Silivri Facebook
banner88

Işıklar Erzurumlularla dertleşti

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar seçime sayılı günler kala ev ziyaretlerine hız verdi. Işıklar ve beraberinde ki heyet, önceki akşam Büyükçavuşlu mahallesi’nde yerleşen Erzurum kökenli vatandaşların ikamet ettiği konutu ziyaret etti. Erzurum’un Karaçoban ilçesinden birkaç yıl önce Büyükçavuşlu Mahallesi’ne göç eden ailenin evinde vatandaşlara konuşan Işıklar ; “Silivri’mizde,  81 vilayetten gelen vatandaşlarımızla yıllardır barış içinde yaşadık. Etle tırnak gibi kaynaştık. Ama bu dönemde Silivri tarihinde görülmemiş bir ayrımcılık yaşandı. Sadece İspir’den kendi yandaşlarını otobüslere doldurup getirirsen, iş sağlamada öncelik tanırsan bu iş olmaz. Hayatını burada kuran, geçimini burada sağlayan, çocuklarının geleceğini Silivri’de hazırlayan Anadolu’nun neresinden gelmiş olursa olsun o vatandaşı benim kardeşimdir. Onlara lafım olmaz. Ama özellikle ayrımcılık yapmak için, partizanlık yapmak için insanları otobüse doldurup getirmekte yanlış başlıyor. İşte biz bu adam kayırmacılığa karşıyız. Silivri’de inşaat sektörü durdu. İş yapanlar da belediye yandaşı belli başlı bazı kimseler. Şimdi AKP’nin meclis listesine de bir bakın.3–4 aileden oluşturulmuş bir adaylık listesi mevcut. Biz ise her bölgeden vatandaşımızın yer aldığı genç kardeşlerimizin bulunduğu bir liste hazırladık. Bunun yanı sıra en çok kadın aday da listemizde seçilebilir sıralarda yer aldı. Bizim farkımız işte burada. 29 Mart’ta Silivri’de sadece bir seçim yapılmayacak. Anlayış değişikliği yaşanacak. İşte bunun için, daha önce başka yerlere oy vermiş dahi olsanız, emaneten de olsa seçimlerde bize oy verin ” dedi.

Silivri’nin en can alıcı sorununu işsizlik olarak tanımlayan Işıklar, ilçede en büyük yaş grubunun 39 yaş altı gençlerden oluştuğunu ancak bu gençlerin ümitsizlik içinde bulunduğunu belirtti. Ev toplantısında Işıklar işsizliğe çözüm olarak gösterdiği Yerel Yatırım Ajansı, Kariyer ve İstihdam Ofisi, Silivri Enstitüsü, Teknokent, Silikon Vadisi projeleri hakkında bilgiler verdi.

Esma Işıklar kadın sorunlarına eğildi

Eşini seçim çalışmalarında yalnız bırakmayan Esma Işıklar ev ziyaretinde kadınların sorunlarını dinledi. Kadın Kolları Başkanı Dilruba Önal, Belediye Meclis Üyesi Adayları Suna Göçengil ve Elif Uzun partinin kadınlara yönelik çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. CHP ekibi ziyaret sırasında resmi nikâhı olmayan genç kadına, sorunun çözümü için önerilerde bulundu. Toplantıda bulunan diğer hanımlar, çok sayıda doğum yapmanın kadını yıprattığı yönünde şikâyetlerini dile getirdiler. Okuma yazması olmayan kadınlara okuma yazma kurslarına katılmalarını tavsiye eden CHP Kadın Kolları Başkanı Eğitimci Dilruba Önal ; “ Hayat şartları çok zor. Bu zorluk bir yana çok sayıda çocuk doğurmakta kadını yıpratan başka bir unsurdur. Kadınımızın zor hayat şartlarına göğüs germesi ve bilinçli bir anne olarak sağlıklı nesiller yetiştirebilmesi için okuma yazma bilmesi, eğitimli olması şarttır. Genç kızlarımızda hayatta tek başlarına ayakta kalabilmek, yarının aydınlık anneleri olmak için okula gitmek iyi bir eğitim almak zorundalar. Özellikle eğitimci ve kadın olduğum için okuma yazma bilmeyen kadınlarımızı, okula gönderilmeyen kızlarımızı gördükçe çok üzülüyorum. Biz göreve geldiğimizde bu sorunlara özellikle eğileceğiz.” dedi. CHP ekibi ortaöğrenimini birincilikle tamamlamasına karşın maddi yetersizlik nedeniyle yüksek öğrenime devam edemeyen gence, karşılaştığı zorluklardan yılmaması, okumaktan vazgeçmemesi gerektiğini öğütlediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol