Silivri Facebook
banner88

İP'den Işıklar'a tam destek!

Melis AVCI

ÖDP Silivri eski İlçe Başkanı Süheyl Kırkıcı’nın CHP saflarına katılması solda birlik çalışmalarını hareketlendirmişti. Dün CHP Silivri İlçe binasına gelerek basın açıklaması yapan İşçi Partisi 3. Bölge Sorumlusu Niyazi Işık ve Avcılar eski İşçi Partisi İlçe Başkanı Tuncer Avcı, CHP’ye destek vereceklerini açıkladılar.

Yıldırım: “AKP iktidarı geldiği gibi geri gidecek”

İlk konuşmayı yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım “Bugün Türkiye’nin en köklü partilerinden İşçi Partisi’nin bu seçimlerde bize çok açık destek vermek üzere buraya geldiklerini ve bize destek vermek üzere bu taleplerini sizlere ve kamuoyuna açıklayacaklar. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Bugün geldiğimiz bu aşamada ne yazık ki Türkiye’nin son 6 senedir AKP iktidarıyla nereden nereye geldiğini çok açıkça hepimiz görüyoruz. Adeta intikam alırcasına, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş, aydınlık yüzlerini birer birer susturma niyetiyle ve bu doğrultuda yaptıklarını hepimiz görüyoruz. Ne yazık ki böyle bir süreç yaşıyoruz ama sanılmasın ki bu böyle devam edecek. AKP iktidarı geldiği gibi gidecek. Nasıl geldiyse öyle gidecek. Yerel yönetimle geldiler, gidişleri de yerel yönetimle başlayacak. İnanıyorum ki, genel iktidardan da önümüzde ki ilk seçimlerde gidecekler. Bu konuda bize destek olacaklarını ve seçim çalışmalarında bizlere yardımcı olacaklarını açıklamak için buraya gelen İşçi Partisi 3. Bölge Sorumlusu Niyazi Işık ve Avcılar eski İşçi Partisi İlçe Başkanı Tuncer Avcı beye hoş geldiniz diyorum” dedi. Yıldırım ayrıca “Biz bir an önce Sayın Genel Başkanım Doğu Perinçek’in Silivri cezaevinden çıkmasını, onlar beraber bütün arkadaşlarının da serbest bırakılmasını yürekten diliyoruz” şeklinde konuştu.

Işık: “Sayın Işıklar’ın arkasındayız”

İşçi Partisi 3. Bölge Sorumlusu Niyazi Işık, alınan bu kararın tüm Türkiye’de aynı şekilde uygulanacağını belirterek şunları söyledi: “Ben İşçi Partisi 3. Bölge Seçim Sorumlusuyum. İşçi Partisi olarak 2009 yerel seçimlerinde şu politikayı belirledik. Biz bütün milli güçlerin batıcı irtica ve batıcı bölücülük karşısında güç birliği yaparak seçimlere girmesinden yanayız. Her yerde bu politikayı savunuyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. Geldiğimiz noktada bizzat Amerika’nın bir planı olan büyük ortadoğu projesinin, eş başkanı olduğunu söyleyen bir kişi tarafından Türkiye yönetilmektedir. Biz onu Türkiye’nin başbakanı olarak görmüyoruz. İşçi Partisi olarak bunu defalarca da söyledik. ABD’nin memuru Türkiye’nin başbakanı olamaz. Yine aynı şekilde Amerikan savunma bakanı ile iki sayfalık dokuz maddelik gizli bir anlaşma yaptıklarını açıklayan zat, cumhurbaşkanlık koltuğunda oturmaktadır. Biz İşçi Partisi olarak böyle bir cumhurbaşkanı kabul etmiyoruz. Çok kritik şartlarda yaşıyoruz. ABD’de batı Türkiye’ye abanmakta, Türkiye’nin bölünmesi ve parçalanması için büyük bir çaba sarf etmekte. Yani ABD büyük Ortadoğu planıyla ortadoğuda 24 Müslüman ülkesini sınırlarının değiştireceğini, kendi çıkarları doğrultusunda şekillendireceğini ilan etmiştir. Türkiye’nin başında da bu planın eş başkanı olduğunu söyleyen bir zat var. Bu nedenle AKP’nin ve bölücülüğün Türkiye’den uzaklaştırılması şart.”

Işık konuşmasına şu sözlerle devam etti “ İşçi Partisi bu tarihi şartlarda seçim stratejisini belirlemiştir. Biz İl Genel Meclisi seçimlerine bütün Türkiye’de katılıyoruz. Adaylarımızı belirledik ve ilan ettik ama belediye başkanlığı ve belediye meclisi seçimlerine katılmıyoruz. Kazanma ihtimalimizin olduğu yerlerde katılıyoruz, kazanma ihtimalimizin olmadığı hiçbir yerde seçime katılmıyoruz. Katılmadığımız yerlerde batıcı irtica ve batıcı bölücülüğün karşısında yani AKP ve DTP karşısında duran en güçlü adaya destek veriyoruz. Bu tüm Türkiye’de böyle. Buraya geliş sebebimiz de bu. Biz AKP’nin karşısında en güçlü adayın Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olduğunu belirledik. Sayın adayımıza destek vermeye karar verdik. Adayımıza destek veriyoruz, bunu da buradan ilan ediyoruz. Büyükşehir belediyesi seçimlerinde de Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veriyoruz. AKP’nin yıkılması için bütün gücümüzle halkımıza çağrı yapıyoruz. AKP’nin karşısında olan bütün kuvvetlerin destek vermesini bekliyoruz.”
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e de bu bilgiyi ilettiklerini ve Perinçek’in de Silivri için oy vereceğini dile getiren Niyazi Işık “O da bizim tespit ettiğimiz politika karşısında hareket edecektir. İşçi Partisi Işıklar’ın yanında” dedi.

Işıklar: “Sosyal demokratlar bir araya geldik”

‘Kendi aranızda birleşin’ şeklinde gelen söylemlerin gün geçtikçe boşa çıktığını belirten CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar “Ben bugün burada bulunan Niyazi beyin ve Tuncer beyin şahsından bütün İşçi Partisi’nin İstanbul Örgütüne ve 3.bölge seçim sorumlusu olarak şahsına teşekkür ediyorum. Bu desteği kesinlikle üstüme almıyorum. Şahsımızla ilgisi olmadığı çok nettir. 29 Mart’ın bizim için ayrı bir önemi daha var. Geleceğimizin haritalarla bölündüğü, bize hizmet anlayışının dayatıldığı bir anlayış içerisindeyiz. Son yaşanan süreçte de toplumumuz bunu çok iyi anladı. Bugün geçen seçimlerde AKP’ye oy vermiş arkadaşlarımız bile, bu yakıcı durumu fakirliği, işsizliği, açlığı bırakıp ta insanı terbiye etme anlayışını bir kenara bırakıp, ülkemiz geleceğimiz ne olacak diye kaygı içindeler. Bize bu noktada oy vermeyi düşünen arkadaşlarımızın ‘önce siz bir araya gelin, güvenimiz sizde ama sizin durumunuz ortada’ şeklinde ki söylemlerini de boşa çıkarmış oluyoruz. 3 sosyal demokrat ve kendini solda tanımlayan bütün kurumlar bir araya geldik. Daha önce parçalanarak, bölünerek bunlara seçimi verdik ama bugün toplanarak, güçlenerek kararlı bir şekilde bu süreci tamamlayacağız. Burada olmanızdan büyük sevinç durdum. Silivri’m adına, ülkem adına arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol