Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİSPOR VE ALİBEYSPOR KAZANMAK ZORUNDA
Süper amatör kümede sezona kötü başlayan Silivrispor ve Alibeyspor ligin ikinci maçını mutlak kazanmak zorunda. İlk hafta kolay rakipleri karşısında kaybeden iki ekibimiz için bu hafta tam bir dönüm noktası olacak.
Dünkü yazımda belirttiğim gibi  ilk maçlarda alınan bu mağlubiyetlerin telafisi mümkün fakat lige iddialı bir şekilde aylarca hazırlanan Silivrisporun üst sıralardan kopmaması adına deplasmanda oynayacağı Dikilitaşspor karşılaşmasını mutlaka kazanmak zorunda.  İlk karşılaşma da istediği futbolu ortaya koyamamasına karşın bir çok net pozisyon yakalayan temsilcimizin Dikilitaşspor karşısında böyle bir hovardalık yapma şansı kalmadı. Gerçi birkaç yeni ismin kadroya katılması ile Dikilitaşspor maçına daha güçlü bir kadro ile çıkacak olan Silivrispor,  Çakmaspor’a  oranla daha iyi bir takım konumundaki Dikilitaşsporu deplasmanda yenmesi tabiî ki çokta kolay değil. Fakat eğer Silivrispor zirve hesabı yapacak ise bu maçı nasıl olursa olsun mutlak kazanmak zorunda. Bu yüzden Silivrisporlu oyuncular bu bilinç ile karşılaşmaya hazırlanmaları gerekir.
Silivrisporun hazırlık maçlarında göz dolduran önemli oyuncuları Oğuz, Bilgin, Yunus, Adem’in özellikle bu karşılaşma da maça damgalarını vurması gerekiyor. Silivrispor eğer yüreğini ortaya koyup , kaliteli oyuncuları da maça damgasını vurduğu taktirde galibiyeti yakalayıp çıkışa geçeceğimize inanıyorum.
ALİBEYSPOR İÇİN KRİTİK MAÇ
Lige nasıl başlarsanız öyle gidersiniz. Alibeyspor’u geçtiğimiz dönem ilk yarı maçlarında aldığı puanlar ile lige tutunmayı başarmıştı. Kısıtlı imkanları ile süper amatör kümede ilçemizi temsil eden Alibeyspor bu yıl geçtiğimiz yıla nazaran çok daha zor durumda. Lige kötü bir başlangıç yapan ekibimiz kısıtlı imkanların ve rakiplerinin  yanı sıra, dar bir kadro , ciddi sakatlıklar ile de mücadele ediyor bir yandan. Tüm bu olumsuzluklara karşın süper amatör kümedeki temsilcimiz Alibeyspor bu hafta kendi evinde oynayacağı Çekmeköyspor karşılaşmasından üç puanı almak zorunda. Hiç kimse bu konuda “ ligin daha başı , köprünün altından çok sular akar “ demesin. Alibeyspor eğer ligin ikinci haftasındaki bu kritik maçı kazanamaz ise geçtiğimiz yıl ligin ikinci yarısında gördüğü korkulu rüyayı bu yıl daha ilk haftalarda görmeye başlar. Bu da takım üzerinde olumsuz bir hava yaratır ve oyunculara olumsuz yönde etki eder. Alibeysporun bulunduğu grubun ne kadar güçlü olduğu ortada. İlk haftalardan sonra takımların daha da iyiye doğru gideceğini de hesaba katarsanız, Çekmeköyspor maçının önemini daha iyi kavrarsınız. Alibeysporu cumartesi günü, Silivrisporuda Pazar günü Silivrisporlu futbolseverler olarak destekleyerek takımlarımıza manevi olarak güç vermemiz gerekir. Takımların ne kadar kolay küme düşüp, ne kadar zor  bir üst lige çıktıklarını hep birlikte yaşadık. Bu yüzden elimizde fırsat varken Silivrisporumuzu bir üst kümeye yollama, Alibeysporumuzu da bu ligde kalma adına hepimiz üzerimize düşen görevi yapalım. Yarın çok geç kalmış olabiliriz.
Silivrispor ve Alibeysporu birbirine rakip iki kulüp olarak gösterme düşüncesi de artık kafalardın silinsin lütfen. Silivrispor bu ilçeyi temsil eden bir ekip. Silivri’de yaşayanların kendi mahallesindeki ve köyündeki takımları Silivrispor ile kıyaslamaktan vazgeçsin.  Hepimiz el birliği ile Silivrisporu daha üst liglere taşımanın hesabını yaparak gençlerimizin de önünü açalım.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol