Silivri Facebook
banner88

Ak Parti Turan'la Yola Devam

Melis AVCI

AK Parti, İstanbul İlçe Belediye Başkan aday adaylarının heyecanlı bekleyişine son noktayı koydu. 342 aday adayının yarıştığı 34 başkanlık koltuğu için aday olacak isimler, İstanbul İl Başkanlığı binasında düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Saat 16.00’da konferans salonunda başlayan toplantıda Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın AK Parti’nin Başkan Adayı olduğu resmen açıklandı. Salonu dolduran yüzlerce partilinin heyecanlı bekleyişi başbakan yardımcısı Abdulkadir Aksu’nun kürsüye çıkması ile son buldu. Aksu, İlçe Belediye Başkanlıkları’na aday gösterilen isimleri tek tek okurken, salondan da alkış sesleri yükseldi. Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği açıklama, adayların isimlerinin açıklanmasıyla sona erdi.

YAĞCIOĞLU VE SERT’TE TÖRENE KATILDI

AK Parti’nin Silivri’de ki diğer aday adayları olan Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu ve Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert’de AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan törene katıldı. Adayın Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan olarak açıklanmasının ardından törenden ayrılan Yağcıoğlu ve Sert, ilçede yapılan aday tanıtım toplantısına da katılmadı.
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın kesinleşen adaylığının ardından, AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nda da bir basın toplantısı düzenledi. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, açıklamanın ardından sevincini AK Parti İlçe Teşkilatı ile paylaştı. Partililerinin alkış yağmuru ve tezahüratları altında heyecanla konuşan Başkan Turan, “Bizim Silivri sevdamız artarak devam edecek” dedi. AK Parti İlçe Başkanı Ender Gezici, AK Parti Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, AK Parti Eski İlçe Başkanı, İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Funda Eren, AK Parti Gençlik Kolları Başkan Vekili Ferhat Gezeren basın toplantısını birlikte düzenledi.

GEZİCİ: HAYIRLI OLSUN

AK Parti İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İlçe Başkanı Ender Gezici, “2009 Mart yerel seçimleri sürecine girmiş bulunmaktayız. Bu süreç öncesi ve devamında Adalet ve Kalkınma Partisi Silivri İlçe Başkanlığımıza değerli belediye başkanlarımızdan, önceki ve 3. olağan kongre sonrası yönetim kurulu üyelerimizden, teşkilat mensuplarımızdan yoğun bir başvuru talebi aldık. Süreç içerisinde partimize mensup 3 değerli belediye başkan aday adayımız birlik ve beraberlik içersinde, birbirlerine destek olarak ve çalışmalarına, hizmetlerine hız kesmeden devam ederek sürece dahil oldular. Süreç içinde aday adaylarımız için tanıtım programı gerçekleştirerek 3 belediye başkan aday adayımızın üyelerimize ve halkımıza kendilerini tanıtma toplantısı düzenledik. Genel Merkezimiz ve İl başkanlığımız tarafından bugün yapılan açıklamada Silivri Belediye Başkan Adayı olarak Sayın Hüseyin Turan ilan edilmiştir. Verilen kararın tüm teşkilatımıza, üyelerimize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, kendilerine hizmet ve destekleri için teşekkür ediyorum.
Uzun ve meşakkatli olan bu yolda halkımıza ve Silivri’mize hizmeti kendine şiar edinmiş Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Turan’a başarılarının devamı ve adaylık sürecinin hayırlı olmasını temenni ediyor, teşkilatım adına huzurlarınızda teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadesini kullandı. 
 
TURAN: HEYECANIM SİLİVRİ’NİN HEYECANI

Partililerinin alkış yağmuru ve tezahüratları altında konuşan AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, 5 yıl önceki heyecanını hiç kaybetmediğini vurguladı. Turan, “5 yıl önceyi hatırlarsak çok mutlu ve gururlu bir şekilde bu teşkilat ile yola çıkmıştık. Ve şunu söylemiştim; teşkilatımız bizim ailemiz ve bu teşkilatın bir üyesi olmaktan dolayı her zaman onur ve gurur duyuyorum. İyi ki bu teşkilatın üyesisiniz, iyi ki bu teşkilatın, bu ailenin üyesisiniz. Sizlerle her zaman gurur duyuyorum.
5 yıl önce de çok heyecanlıydım. Şu anda da gerçekten çok heyecanlıyım. Heyecanım Silivri’nin heyecanı. Ve hatırlayın biz 5 yıl önce çamurlu yollarda, tozlu yollarda birlikte yürüdük ve yağan yağmurda birlikte ıslandık. Niye çamurlu yollarda yürüdük, niye tozlu yollarda birlikte ıslandık? Çünkü bizim Silivri sevdamız vardı. Ve Silivri’de çok şeyler yapacağımızı söylemiştik, vaat etmiştik. 5 sene önce hatırlıyor musunuz Enerji Bakanımız partimizin yemeğine geldiğinde “Silivri’ye doğalgaz helal olsun, feda olsun” demişti. Biz o sözle Silivri’ye doğalgaz’ı getireceğimizin sözünü vermiştik. Gerçekten Allah iyi insanların her zaman yanında, dostu ve yardımcısı oldu.
 
Arkadaşlar 2 sene önce “Heyecanımı kaybedersem siyaseti bırakacağım.” demiştim. Bakın karşınız da 5 yıl önceki aynı heyecanımı, aynı duyarlılığımı sizin karşınızda yine devam ettiriyorum. Allah hiçbir zaman bizi bu heyecandan da eksik etmesin.
 
Değerli dava arkadaşlarım, değerli başkanım, 5 yıl önce verdiğimiz sözlerin hepsini tek tek yaparak tekrar milletimizin karşısına gideceğiz. Başımız dik ve alnımız açık bir şekilde milletimizin ve halkımızın karşısına gideceğiz. Ne söz verdik ise yaptık arkadaşlar. Biz Silivri’de ana kademedeki, kadın kollarımızdaki, gençlik kollarımızdaki arkadaşlarımız ile ev ev geziyoruz. Allah aşkına “Seçimde şunu söz verdiniz de yapmadınız” diye bir söz duydunuz mu? Hiç kimse “AK Partili belediye vaat ettiği, söz verdiği hiçbir çalışmayı yapmadı” şeklinde bir söz bize söylemedi. Bugün halkımızın karşısına bu gururla gidiyoruz. Ve her zaman söylediğimiz bir kelime var. Herkes elini vicdanına koyacak. Eğer biz Silivri’ye hizmet ettik ise AK Parti’ye oy verecek. Eğer hizmet etmediysek AK Parti’ye oy vermesinler. İnanıyorum ki bugün Silivri’de bizim karşımızda ki muhalif partililer dahi “Allahları var, hizmet ettiler. Silivri’ye çok şey kattılar” diyorlar. Yürekleri bunu söylüyor ancak beyinleri aynı şeyi söyleyemiyor. Bu açıdan bizim Silivri sevdamız artarak devam edecek.”şeklinde konuştu.

BİRLİKTE BAŞARDIK

Teşkilatın önemi ve teşkilatla birlikte başarmanın gururunu paylaşan Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bu çalışmalar yapılırken hiçbir zaman “Ben” demedim. Siyasette zaten ben kelimesini hiç sevmiyorum. Biz yaptık, birlikte başardık. Başta Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımız, milletvekillerimiz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş, il başkanlarımız, ilçe başkanımız ve teşkilatımız olmak üzere birlikte başardık. Ekip olmanın huzuru, mutluluğu ile birlikte biz bu başarıyı sağladık. Arkadaşlar düşünün ki teşkilatımız ile birlikte bu dayanışma olmasaydı Silivri’deki bu başarıların belki yarısı bile olmazdı. Herkes bir tarafa çekerdi. Bizim kendi nefsimize göre davranmamız, hareket etmemiz değil Silivri’deki insanlarımızın mutluluğu ve refahı için çalışmamız gerekiyordu. Hem teşkilatımız bu noktada çalıştı, hem de seçilmiş olan biz kardeşleriniz olarak belediye başkanları, meclis üyelerimiz, belde belediye başkanlarımız ve belde belediye meclis üyelerimiz ile birlikte bunu birlikte başardık.
 
Yine bu yolda ilerlerken bazen sağdan soldan ayaklarımızın altına dikenler de atıldı. Ama hiçbir zaman atılan dikenlere, iftiralara, dedikodulara bakmadık. Koştuğunuz zaman arkaya bakarsanız düşersiniz. Biz hiçbir zaman arkaya bakmadık. Devamlı öne baktık ve koşarak yolumuza devam ettik. Bundan sonraki hedefimiz de siyasi arkadaşlarımıza rakip arkadaşlarımıza iftira ve dedikodu ile ilgili konuşmak yerine Silivri’de yapacağımız çalışmaları, beldelerimiz ile ilgili projeleri halkımıza anlatmaktır. Söylediklerimizi de yapacağımızı da zaten halkımız biliyor. Söylediklerimizi, yapacaklarımızı halkımıza güzel bir şekilde anlatmalıyız.
 
Biz başarılı ve güçlü bir teşkilatız. Başarımızın kaynağı birlikte hareket etmemizden kaynaklanıyor. Bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonrada Silivri için gece gündüz hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Beldelerdeki referans noktalarımız belde belediye başkanlarımız, belde başkanlarımız ve teşkilatlarımızdır. Onlar bizim elimiz, gözümüz, kulağımız her şeyimiz. Onlar ne derse biz bundan sonra onu yapacağız. Bunu özellikle buradan aktarmak istiyorum.
 
Teşkilatımız söylediğimiz gibi bizim için gerçekten önemli. Ana kadememiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız bugüne kadar bütün çalışmalarda bizimle birlikte oldular. Seçilmiş arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz bugüne kadar bizimle birlikte oldular ve her zaman dik duruşlarını gösterdiler ve sergilediler. Ben kendilerine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Değerli kardeşlerim 5 yıl önce çıktığımız bu kutsal yola birlikte devam edeceğiz. Ve inanın toplumun her kesiminden vatandaşımızın ve halkımızın bize inancı ve güveni var. Ve şunu söylüyorlar, “AK Partili belediye olarak sadece bize şu işi yapacağınızı söyleyin, biz size inanıyoruz.” Çünkü geçmişte çok şey yaptınız. Söylediklerinizi her şeyi yaptınız. Ve biz asla şunu yapmayacağız. Gökten yıldızları indirmeyeceğiz arkadaşlar. Bu zaten bizim siyasi anlayışımıza ters olan bir hareket. Biz yapacaklarımızı, yaptıklarımızı söyleyeceğiz. Yoksa geçmişteki siyasi partilerin gökten ne şekilde yıldızları indirdiklerini ve yıldızları söndürdüklerini gördük. Kendilerinin de yıldızlarının söndüğünü gördük. Bunu özellikle tekrar belirtmek istiyorum.
 
Artık bundan sonra teşkilatımız olarak hep birlikte geçmişteki eksikliklerimizi ve noksanlıklarımızı konuşmayacağız. Bundan sonraki süreçte Silivri için neler yapabilirizi konuşacağız. Ve değerlendirme yaparken siyasi olarak ilçe başkanımız, ana kadememiz, kadın ve gençlik kollarımız, belediye başkanlarımız, seçilmiş arkadaşlarımız ile birlikte devamlı istişare halinde olacağız ve bu istişareler sonucunda değerlendirmelerimizi yapacağız. Ve sizlerden aldığımız görüşler ile birlikte çok güzel ve güçlü bir ekip kurarak Silivri’deki bu yürüyüşümüze devam edeceğiz.
 
Bu teşkilat her zaman bizim iyi günümüzde, sevinçli anlarımızda bizim yanımızda yer alarak sevincimizi paylaştı, sevincimizi çoğalttı. Yine sıkıntılı olduğumuz zamanlarda yanımızda olarak sıkıntılarımızı azalttı. Ben böyle bir teşkilatın mensubu ve üyesi olmaktan dolayı samimiyetim ile söylüyorum ki onur ve gurur duyuyorum. Bugüne kadar birlikte çalıştığım İlçe Başkanlarıma ki belediye başkanı olduğum dönem ile birlikte Tülay Kaynarca hanımefendiye, Halit Girgin beyefendiye ve Ender Gezici beyefendiye ve kadın kolları başkanlarımıza, gençlik kolları başkanlarımıza, ana kademedeki arkadaşlarıma ve Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma, İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarımıza, başkan yardımcısı arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. Siz olmasaydınız bu başarı olmazdı. Sizinle birlikte başardık.

TURAN: PROJELERİ FOTOĞRAFLARI VE GÖRÜNTÜLERİYLE ANLATACAĞIZ

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, yeni dönemin projeleri hakkındaki bir soruyu “Bu konu üzerinde çalışıyoruz. Öyle güzel projelerimiz var ki baktığınız zaman ve gördüğünüz zaman ağzınız açık kalacak. Şu anda o projeleri bitirmek üzereyiz. Ancak bakın 10 gün önce Ankara’daydım. Hatırlayın Silivri’nin en büyük eksiklerinden bir tanesi üniversiteydi. Ve Silivri’ye biz üniversiteyi getiriyoruz. Bu gerçekten Silivri açısından çok güzel bir proje. Projeleri bitme aşamasında. Biz vatandaşa sadece projeyi söylemeyeceğiz. Projeyi çizip vatandaşımıza görsel olarak da göstereceğiz. Projelerimizin çizimleri yapılıyor. Teşkilatımız ile birlikte çalışma arkadaşlarımız ile birlikte onun değerlendirmeleri yapılıyor. Bu projeleri halkımıza anlatacağız. Broşür olarak da dağıtacağız.” şeklinde cevapladı.
 
Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, AK Parti’ye yeni katılımlar olacağı yönündeki soruyu ise, “Bu soruyu aslında ilçe başkanımızın cevaplaması gerekiyor ama partimize her gün onlarca yüzlerce insan katlıyor. Bu insanlar hangi konumda olursa olsun bizim için birinci sınıf vatandaş, biz birileri gibi dağdaki çoban ile üniversitedeki hocayı aynı kefeye koymayan insanların pozisyonunda değiliz. Parti ve belde teşkilatlarımıza bu dönem ile ilgili ciddi bir katılım var. Gelen insanlarımızın sayısı ile birlikte gerçekten dudaklarınız uçuklayacak, onu söylemek isterim. Toplu katılım yapılacak, toplu katılım töreninde bunları göreceksiniz.” şeklinde yanıtladı.

“İstanbul’da mevcut başkanların bazıları aday yapılmadı. Sizin böyle bir tereddütünüz oldu mu?” sorusuna da Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, “Başbakanımızın deyimi ile söyleyeyim. Abdestimden şüphem olmadı ki namazımdan da şüphem olsun. Silivri için ekibimiz ile birlikte gece-gündüz çalıştık. Eğer biz gece-gündüz çalışmasaydık o tereddüt içinde olurduk. Biz teşkilat terbiyesi ile samimiyetim ve şerefim üzerine yemin ediyorum ki birlikte teşkilatımızın söyleyeceği, teşkilatımız, genel merkezimiz, il başkanlığımız kimi aday gösterirse göstersin biz AK Parti teşkilatı olarak, AK Parti neferi olarak bu çalışmaya devam ederdim. Bütün konuşmalarımda söylemişimdir. Biz siyasette makam ve mevki için yokuz, “Makam, mevki verildiği zaman biz bu siyasi partideyiz, verilmediği zaman biz bu siyasi partide değiliz” anlayışı taşıyan insanlar değiliz. Benim arkadaşlarım da böyle bir anlayış içinde olmayacaklar. Yola devam edeceğimiz arkadaşlarımız bu mantıkta olmayacaklar. Görev alınmaz, görev verilir. Bizim bakış acımız bu, siyasi felsefemiz de bu. 1991’den beri aktif siyasetin içindeyim. Bulunduğum her yerde görev verildikten sonra biz kabul ettik ve çalıştık. Görev verilmediği zaman asla partimize karşı zerre kadar dahi olsa kalbimiz de soğukluk, zerre kadar farklı bir düşüncemiz olmadı.” yanıtını verdi.
 
Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, AK Parti İlçe Başkanı Ender Gezici ile birlikte toplantının ardından teşkilat mensuplarının tebriklerini kabul etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol