Silivri Facebook
banner88

Kılıçdaroğlu Silivri'de hüsrana uğradı!

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre önce Silivri merkezinde bulunan CHP seçim irtibat bürosunun açılışına gelmiş ve Uğur Mumcu Meydanı’nda geniş katılımlı bir miting gerçekleştirmişti. CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, Kılıçdaroğlu’nun bir daha ki gelişinde o günkü kalabalığı üçe katlayacaklarının sözünü vererek “İlerleyen tarihlerinden birinde miting yapma gibi bir düşüncemiz var. Sayın başkanımız eğer o mitinge katılırlarsa, kendisine bundan önceki toplantıda ki kalabalığı ikiye üçe katlama sözünü veriyoruz” demişti.

Kılıçdaroğlu hüsrana uğradı!

Geçtiğimiz cumartesi günü Silivri Atatürk Anıtı meydanında yapılan mitinge katılan CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, hüsrana uğradı. Silivri merkezden az sayıda katılımın olduğu gözlenen mitinge, beldelerden insanlar getirildi. CHP’ye ilçe seçim kurulu tarafından miting yapılması için verilen izin 10.00- 13.00 saatleri arasındaydı. Yaklaşık 11.45 civarlarında Silivri’ye gelen Kılıçdaroğlu, saat 12.25 civarında da Silivri’den ayrıldı. Kılıçdaroğlu’nun Silivri’den erken ayrılması da, bir önceki kalabalığın yarısı dahi toplanmadığı için CHP Silivri İlçe Örgütü’nün ve Kılıçdaroğlu’nun hüsrana uğradığı şeklinde yorumlandı.
Mitingde; CHP İstanbul Milletvekilleri, CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak, Silivri eski Belediye Başkanı CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Selami Değirmenci, CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Yavuz Çengel, eski CHP milletvekili Sıdıka Aydoğan, eski CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, CHP Silivri belediye ve il genel meclis üyesi adayları yer aldı.

Geniş güvenlik önlemleri alındı!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bundan önceki gelişinde, jandarma bölgesine ait olan beldeleri ziyaret ettiği sırada kalabalığı fırsat bilen kapkaççılar CHP’li 10 kişiyi soymuştu. Aynı olayın bir daha yaşanmaması adına geniş güvenlik önlemleri alan Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz cumartesi günü yapılan CHP mitinginde, kuş uçurmadı. İki yüze yakın sivil polis memuru ve komiserin görev aldığı mitingde her hangi bir olay yaşanmadı.

Işıklar: “5 yıl önce yağma, talan, fukaralık yoktu”

İlk konuşmayı yapan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar şunları söyledi; “Bu güzel nevruz gününde, coşkuyla, heyecanla sizlerin arasında olmaktan mutluluk duyuyorum.29 Mart’ta aydınlık bir Silivri’nin önünü açıcağız. Silivri’de hepimiz biliyoruz, 5 yıl önce olmayan ayrımcılık, haksızlık, partizanlık, yağma, talan bunlara son vermeye geldik. Şimdi söylüyorlar, hepimiz duyuyoruz. Sağdan sayıyoruz 3 bina soldan sayıyoruz 3 bina bir tanesinde 25 kuruş katkıları yok, devletin yaptığını, yapmak zorunda olduğunu, bize lütuf gibi gösteren anlayışa soruyorum. 5 yıl boyunca belediyenin parasıyla yaptığınız bir hizmeti, bir binayı gösterir misiniz? 3 tane binayı 5 yıl önce 5 yıl sonra diye gösterenlere soruyorum, 5 yıl önce bu memlekette yağma yoktu, talan yoktu, ayrımcılık yoktu, fukaralık yoktu, bundan beslenme yoktu. İşsizlik Silivri’mizin en büyük derdi. Sokakta gezen 3 kardeşimizden biri işsiz, aranızda soruyorum İSKİ’de aranızda çalışan var mı? Sizin çocuklarınızdan bir kişi alındımı. Beyaz masa önlerinde ter kan içinde aşağılanarak, küçültülerek, aç olan insanların sadece telefonlarını alıp gönderilmedi mi? İşte o beyaz masayı geldiğinizde belediyenin giriş kapısından kaldıracağız. Belediyenin bütün masaları beyaz olacak, sokakları da beyaz olacak, belediyenin insanları da beyaz olacak, belediyeye beyaz bir anlayışla başlayacağız. Sevgili hemşerilerim ayrımcılık hat safhada bizleri bir tuzağa düşürmek anlamı içerisindeler. Geçen dönem yaptılar bu tuzağa düşmeyeceğiz, biz Silivri de seksen bir bine yakın insanımızın yaşadığı bir mozaiğiyiz, etle tırnak gibi olmuşuz, sade ve sadece iş istiyoruz, iyi yönetim istiyoruz, aydınlık bir Silivri istiyoruz. Burada yaşayan insanlarımız bizim zenginliğimiz burada yaşayan insanlarımızın zenginliğini kimse bozamaz. Şimdi yaptıkları orada çalışan kardeşlerimizi kapı kapı dolaştırıp kendi çıkarları için evlerden oy istettiriyorlar, ama korkunun ecele faydası yok.” Işıklar konuşmasına şu şekilde devam etti; “Ben size bir müjde veriyorum. Silivri Cumhuriyet Halk Partisi açık ara önde bu iş bittiğinde sizi Cumhuriyet Halk Partisi’nin şemsiyesinin altına davet ediyorum. Geçmişte bize oy veren vermeyen DP’li, DSP’li, MHP’li, AKP’li sağduyulu vatandaşlarımızı da bu yolsuzluğa, bu talan anlayışına, bu ayrımcılık anlayışına, bu adam kayırma anlayışına son vericeğiz. Siyasette iki şey birbirinden ayrılmaz, siyaset ve ahlak, bunların ikisini bir arada yürüteceğiz. Silivri’yi sizlerle beraber yöneteceğiz. 29 Mart’a kadar bütün siyasi partileri anlayışla karşılıyorum. Ama iki renge dönüşmüş, bir siyah var birde beyaz aradaki griye oyumuzu vermeyelim. Oyunuzu Silivri’nin aydınlık geleceğine, çocuklarımızın iş umutlarına, Silivri de yağmasız, talansız, açık dürüst yönetim anlayışına verelim. Burada oylarımızı bölmeden Silivri’nin aydınlık geleceğini çıkaralım. Bizlere göreve getirince düşmanda olmayacaksınız, pişmanda olmayacaksınız sizlere söz veriyorum.”

Tekin: “Öyle bir tokat atacağız ki kendilerine gelemeyecekler”

CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ise yaptığı kısa konuşmasında şu ifadelere yer verdi; 5 yılda kadir Topbaş İstanbul’da organize yolsuzluk şebekeleri kurdular. Başkanımla birlikte sorular soruyoruz sorduğumuz hiçbir soruya cevap veremediler. Şimdi onların hesabını siz soracaksınız, Topbaş cevap vermiyor. Akıl hocası Başbakan cevap veriyor, şimdi Silivri’den soruyorum, Topbaş’ın gücü yetmeyebilir, sizin gücünüz yetmeyebilir, nerdesiniz siz, bak bütün kanallarda biz varız. Bütün gazeteciler soruyor Topbaş’a diyorlar ki Sayın Topbaş Kılıçdaroğlu’nun size soruları var hiçbir şey demiyor biz işimize bakıyoruz diyor. Diyorlar ki işimiz hizmet gücümüz millet. Ey millet işiniz var mı? Çocuklarınız çalışıyor mu? Çalışmıyorsa bunların işi nasıl hizmet oluyor gücü millet oluyor. Şimdi sizden bir isteğim var 29 Mart’ta onlara öyle bir tokat atacağız ki bir daha kendilerine gelemeyecekler.”

Kılıçdaroğlu: “AKP’nin hortumlarının en büyük ucu İstanbul’da”

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, en son yaptığı konuşmasında; “Başbakan Diyarbakır’a gidiyor aklı İstanbul’da, Van’a gidiyor aklı İstanbul’da, Kayseri’ye gidiyor aklı İstanbul’da hiç merak etmiyor musunuz bu adamın aklı neden hep İstanbul’da çünkü hepimiz iyi biliyoruz ki AKP nin hortumlarının en büyük ucu İstanbul’da ama siz meraklanmayın size söz veriyorum, halkın kılıcıyla bu hortumları keseceğiz. İstanbul’da gerçekten doğrularla yüzleşeceğiz, şimdi onlar havuz hesabını yandaşlarıyla birlikte kurdukları şirketlerde oturuyorlar, bunun hesabını sormayacak mısınız? Ne yapmışlar bu zamana kadar asfalt işi yapmışlar, 4 milyon Euro harcadık diyorlar, nerde peki harcadıkları paranın asfaltları hala hep aynı yollar. Sizin paranızı kendi tutarları için kullanıyorlar, kendi yandaşlarına kaynak olsun diye kullanıyorlar, İstanbul’un sefasını kendileri, yandaşları görecekler, sizin torunlarınız, sizin evlatlarınız ne görecek. İstanbul’da 12 milyon yurttaşımız yaşıyor milyonlarca vatandaşımız yatağa aç giriyor, bunların kılı dahi kıpırdamıyor. O yoksul insanları istismar ediyorlar, ekmek kuyruğu, makarna kuyruğu, hizmet kuyruğu, bu kuyrukları ortadan kaldıracağız asla ve asla yoksulluk çekmeyeceksiniz. Bu insanları, çocuklarını, yoksul insanları, yaşlıların onurlarını korumak bizim temel görevimizdir. Her yoksul ailenin banka hesabına aylık 600 TL para yatıracağız ve bundan onur duyucağız. Biz bunu söylediğimiz zaman Başbakan çıkıyor ardından da Topbaş çıkıyor ve diyor ki siz bu kadar parayı nerden bulacaksınız, sen İstanbul’daki yandaşlarına buluyorsun da ben milletim için neden bulamayayım o parayı biz o parayı buluruz siz merak etmeyin” dedi. 

“Özcan size emanet”

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar’ı Silivri halkına emanet eden Kılıçdaroğlu
“29 Martta hakkınızı savunmak elinizde Ya doğruluktan dürüstlükten kul hakkı yemeyenlere oy kullanacaksınız veya yolsuzluktan yana kullanacaksanız. Yolsuzluktan yana oy kullananların açlıktan, yolsuzluktan, kul hakkı yemekten sorunlarının olmadıklarını da biliyorum. Çünkü onlar yolsuzluklarla besleniyorlar, çünkü onlar haramilerden yanalar. Bizi bölüyorlar bunlar bizde ister çarşaflı, ister başı açık, isterlerse başı kapalı olursa olsun, kim olursa olsun önümüzde bir tek kişi vardır Allahın yarattığı en değerli varlık insandır ve onlara saygı göstereceğiz. Bu nedenle İstanbul’da her yurttaşımın birisi inancı ne olursa olsun oy bekliyorum. Sizlerden tek bir ricam var oy kullanmayanları lütfen 29 Martta sandıkların başına götürün, en büyük seçmen kitlesi sandığa gitmeyenler sandığa gidenler yanlarında geçen dönem sandığa gitmeyen birini götürün yanınıza bu şekilde İstanbul un yeni yüzü çıkacak ortaya bunun sözünü veriyoruz. Bu şekilde haramilerin iktidarlığı yıkılacak halkın iktidarlığı kurulacak. Biz İstanbul’da aç ve açıkta insanların kalmamasını istiyoruz, biz İstanbul’da İstanbullu gibi yaşansın istiyoruz ve bunu 29 Marttan sonra yapıcağız. Özcan başkan yanımda Silivri liler onu sizlere emanet ediyorum. O Silivriliyi Silivrili yapacak, sizlere emanettir Özcan başkan 29 Marttan sonra görüşmek üzere” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol