Silivri Facebook
banner88

Işıklar, sanayi esnafıyla buluştu

Melis AVCI

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi aday adayları ve parti mensuplarıyla birlikte Silivri sanayi bölgesinde bulunan esnafı ziyaret etti. Sanayi esnafıyla bir araya gelen Işıklar, kar yağışı nedeniyle tek tek dolaşamadığı esnafı tekrar ziyaret edeceğini dile getirdi. 

“Bende esnaf çocuğuyum”

Sanayi bölgesi yönetim binasında konuşma yapan Özcan Işıklar, kendini esnafa anlattı. Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu söyleyerek, konuşmasına başlayan Işıklar: “Biz yaklaşık on gündür toparlanmaya çalışıyoruz, ziyaretlerimize başladık. Tanımayanlar için kısaca kendimi anlatayım. 1960 yılında Silivri’de doğdum, Silivri’de okudum. Askerlik hariç, hayatımın geri kalan kısmını Silivri’de geçirdim. Ben esnaf çocuğuyum. Silivri’nin en eski esnaflarındandı. Çarşıda 60 yıl bir fiil esnaflık yaptı. Ben çarşıda büyüdüm. Çocukluğum esnafların içinde geçti. Esnafın sorunlarını görerek büyüdüm. Esnafın sıkıntılarını, sorunlarını çok iyi bilirim. 900’e yakın esnafın dükkân kapattığını öğrendim. Esnafın çoğunu bizzat tanırım. Bizim Silivri’de yapmamız gereken en önemli şey esnafı ayağa kaldırmak. Benim birinci önceliğim bu. Benim ilk önceliğimin esnaf olmasının nedeni de, Silivri’de eğer esnafın cebine bir şey girmiyorsa, dükkânın içi boşsa, bu durum diğer meslek dallarında ki herkesi etkiliyor. Ben şunu çok iyi biliyorum ki, Silivri çarşısında hareketlilik yoksa hiçbir mahallede bolluk bereket yaşanmıyor” dedi.

“Silivri’nin iki yakasını bir araya getireceğiz”

Silivri’de birkaç farklı merkez oluşturmak gerektiğini dile getiren Işıklar şunları söyledi: “Silivri’de nüfus parkı yaratmak istiyoruz. Bodrumu düşünün, yazın bir milyon, kışın 50 bin nüfusu var. Orada yaz kış nüfus farkı var. Bizim böyle bir şansımız yok. Silivri’yi başka bir şekilde değerlendirmemiz lazım. Bizde gece gündüz nüfus parkları yaratmamız lazım. Yanı başımızda 15 milyonluk bir şehir var ama biz insanların akıllarına Silivri’yi getiremedik. Silivri cezaevi, katı atık merkezi ile tanındı. Sel baskını oldu, çıktı arkadaşımız ‘burası afet bölgesi olsun’ dedi. Yolsuzluklarla, KİPA olayları ile gündeme gelen bir yer oldu. Şimdi iş yapmaya kalkan bir insan gelmediği gibi, Silivri ile ilgili yanlış bir imaj oluşturduk.
Silivri trafiği şuanda felç. Hala bir yanlış yapılmak isteniyor şuanda. Trafik bölge istasyonunun önüne yonca yapmak istiyorlar. Oranın 12 ayrı giriş çıkışı olacak. Çünkü 4 güzergâh var her bir yolda 3’er den toplam 12 tane giriş çıkış olacak. Emin olun o zaman Silivri’ye girmek bile mümkün olmayacak. Bunda ısrar ediyorlar.  Biz de buna alternatif olarak Yeşil et lokantasından başlayıp, trafik istasyonuna kadar olan yolu iki kata alalım, şehrin iki yakasını birleştirelim. Silivri’nin iki yakası bir araya gelsin. O zaman o trafik yoğunluğunu, iş imkânlarını, işyerlerini buraya taşıyabileceğiz. Şehirde birden çok merkez oluşturmak zorundayız. Çarşının içine sıkışıp kaldık.”

“900 dükkân kapandıysa, biz 9000 dükkân açtıracağız”

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, konuşmasına şöyle devam etti: “Şehirleri denize kavuşturmamız lazım. Belediye insan hayatını, esnafın önünü açmak için iş yapmalı. Belediyenin birinci önceliği bu olmalı. İkincisi de kolaylaştırıcı olmalı. Silivri’de üç merkez yarattığımız anda Silivri nefes almaya başlayacak. Silivri 3 ya da 4 merkezli olacak. Bu merkezlerde ticari hayatı canlandıracağız. Ben iddia ediyorum Silivri’de 900 dükkân kapandıysa, 9000 dükkân yeniden açtıracağız. Silivri’nin nefes almasını sağlayacak en önemli projesi bu. Silivri’de nüfus 125 bin. Bakarsanız, 75 bin tane de oturulacak ev var. Aslında Silivri’nin nüfusu 300 bin olduğunu çok rahat söyleyebiliriz. Sorun o evleri oturulabilir hale getiremiyoruz. Silivri’de trafik mastır planı yapılsın diye kaç defa söyledim. Ben işe gelir gelmez bu planla çalışmaya başlayacağım.”

“Ben böyle hemşericilik, böyle partizanlık görmedim”

Mevcut belediyenin sadece kendi yandaşlarına iş imkanı sağladığını ifade eden Işıklar: “Şehrin Tekirdağ’dan geliş kısmına gelelim. Orada da aynı sorun yaşanıyor. Şimdi yaşanan rezillikleri görüyorsunuz. Bölüp bölüp etrafına beton döşüyorlar sonra da birilerine veriyor. Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok ama veriliş şekli yanlış. Mevcut bahçeyi bölüyor, birine veriyor. Cumhuriyetin hiçbir döneminde böyle hemşericilik, ayırımcılık, partizanlık yapıldığını görmedim” dedi.

“Belediyeyi yönetmek ile kenti yönetmek arasında fark var”

Kenti yönetmenin farklı bir iş olduğunu ifade eden Özcan  Işıklar: “Benim derdim buraya daha fazla dükkân açtırmak ve mevcut dükkânları işlettirmek. Silivri’de belediye başkanının yapacağı iş, araba üstünde resim yapıştırarak dolaşmak değil. Belediyecilik iki şekilde yapılır. Ya gezeceksin, ya da gezdireceksin. Belediyeyi yönetmek ile kenti yönetmek arasında fark var. Şuan ki yönetim sadece belediyeyi yönetiyor. Ben şehri yönetmekten bahsediyorum. Bunun içine eğitim, sağlık, kültür, iş, ekmek, aş hepsi giriyor. Bunların hepsi ile ilgilenmek zorundasınız” şeklinde konuştu.

“Gıdaklarsak, Silivri’ye insan gelecek”

Işıklar, Silivri’nin tanıtılmasıyla ilgili konuşma yaptığı sırada ilginç bir örneklemede bulundu. Işıklar: “Biz bir tane yerel yatırım ajansı kuracağız. Odalarla, meslek kuruluşlarıyla bir merkez oluşturarak, en küçük esnaftan fabrikalara kadar herkesin ihtiyacı bu kurulda tespit edilecek. Belediye başkanının görevi bu ve buna benzer kuruluşları oluşturup şehri yönetmektir. Biz burada 3–4 binayla Silivri’nin kaderinin değişeceğine inanmıyoruz. Birinci önceliğimiz Silivri’nin iş potansiyelini geliştirmek. Bunu da tüm çevre şartlarıyla oluşturmak. Alt yapısıyla, üst yapısıyla oluşturmak. Ondan sonra belediye başkanının görevi, gidip kasabasını etrafa tanıtmaktır. Festivaller yapacak, kampanyalar yapacak, insan çekecek. Burayı tanıtacak yüzlerce, binlerce etkinlik yapabilirsiniz. Tavuk yumurtası kaz yumurtasından niye fazla satarmış? Tavuk gıdakladığı için. Sen gıdaklarsan, anlatırsan derdini, tanıtırsan kendini buraya insanlar gelecek. Çocukluğumdan beri tek hayal ettiğim şey bu. Buraya insanlar gelsin. Sanki buraya el birliğiyle insan gelmesin diye uğraşıyoruz. Silivri’nin şuan da yaşadığı durumu bu. Silivri’nin girişine çağlayan koydular, sanki burası Mısır’ın bir kasabası. Deniz kenarında yaşıyoruz, burada şelalenin ne işi var. İnsanlar resim çekilecekmiş, geçerken kafasını döndürüp bakanı görmedim. Böyle mantıksızlardan Silivri’yi kurtaracağız. Silivri’yi sevdiklerini söylüyorlar. Bizim sevgimiz özde değil, sözdeymiş. Kimin Silivri sevgisi ne kadar ölçemeyiz ama bu konuda onu muhatap bile kabul etmiyorum. İnsan sevdiği birinin canının nerede acıdığını bilir, hastalığını bilir” dedi.

“NURAY ARKADAŞIMIZI EN İYİ YERDE GÖRMEK İSTİYORUZ”

CHP Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı dinleyen esnaf, CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Nuray Koçer’i iyi bir yerde görmek istediklerini dile getirdi. Sanayi esnafı “Biz esnaflar olarak Nuray arkadaşımızı çok iyi bir yerde görmek istiyoruz. Bizi burada temsil edeceği için onu iyi yerlerde görmeyi temenni ediyoruz” dediler.
CHP Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar hava muhalefeti nedeniyle, sanayide yapmış olduğu programını kısa kesti. Işıklar, önümüzdeki günlerde sanayi bölgesini tekrar ziyaret ederek, bölgede bulunan esnafın sıkıntı ve önerilerini dinleyecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol