Silivri Facebook
banner88

CHP Ortaköy'de birlik beraberlik tablosu çizdi

CHP Silivri İlçe Örgütü, geçtiğimiz perşembe akşamı Ortaköy’de miting düzenledi. Ortaköy meydanında düzenlenen mitinge Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak ve DP eski İlçe Başkanı Salih Yazıcı da katıldı. Mitingde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Tabak: “Silivri il, beldeler ilçe olsun”

İlk konuşmayı Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak yaptı. Beldeleri kapatan hükümeti eleştiren Tabak “Ortaköy halkı bize on beş yıl görev vermiştir. Bu görevi de layıkıyla yerine getirmemiş olsak dahi kimseyi kırmadan üzmeden bu günlere geldik. İnşallah bundan sonraki ortamları da Silivri ilçesi şu andaki belediye başkanımız Sayın Özcan Işıklar’ın idaresiyle daha güçlü bir konuma geleceğine inanıyorum. Değerli arkadaşlar şimdi bu hükümetin Türkiye’de bu idareyle beldelerle ilgili çıkartmasından dolayı halka ne kadar zarar verdiğini ne kadar zulüm ettiğini ne kadar hatalı bir ortam olduğunu söylemeye gerek var mı bilmiyorum. Kimsenin medeni haklarını, malını, mülkünü, bir gecede alıp götüren bir yönetim olamaz. Bu nasıl bir yönetim, nasıl bir iktidar, nasıl bir hile anlamakta mümkün değildir. İnşallah bu yönetim bu seçimlerde gerekli dersi alacak ve Cumhuriyet Halk Partisi değerli ilçemizde de İlimizde de ve Türkiye genelinde de mutlaka kazanacaktır” şeklinde konuştu.
Tabak konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Şuan da Büyükşehir belediye başkanlığının yapmış olduğu imar çalışmalarında 3 milyon’a yakın bir nüfusun bölgemize geleceğinin planı yapılıyor. Bunu bu bölge kaldırmaz.  Benim şahsi görüşüme göre Silivri’nin İl olması lazım. Silivri’nin İl olmasından sonrada hakları elinden almış olan beldelerinde ilçe olması lazım. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geçecek ve Özcan Işıklarda Silivri’nin İl olması için elinden geleni yapacak.”
 
Sakallıoğlu: “Olsa dükkân senin”

Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak’ın ardından CHP’nin Ortaköy’den Belediye Meclis Üyesi Adayı Ramazan Sakallıoğlu kısa bir konuşma yaptı. Sakallıoğlu; “Sevgili Ortaköylüler, biz çıktığımız bu yolda elimizden geleni yapıyoruz. Sizlerinde bizi yalnız bırakmadığını görüyorum, sizlere çok teşekkür ediyorum. Bir hafta önce Hüseyin Turan geldi buraya, ‘ben buradan 1200 oy alacağım’ dedi. Olsa dükkân senin Hüseyin Başkan ama yok, yok, yok. Sen anca buradan 1200 tane fark yiyip gidersin. Başkada bir şey olmaz. Başka kapıya.” şeklinde konuştu.

Kandemir: “AKP’nin 9. sıra meclis üyesi Tamer Şişman nereden geldi?

CHP Belediye Meclis üyesi adayı Yılmaz Kandemir ise yaptığı konuşmasında AKP’nin Silivri Belediye 9. Meclis üyesi Tamer Şişman İstanbul’dan getirildiğini iddia etti. Kandemir şunları söyledi; “Bu seçimlerde dikkat edecek şey Silivri Belediye Başkanlığı değerlendirilmiş olacak. Ben Silivri’ye beldelerin bağlanmasını şöyle değerlendiriyorum. Beldelerin bağlanması ile birlikte Silivri büyük ilçe belediye başkanlığı oldu. Silivri de şuanda Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Selami arkadaşımızın çıkarmış olduğu Seymen köyündeki ağır villalardan dolayı Hüseyin arkadaşımızın inşaat mühendisliği diploması 15 gün süreyle el konuldu. Öyle bir şey benim başıma denk gelseydi ben o diplomayı yırtar atardım. Hüseyin Turan arkadaşım tutturmuş 5 sene önce 5 sene sonra diyor. Evet, şuanda da Turan ailesinin durumuna baktığımızda 300 milyarlık 5 tane villa, Silivri’de 5 milyarlık Belediye Başkanlık maaşı ile mi yapıldı? Hayır, sadece o mu bunun yanında Özel Kalem Müdürünün aldığı 2 milyarlık maaşla, oda aynı yerde villa sahibi oldu. Silivri belediyesi toplamda 125 trilyonluk bütçe kullandım diyor. Yapmış olduğu tek bir şey oda 60 milyarlık zabıta binası yaptı. Silivri belediye binasını yaptım dedi. Sen yapmadın Büyükşehir belediyesi yaptı. Sen kendi kaynaklarınla değil Büyükşehir yaptıysa bunu sen ben yaptım diyemezsin. 5 sene önce kordon boyunda yağmur yağdığında sular altında kalıyordu. Sen ben 200 trilyon harcadım diyorsun, harcadığın için mi hala kordon boyu sular altında kalıyor? Nerede bu 200 trilyon para? Demek ki bu işte bir iş var. Ben ilk defa burada bir şey açıklıyorum AKP’nin Silivri Belediye 9. Meclis üyesi Tamer Şişman İstanbul’dan getirildi. Silivri de oturmadığı halde Silivri’de ikamet etmediği halde İstanbul’dan getirdi. Eğer İstanbul’dan buraya gelip 9. sırada meclis üyesi olduysa Tamer Şişman bu işin içinde bir iş var demektir. AKP bu zamana kadar Silivri’de hiçbir zaman % 34’ün fazlasında oy almamıştır. Onlar biz % 60 oy alacağız diyorlar, hayal görüyorlar. Siz oylarınızı bölmeyin ve 29 Martta Özcan Işıkları iktidar yapın.”

Değirmenci: “Oyları birleştirin”

Silivri eski Belediye Başkanı ve CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Selami Değirmenci’de bir konuşma yaptı. Konuşması sırasında CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar’ın elini kaldırarak birlik ve beraberlik mesajı veren Değirmenci “Ülkemiz maalesef kötü yönetiliyor deniyor. Kötü yönetilme düşüncesini söylemeye çalışanlara maalesef hukuk darbeleriyle Ergenekon gösteriliyor. Olumsuzlukları ortaya koyanlara yolsuzlukları ortaya koyanlara ceza evi yolu gösteriliyor. Biz Büyük Şehir Belediye Başkanımızı seçiceğiz, biz Belediye Başkanımızı seçiceğiz, biz bu Ülkedeki yolsuzlukları ortadan kaldıracağız, hakkı hukuku öğreticeğiz. Şunu asla unutmayın hangi partiden olursanız olun ne olursanız olun bu ülkenin vatandaşınız, bu ülkeyi bu vatanı seviyorsanız, oylarınızı birleştirin” dedi.

Işıklar: “Onlar burayı mahalle yaptı, biz şehir yapacağız”

Son olarak konuşma yapan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar şunları söyledi; “Bir insan yolunu kaybettiğinde der ki gençlerin çocukların gözlerine bakın, onların gözlerinde küçük şeylerle mutlu olmayı öğrenin ama gelecek konusunda ısrarla direnmeyi onun için uğraştığını göreceksiniz. Sizlerde de bunu görüyorum. Işığınızı kaybetmeyin. Bize güç veren, bize umut veren sizlersiniz. İnanın gece uykularım kaçıyor, 3–4 saatlik uykuyla 2 günü 1 güne sığdırarak, koşturarak dolaşıyoruz ve sizlere haksızlığı, adam kayırmayı, ayrımcılığı, yağmayı, adaletsizliği anlatmaya çalışıyoruz. Gelecek umudunu yüreğinde gözlerinde taşıyan gençlerimiz, bu güne kadar karamsarlık içinde bakan ama 29 Mart’a yaklaştıkça umuda dönen parlayan gözlerini unutmak mümkün değil. Bir baksın bunlara bu ülkeyi yönetenler. Ortaköy Belediye Başkanımıza bu zamana kadar yaptığı çalışmalar için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. AKP burayı mahalle yaptı, biz el birliği ile güç birliği ile şehir yapıcağız. Biz beyaz masaya gidenleri de gördük hangi partidensin diye soruyorlar, 1 torba kömür vermek için 2 üye istiyorlar. Bu ayrımcılık değil de ne? Bizde ayrımcılık yok. Yaptığı her şey küçük, bunlar küçük şeyler. Küçük şeylerle uğraşanların elinden büyük şeyler gelmez. Bizim projemiz insan. Bundan büyük projemi var? Bunların yaptıklarını, bunların yaptığı pisliği çamaşır makineleri, bulaşık makineleri temizlemez. Biz onların pisliğini, 29 martta sandığa gömerek temizleyeceğiz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol