Silivri Facebook
banner88

Yine Ak Parti... Yine basına kapalı toplantılar!
 
Tam saatinde parti binasında hazır bulunup, Bayan Topbaş’ın gelmesini bekledik. Saat 13.00’da Bayan Topbaş kendi ‘heyetiyle’ birlikte parti binasına geldi…
 
‘Hoş geldiniz’ merasiminin ardından, ilçe teşkilatının toplantı salonuna geçildi. Bayan Topbaş ve heyeti ile ilçe kadın kolları sandalyelere yerleştiler. Salonda bir sessizlik, tek ses basın mensuplarının objektiflerinden çıkan ‘flash’ sesi!...
 
Bir süre süren bu sessizliğin ardından (bu arada biz toplantının başlamasını, toplantının içeriği hakkında bilgi verilmesini beklerken) Bayan Topbaş’ın danışmanı olduğunu öğrenebildiğimiz bir şahıs ‘Fotoğraf çekme işiniz bittiyse, toplantıya başlayacağız’ diyerek bize gayet nazik bir şekilde kapının ne tarafta olduğunu gösterdi. Bununla da kalmadı ‘Toplantı basına kapalı mı olacak?’ soruma da ‘Evet, zaten basını ilgilendiren bir toplantı değil’ şeklinde yanıtlayarak ağzımın payını verdi!
 
Gerçi Ak Partili yöneticilerinin yapmış olduğu her toplantıda yaşamaya alışkın olduğumuz bu tutum, beni pek şaşırtmadı. Fakat bu sefer atlanmaması gereken bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum. Bu birilerinden duyarak ya da ‘rastgele’ yakalamış olduğumuz bir toplantı veya ziyaret haberi değil. Öyle olduğu zaman birkaç fotoğraf karesi alarak, toplantıdan ayrılmayı, toplantı bitiminde de katılanlardan içerik hakkında bilgi edinmeyi de biliyoruz.
Ama basına ‘davet’ gönderilip, ardından ‘basını ilgilendiren bir toplantı değil’ cümlesiyle kapı dışarı etmek ilk kez yapılıyor. Bakalım Ak Partili yöneticilerin toplantılarında daha neler göreceğiz?!!
 
İşin başka ilginç bir yanı da, toplantıdan kibarca kovulmamızın ardından, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin’in ile aramızda geçen diyalog oldu. Girgin, yapılan ziyaretin basın mensuplarına haber verildiğinden bile ‘haberi olmadığını’ söyledi. Bunun ilçe kadın kolları teşkilatının bir programı olduğunu söyleyen Girgin’in unuttuğu tek şey; parti adına yapılan her türlü etkinliğin, duyurunun ya da ‘davetin’ bize ‘AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’ adı altında gönderildiği!
 
Yaşananların ilçe teşkilatından kaynaklanmadığının farkındayız da; keşke Bayan Topbaş’a toplantının basına kapalı olup olmayacağı önceden sorulsaydı. Sorulsaydı da biz de ‘davet’ alarak gittiğimiz yerden, kapı dışarı olmasaydık!
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol