Silivri Facebook
banner88

10.. 9.. 8.. 7.. 6..

Listeye giremeyenleri, parti küskünlerini, ahbap dost ilişkilerinden medet umup siyasete kapak atmaya çalışanları, ha bir de dernek temsilcilerini ‘kendimi seçim üstü nereye yamayabilirim’ telaşı sardı. Eee son on gün kaldı tabi kendini bir yere yamadın yamadın, yamayamadın kaldın mı ortaya. Bekle ki gelsin 2014 yerel seçimleri… Ama bu süreçte özellikle bir ekip var ki takdire şayan! Demokrat Parti’nin çiçeği burnunda, siyaset anlayışları rap partilerinden ve arkadaş pikniklerinden öteye geçemeyen gençleri, geçtiğimiz günlerde apar topar istifa edip, Cumhuriyet Halk Partisi’ne transfer olmuştu. Önceki gün CHP’nin Gazitepe’de düzenlenen mitinginde en ön safhalarda gövde gösterisi yapan bu gençler, ertesi gün soluğu AK Parti’de aldı. Siyasetin çocuk oyuncağına çevrildiği son günlerde, bu genç ekibi jet hızıyla yaptıkları transferlerden dolayı tebrik etmemek elde değil. Her zaman söylenir, ‘Siyasette gençlerin önü açılmalı’… Bir genç olarak talep ediyorum; siyaset bu kadar basite indirilecekse, gençlerin önü açılmasın. Hatta siyasete girmelerine engel olunsun!

Yıldırım’ın dediği oldu!

Başından beri ‘Adayım Özcan Işıklar’ dedi. Evet, bir ilçe başkanının bunu alenen söylemesi yanlıştı ama o kimseye aldırış etmedi. Kendi adayının ‘aday’ olabilmesi için il’e ve genel merkeze diğer ‘aday adaylarının’ dosyalarını göndermedi. Bunun doğru olmadığını farklı açıklamalarıyla yalanlamış olsa da, Yıldırım kendi bildiğini yaptı. Ne kadar kızsam da, yaptığı birçok şeyi eleştirsem de CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım’ı kutluyorum. Yaptıklarını doğru bulduğum için değil, başından beri dik duruşunu hiç bozmadığı için. Kim ne derse desin, kendi doğrularından yan çizmedi. Yıldırım hakkında ki bu düşüncelerim en son Gazitepe’de düzenlenen CHP mitinginde kesinleşti. Yıldırım’ın yanında adayı Özcan Işıklar, belediye meclis üyesi adayları ve Selami Değirmenci vardı. Kim ne derse desin, Değirmenci’nin o akşam orada olması aslında en çok Abdullah Yıldırım’ı mutlu etti. ‘Elinde sonunda herkes gelecek’ dedi ve öyle de oldu. Olmaz denen şey oldu, Yıldırım’ın dediği oldu! Değirmenci Gazitepe’de büyük bir coşkuyla karşılandı, doğru. İnsanlar Değirmenci’yi milletvekili olarak görmek istediklerini dile getirdiler, bu da güzel. Ama ilçe başkanı, ilçe yöneticileriyle arada geçen bunca söz ve yaşananların ardından Değirmenci’nin orada hiçbir şey olmamış gibi birlik mesajı vermesi gerçekçi değildi. Peki, şimdi sadece Değirmenci’yi desteklediği için listeye alınamayan insanlar ne olacak? Peki onca konuşulan laflar..?

Yağmur yağıyor kaç kaç kaç…

AK Parti, seçmenlerine ‘beraber ıslandık yağan yağmurda’ şarkısını söyleyerek, alanları doldururken, CHP’de seçmenlerine ‘yağmur yağıyor kaç kaç kaç, şemsiyeni aç aç aç’ şarkısıyla sesleniyor.. Geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin Ortaköy’de gerçekleştirdiği miting sırasında şiddetli bir yağmur yağmış fakat partililer buna rağmen meydandan ayrılmayarak, gövde gösterisinde bulunmuştu. Önceki gün CHP’nin Gazitepe’de ki mitinginde CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar konuşma yaptığı sırada yağmur çiselemeye başlamaz mı… Işıklar, ağabeyi Değirmenci’nin yanında olmasından mıdır yoksa yağmur yağdığından mıdır bilinmez, bir türlü iki cümleyi bir araya getiremedi. Lafı dolandır da dolandırdı.. Kendini insanlara anlatmak için geldiği Gazitepe’de ‘çiseleyen’ yağmurun altında Işıklar aynen şunu söyledi; “Sizi bu yağmurda daha fazla burada tutmak istemiyorum. Aslında anlatacak çok şey var. Projelerimiz var, AKP’nin yaptığı yolsuzluklar var ama birazdan bir toplantımız daha var. Oraya yetişmemiz gerekiyor”! Hani biz buraya geldik ama öyle geçerken bir uğradık, sizden daha önemli işlerimiz var. Size de bilahare uğrar yapacağımız çalışmalar hakkında bilgi veririz der gibiydi.. Ne acelesi var ki zaten, ha bugün anlatmışsın ha 29 Mart’tan sonra…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol