Silivri Facebook
banner88

Sel Değil Felaket, Felaket Olan Siyaset
 
Sel gitti çamur kaldı ama kalan siyasi çamurdan başka bir şey değil. Yok senin suçun, yok onun suçu, sen siyaset yapıyorsun, ben siyaset yapmıyorum (derken bile siyaset yapılmakta).Yoksa yapılan hiçbir girişim ya da söylemin vatandaşın çıkarları gözetilerek yapıldığını düşünmüyorum.
 
İktidar sel afeti esnasında ve sonrasında yaptıklarıyla siyasi rant elde etmenin (ki, şu aşamada bunu yapmak hakları) muhalefet ise bir sonraki dönemi ele geçirmenin amacıyla saldırıp, inkar etse de siyasi rant peşindedir(ki, bu da onların hakkıdır).Öyleyse neyin kavgası yapılmaktadır? Ha sakal, ha bıyık. Sadece biri altta biri üstte. Al vatandaşı baş aşağı çevir, odlu mu sana sakal yukarıda, bıyık aşağıda. Bu kadar basit. Sonuç olarak iktidar da muhalefette siyasi rantın peşinde koşmaktalar.
 
Kimi kime şikayet edeceksin?Bıyık iktidar sakal muhalefet.İktidar vatandaşı ayakları üstünde tutmaya çalışırken, muhalefet amuda kaldırmaya çalışıyor ki, üste çıksın.Halkın üzerinde bunca oynanan oyunun ardından insanın canı çıkınca ne olur? Yatırdılar mı dört kolluya sakalda aynı kalır, bıyık da. Merak etmeyin, artık vatandaş ölmüş siz farkında değilsiniz. Vatandaş sizleri bunca tartışmanın içerisinde aynı yere koymuş ama görmek istememektesiniz. Bunca tartışmadan sonra aslında siyasilerin kurtarılması gerekmektedir, birbirlerine attıkları çamurun içinden. Aslında vatandaşın yardım etmesi gerekmektedir siyasi büyüklerimize, ama onlar artık kurtarılamayacak kadar çamurun içindedirler. artık. Onları bu çamurun içinden alsanız dahi, kurtarılmış bir eşyanın kaybolup gitmiş en değerli elektronik aksamları gibi onlarında en değerli olan ne ruhları kalmıştır ne de halka hizmet inançları.
 
Siyaset en güzel ticarettir. Sermayesi insan olduğundan mıdır nedir, en ucuz sermayeli iş olarak ilk akla gelendir. Nasıl olsa tohumuna para mı verdim sözünden yola çıkarak harcanması en kolay olanda insandır. Ama bunu düşünenlerde insan olduklarını bilmelerine karşın sıranın kendilerine de geleceğini hiç dikkate almazlar.Ama bir gün onlarda sermaye olacaklarını akıllarının bir köşesine yazmalı, hatta kazımalılar.İşte tüm bunları göz önüne alacak olursak, yaşanan sel felaketimidir yoksa rant hesaplarının yapıldığı siyaset mi felakettir?
 
Kısaca demek istediğim, bu ortamda ne yaparsan yap tüm yollar siyasete çıkar, çıkartılır. Bu sistemi de kimsenin değiştiremeyeceğini düşünürsek, herkese geçmiş olsun.
 
Güç kimdeyse He-Man O’dur. Siyasetin gücü adına. Güç ondadır artık.
 
İyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle HOŞÇA KALIN
 
Tolga EMEK

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol