Silivri Facebook
banner88

''Benim ekibim Cumhuriyet Halk Partisi'dir.''

Melis AVCI

CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz Kandemir’de, aday adaylık için gereken resmi başvuru formunu ilçeye teslim etti. Dün saat 16.00’da yoğun bir katılım olduğu basın toplantısı düzenleyen Kandemir, başvuru formunu CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım’a teslim etti.

Yıldırım: “AKP’nin çöküşü Silivri’de başladı, bitişi de burada olacak”

CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, Kandemir’in konuşmasından önce şubat ayı sonunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun Silivri’ye gelerek, Kipa yolsuzlukları ile ilgili açıklamalar yapacağını duyurdu. Yıldırım: “2004’te bir yol kazası yaşamıştık. Bunun telafisiyle uğraşıyoruz. Sosyal demokrasinin kalesi olan Silivri’de AKP’nin tesadüfen de olsa iktidara gelmesi ve 4,5 seneden fazla bir zamandır Silivri’yi yönetmesi hepimizin içini burkuyor. Silivri ilçesi AKP tarafından yönetilmeyi, AKP tarafından idare edilmeyi gerçekten hak etmiyor. AKP’nin Türkiye genelinde olduğu gibi, Silivri genelinde de yaptığı uygulamaların, ne derece yanlış, ne derece ranta, talana ve bilgisizliğe, kendi dilinden düşürmedikleri çağdaş medeniyetler seviyesinden ne kadar uzağında olduğunu 4,5 senedir her geçen gün daha iyi anlayarak, bunu birebir yaşadık. AKP’nin çöküşü Silivri’de KİPA olayıyla başladı, inşallah bitişi de burada olacak. Bu vesileyle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun şubat ayının son haftasında Silivri’de bir panelimize katılacağını duyurmak istiyorum” şeklinde konuştu.
CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyenin verdiği bursları iptal ettiği yönünde ki iddiaları yalanlayarak, konuya açıklık getirdi.
Kandemir’i tebrik eden Yıldırım “Yılmaz arkadaşım uzun yıllardır Silivri’de siyasetine emek vermiş, alın teri dökmüş, sadece siyasette değil çeşitli sosyal ve kültürel alanlarda da başarılı işlere imza attığını yakından takip ettik. Yılmaz Kandemir arkadaşımızın aday adaylık sürecinin son gününde aday adaylığı başvurusunu almaktan büyük onur ve keyif alıyorum. Kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu işi layıkıyla yapacağına gerekten inanıyorum. Başarılar diliyor, tebrik ediyorum” dedi.

Kandemir: “Allah’ın hakkı üçtür”

Oldukça heyecanlı olduğunu söyleyen Kandemir, konuşmasını da yazdığı metinden yapacağını söyledi. Kandemir konuşmasına şu sözlerle başladı: “Başkanımın dediği gibi 2004 yılında bir yol kazası yaşadık. AKP’nin taşıma oyları, AKP’nin seçmen sildirmesi bizim seçimi kaybetmemize neden oldu. 9 Eylül 2008 tarihinde Silivri Belediyesi Belediye Başkan Aday Adaylığımı gayri resmi niyet belirterek açıkladım. Bugün burada da Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adaylığımı resmileştirerek genel merkeze gönderilmek üzere, başvuru dosyamı ilçe başkanıma sunacağım. Bu bir siyasi yarıştır. Diğer üç aday adayı arkadaşıma da bu parti içi yarışta başarılar diliyorum. Ben 1972 yılında Silivri CHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasi hayatıma başladım. 1994 yılında DSP’den Belediye Başkan Adayı oldum. % 17 oy alarak üçüncü oldum ve seçimi kaybettim. 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan Adayı oldum. % 30 oy alarak ikinci oldum yine seçimi kaybettim. Allah’ın hakkı üçtür diye düşündüğümden de 2004 seçimlerinde bütün olumsuzluklara rağmen, Silivri halkının partime ve bana % 30 civarında oy vererek desteklemesi, beni üçüncü defa aday olmam konusunda ümitlendirdi ve karşınıza aday adayı olarak çıktım. Allah kısmet ederde, 29 Mart 2009’da yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde partimin adayı olursam, siz partililerimin ve Silivri halkının da desteğiyle yüzdeleri aşıp seçimi alacağıma inanıyorum. Bu inancımı hiçbir zaman yitirmedim. Benim, Cumhuriyet Halk Partisi ve Silivri halkının AKP ile 2004 yılında yarım kalan bir hesabımız var. Bu yarım kalan hesabı tamamlamak ve Silivri Belediye Başkanlığın tekrar Cumhuriyet Halk Partisi’ne kazandırmak bizim en büyük amacımızdır. 36 yıldan bu yana Silivri içinde siyaset yapıyorum. Bu nedenle siyaset benim için bir yaşam tarzı oldu. Doğduğum ve yaşadığım yer olan Silivri’yi seviyorum. Silivrilileri ve Silivri’yi çok iyi tanıyorum. Silivri’nin tarihini de biliyorum, bugününü de.

“İlk projem kent rantına engel olmak olacak”

Silivri’de göreve gelirse yapacağı ilk işin kent rantının önüne geçmek olacağını ifade eden Kandemir: “Benim Silivri için yapacağım ilk projem, Silivri’de yaratılan kent rantlarını yani belediyeye ait bağışları resmi yoldan belediye bütçesine aktarır, resmi yollardan belediye meclis encümen kararıyla bu rantın bir kuruşuna dahi dokunmadan, Silivri’de yaşayan 118.000 hemşerime yatırım ve hizmet olarak eşit ve adaletli bir şekilde dağıtırım. Benim Silivri’yi ve Silivri halkını yönetme tarzım bu olacaktır. Kaynak olduktan sonra, Silivri’yi yönetmenin zor bir şey olmadığına inanıyorum” dedi.

“Benim ekibim Cumhuriyet Halk Partisi’dir”

Son olarak ‘Ekibi olmadan nasıl belediye yönetecek’ şeklinde ki söylentilere yanıt veren Kandemir “Bazı arkadaşlar ‘Yılmaz Kandemir’in ekibi yok. Ekibi olmayan biri belediyeyi nasıl yönetecek diyorlar. Yılmaz Kandemir’in ekibi, Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü’dür. Silivri İlçe Örgütü’nde ki her üye arkadaşımız biz yarın öbür gün belediyeyi aldığımızda. Silivri Belediyesi’ni yönetecek olan kadroları, o arkadaşlarımın içinden ben seçerim. Ama şuan da ben şuan da kimseye belediye meclis üyeliği sözü, belediye başkan yardımcılığı, şube müdürlüğü sözü vermedim. Vermememin nedeni de parti içinde gruplaşma yaratmamaktır. Ben belediyeyi AKP’den geri alacağımıza inanıyorum hepiniz katıldığınız için sağ olun” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol