Silivri Facebook
banner88

Hüseyin Turan ''Yola Devam'' Dedi.

Haber:Müge CESUR- Melis AVCI

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan dün Ak Parti İlçe Binasında belediye başkan aday adaylığını açıkladı. İlçe örgütü ve üyelerinin de katılımıyla aday adaylığını açıklayan Başkan Turan “4 sene önce ‘Başarı sizin başarısızlık bizim’ diyerek yola çıktık. Hep birlikte başardık. Silivri’miz için yapacağımız daha çok işler var” dedi.

Mesai arkadaşları Turan’ı yalnız bırakmadı

Partilerin aday belirlenmesi sürecine girmesine 1 ay kala Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’da dün bir toplantı düzenleyerek aday adaylığını resmi olarak açıkladı. Toplantıya Ak Parti İlçe Başkanı Ender Gezici, Ak Parti İlçe eski başkanları Tülay Kaynarca ve Halit Girgin, Belediye Başkan yardımcısı Metin Karakaş, Namık Öndeş ve Başkan Danışmanı Sancak Dolar, belediye meclis üyeleri,  il genel meclis üyeleri, Ak Parti gençlik ve kadın kolları yeni ve eski ilçe başkanları, belde başkanları, mahalle temsilcileri ve çok sayıda parti üyeleri katıldı.
 
Gezici: “Turan ve ekibi başarılı bir performans gösterdiler”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkanı Ender Gezici katılan herkese hoş geldiniz diyerek “Bildiğiniz üzere aday adaylık sürecine başlandı. Başkanımıza ve ekibine çok çok teşekkürler ediyorum. Başkanlığı boyunca başarılı bir performans gösterdiler. Aday adaylığı sürecinde de başkanımıza başarılar diliyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Turan: “2004 yılındaki heyecanımın aynısını şu anda duyuyorum”

Ardından konuşmasına başlayan Başkan Turan heyecanını hiç kaybetmediğini ve hala aynı duygular içerisinde olduğunu söyleyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Çok değerli ilçe başkanları, çok değerli ilçe yöneticilerimiz, kadın ve gençlik kollarının çok değerli başkanları, çok değerli meclis ve il genel meclis üyelerimiz, dava arkadaşlarım ve hemşerilerim hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Davetimize icabet ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Yıllar çok çabuk geçiyor. 2004’deki heyecanımızın aynısını şu anda duyuyorum. Bu heyecanımı hiçbir şekilde kaybetmedim. Heyecansız bir toplum olmamız gerekir. Artarak devam etmesi gerektiğini de daha önce söylemiştim. 2004 yılında seçildiğim zaman hepiniz çok iyi hatırlarsınız ki “başarı sizin başarısızlık benim” demiştim. Silivri’de bugün bu başarı varsa Ak Parti İlçe Teşkilatı sayesinde vardır.”

 “Ne söz verdiysek yaptık ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz”

2004 yılında Silivri için yapacaklarını söyledikleri zaman kimsenin inanmadığını fakat her işin altından alınlarını akıyla çıktıklarını ifade eden Turan konuşmasına şu şekilde devam etti:
“2004 yılında bu kutsal yola çıktığımız da ve seçim meydanında Silivri’mizin eksiklerini bir bir ifade ettiğimiz zaman, Silivri’de birçok hemşerimiz ve hatta diğer rakip siyasi partilerden aday olan arkadaşlar dâhil bunların olmayacağına dair söylemleri vardı.
Şükürler olsun ki bugün halkımızın karşısına Ak Parti olarak gerçekten başımız dik, alnımız ak olarak çıkıcağız. Çünkü ne söz verdiysek yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.”dedi.

“Silivri ilk defa genel iktidarla yerel iktidarı yakaladı”

Turan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Silivri ilk defa genel iktidarla yerel iktidarı yakaladı. Bunu çok iyi şekilde değerlendirdi. İstanbul genelinde baktığımız zaman da bunu en iyi değerlendiren ilçe Silivri oldu. Her şeyi birlikte başardık. Asla “ben” demedim, “biz” dedik. Ütün konuşmalarımızda arkadaşlarımızla birlikte bu davaya baş koyduk. Davamız Silivri davasıydı. Silivri’nin eksiklerinin ve noksanlarının giderilmesi davasıydı. Biz bu davada başarılı olduk. Silivri’miz de bundan sonra yapacak çok işlerimiz var.”

 “Bu dönem Silivri’nin altın dönemi oldu”

Konuşmasına bugüne kadar yaptıkları hizmetleri anlatarak devam eden Başkan Turan şu açıklamalarda bulundu: “Değerli dava arkadaşlarım, bu dönem gerçekten Silivri’nin altın dönemi oldu. 2004 yılında Silivri’nin dışında olan ve kiralık bir binada hizmet veriyorduk. Yine Silivri‘den çıkan doğalgazdan Silivrili faydalanamamaktaydı. Alt yapı bitikti. Yaz aylarında yazlık bölgelerde özellikle su kesintileri vardı. Çocuklarımızın ayaklarına poşet bağlayarak gittiği okullarımız vardı. Çocuk parklarından tutun, adliye binasına, devlet hastanemize kadar bütün bu çalışmalara baktığınız zaman dev bir ekibin çalışmasıydı. Ben huzurlarınızda belediye ve il genel meclis üyelerimize, teşkilatımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çok güzel bir ekip çalışmasıyla bugünlere geldik. Yılların çöp dağını Silivri’den kaldırdık. Dere yataklarının ıslah edilmesi ile ilgili çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar durup dururken olmadı. Birlikteliğimizle, çalışarak emeğimizin neticesinde oldu. Dönemimdeki ilçe başkanlarımızla da çok uyumlu bir şekilde çalıştık.”

“Her zaman partimle birlikte uyum içerisinde çalıştım”

 Başkan Turan konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Tülay Kaynarca Hanımefendiyle seçim öncesi ve sonrasında, Halit Girgin Beyefendiyle uyumlu çalışmalarımız oldu. Şu andaki ilçe başkanımız Ender Gezici Beyefendiyle aynı uyum, aynı çalışma temposu ve heyecanla devam ediyoruz. Bu dönemdeki ilçe yönetimin olan arkadaşlarımız çok iyi bilir ki ben her zaman teşkilatıyla birlikte çalışan bir ilçe başkanı oldum. Asla teşkilatımızın dışında hiçbir siyasi işin içinde olmadım. Aynı şekilde teşkilatımız belediye çalışmalarımızda çok ciddi destekler verdi. Ben bunlar içerisinde hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyor iyi ki varsınız diyorum. Gerçekten Silivri’deki yapılan bu güzel gelişmelerin hepsinde sizlerin imzası var.”

“Asla 2004 yılından bu yana kişiliğimde, karakterimde bir değişiklik olmadı”

2004 yılında göreve başladığı ilk günden bugüne kadar hiçbir zaman kişilik olarak değişmediğini ifade eden Turan, “En büyük şansımdan bir tanesi de Türkiyede başbakan olarak Recep Tayip Erdoğan’ın başbakan, İstanbul da ise Büyükşehir belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş’ın olmasıdır. Bizim açımızdan ve Silivri açısında çok büyük şans olmuştur. Bunu çok iyi değerlendirdik ve gece gündüz çalıştık. Belediye başkanlığımı dönemimde hiçbir zaman bazı konularda alt üst dengelerine katılmadım. Yeri geldi konum itibariyle benden çok küçük olan kişilere ağabey, abla diyerek hitap ettim. Asla 2004 yılından beri kişiliğimden, karakterimde bir değişiklik olmadı. Bunu en iyi gören sizlersiniz. O kişiliğim hayatımın sonuna kadar devam edecektir. Bunu özellikle de belirtmek istiyorum.” dedi.

“Kapanan beldelerimiz hizmetten mahrum bırakılmayacak”

“Beldelerin kapatılmasıyla birlikte Silivri’mizin sınırları çok ciddi manada büyüdü.
Hizmetlerimize belde belediye başkanlarımız birlikte artırarak devam edeceğiz. Yerinde yapacağız hizmetlerimizle, oradaki vatandaşlarımız kesinlikle mağdur edilmeyecektir. Bu konuşmalarla birlikte bu çıktığımız kutsal yolda hepimizin davasının mübarek olmasını diliyorum. Bütün aday adaylarımıza başarılar diliyor hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Turan aday adaylık başvuru belgesini Gezici’ye verdi

Ardından Başkan Turan aday adaylığı formunu Ak Parti İlçe Başkanı Ender Gezici’ye sundu. Gezici hayırlı olsun dilekleriyle Başkan Turan’ı kutlarken katılımcılarda alkışlarıyla eşlik etti.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Turan, “Silivri duyduğu zaman herkesin ağzı açılacağı projelerimiz var. Doğalgazı da getireceğimiz zaman kimse inanmıyordu. Yine aynı şekilde projelerimiz olacak. Yine aynı şeyleri söyleyecekler ama inanın hepsini yapacağız. Silivri’yi uçurması beklenen metro projesi var. Bunun takiplerini sürdürüyoruz. Belki birçoğumuz İstanbul’a giderken makam araçlarını bile kullanmayacağız.” dedi.

Başkan Turan, Kadir Topbaş ile Brüksel’e gidiyor

Başkan Turan bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Brüksel’e gidiyor. Avrupa Birliği yerel yönetimler çerçevesinde 3 gün sürecek olan geziye Fatih Belediyesi ve Şile Belediyesi de katılacak. AK Parti Silivri İlçe Kongresine katılan Kadir Topbaş yaptığı konuşmada gerçekleştirilen hizmetleri anlatmış ve “Hüseyin Başkan ile birlikte daha çok hizmetler vereceğiz, yola birlikte devam edeceğiz” demişti. İl Başkanı Aziz Babuşçu ve bölge milletvekillerinin önünde sarf edilen bu söz “Topbaş’ın adayı Hüseyin Turan” yorumlarına neden olmuştu.

Karakaş: “Seçim şimdi başladı”

Aday adaylığını açıklayan Başkan Turan’a eski ilçe başkanları ve AK Parti’nin bölgedeki yöneticileri yanında Başkan Yardımcıları Metin Karakaş ve Namık Öndeş’te tam destek verdi. Aday adaylığını açıkladığı sırada en önde Başkan Turan’ı dinleyen Karakaş, Turan’ın konuşmasının ardından “Seçim asıl şimdi başladı” dedi.


Turan yine aday: Ak Parti İlçe Başkanı Ender Gezici yaptığı konuşmada Başkan Turan ve ekip arkadaşları bugüne kadar başarılı bir performans gösterdiler diyerek Turan’a hayırlı olsun dileklerini sundu.

Turan yine aday 2: Başkan Turan, aday adaylık başvuru belgelerini Geziciye verdi.

 Turan yine aday 4: Toplantıya belediye ve il genel meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve Turan’ın mesai arkadaşları da katıldı.

Turan yine aday 3: Başkan Turan konuşmasında ‘4 sene önce başarı sizin, başarısızlık bizim’ diyerek yola çıktık. Hep birlikte başardık. Silivri’miz için yapacağımız daha çok işler var’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol