere karşı her zaman hoşgörümüz var.Ancak yalan söylemlerle yapılan karalamalara da elbette cevap vermek gereğini düşünüyorum.
 
Bizi haber çalmak ve eğitimsiz olmakla itham etmiş. Ben bu arkadaşın kullandığı üsluba baktığımda, gazeteciliğe hiç yabancı olmadığını anlamakta hiç zorlanmadım. Rekabetin bile bir adabı, kalitesi vardır. Biz hiçbir zaman haber çalmayız ama bizden çalınacak kadar gündemi yakalayan haberler yaparız. Biz oturduğumuz koltuktan k…..mızı kaldırmadan haber yapmayız. Nerde bir olay varsa ve yayınlamış isek, mutlaka olayı muhabirlerimizden biri yerinde gözlemlemiştir. Ama muhabirlerini olay yerinde görmediğimiz gazetelerde de aynı haberleri görmemiz mümkündür. Yani muhabir dahi göndermeden telefonla bilgi alıp, ondan bundan resim toplayarak haber yapanları da herkes bilmektedir.
 
Gazeteciliği adabıyla yapmadıkları gibi, bu arkadaşlar haksızlıklar üzerine kurulu tezgahlarıyla haklılık savaşının da en önünde siper olurlar. Sayın “Silivrili” rumuzuyla karalama yapmaya kalkışan sevgili arkadaşım, önce etrafını iyice incele, araştır sonra yaz.
 
Birde eğitimsizlikten bahsediyorsun yazında. Unutma , anlattığım hikaye gibi hayatın her alanında geçerli olan yetenektir.Yoksa “ eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır”. Umarım sen eğitimli eşek olmayı değil, eğitimin yanında yeteneğiyle insan olmayı başaranların tarafında olursun. Bir de son olarak, korkakça rumuz kullanma. Adını açıkça ortaya koyda, en azından cesaretin, kemiksiz kişiliğine kılıf olsun.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol