Silivri Facebook
banner88

Kılıçdaroğlu Silivri'yi salladı!

Melis AVCI

Uzun zamandır gelmesi beklenen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Cumartesi günü Silivri’deydi. Silivri’de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, ilk olarak önce Çanta ardından Değirmenköy ve sonra da Gümüşyaka’ya geçerek seçim irtibat bürosu açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Silivri’ye gelen Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu Meydanı’nda bulunan seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdikten sonra, seçim irtibat bürosunun teras katından halka seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, 3.Bölge milletvekili Sacid Yıldız ve eski Milletvekili Sıdıka Aydoğan Sarıbekir’de yer aldı.

Işıklar: “Hakkaniyetle yönetilmenin özlemini gözlerinizden okuyoruz”

Gerçekleşen mitingde ilk konuşmayı CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar yaptı. Işıklar “Aydınlık ve hakkaniyetle yönetilmenin özlemini gözlerinizden okuyoruz ve bu özleminizi yürekten paylaşıyoruz. Biz ayrımcılığa, partizanlığa, yalana, yağmaya son vermek için geliyoruz. Bina yapmak ve üzerine tabela yazmakla belediye binası olmaz. Belediye başkanı sıfatı taşımakla da belediye başkanı olunmaz biz bu değerleri onlara sandıkta hatırlatacağız” dedi.


Tekin: “İlk dişi Silivri’de çektik”

Işıklar’ın ardından söz alan CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ise şunları söyledi; “Başbakan, Genel Başkanımızı meydanlara çağırıyordu. Gelsin de meydan görsün. Bu coşku bu kalabalık başka nerede var. Kılıçdaroğlu’nun adaylığından sonra sayın başbakanın bütün kimyası değişti, onların kimyaları daha çok değişecek. Davos ’da bir kahramanlık yaptı. Ey Başbakan, Irak’da 1,5 milyonluk Müslüman katledilirken senin parmağın yok muydu o işlerde? Şimdi nasıl oldu da Müslümanları hatırlıyorsun. Irak’da 22 cami bombalanırken neredeydin? Namuslular namussuzlar kadar cesaretli olamazsa yazıklar olsun bize. “diyen Tekin,  Kemal Kılıçdaroğlu’nu anons etmeden önce yolsuzluklara savaş açan Kılıçdaroğlu’nu temiz siyaset, temiz toplum meşalesini Silivri’den başlattığını söyleyerek Şaban Dişli ve KİPA yolsuzluğuna vurgu yaparak “Kılıçdaroğlu ilk dişi buradan çekmişti. Sadece Silivri de binlerce dönüm araziyi kendi yandaşlarına almışlardı. Bunları fitil fitil burunlarından getireceğiz.”dedi. AKP hükümetini eleştiren Tekin “Biliyorsunuz bunlar siyasete başlarken mücahit diye başladılar. Sonra sandıklarda yavaş yavaş müşahit oldular siyaseti öğrendiler. AKP ile birlikte alayı müteahhit oldu sonra hepsi birden her şeye müsait oldular” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu: “Para varda yoksula gelince mi yok”

Uzun süren alkışlar ve “Türkiye seninle guru duyuyor” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına halka olan güvenlerinin asla sarsılmadığını ve halkın dürüstlükten yana olduğunu belirterek başladı. Daha önce “Yoksul ailelere ev kadınlarına her ay 600 TL para vereceklerini” söylediğini ve kendilerine “Parayı nereden bulacaksınız?” diye sorulduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu “Kardeşim sen yandaşını, eşini, dostunu, çocuklarını zengin ettin. Den milyarder oldun. Para varda yoksula gelince mi para yok?” dedi. Türkiye’de yeni bir sayfa açılması gerektiğini ve çarşaflı ya da türbanlı bölünenlerinin aksine kendileri için tek ölçünün insan olduğunu” ifade eden Kılıçdaroğlu, halka hesap vermekten onur duyacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu insanların yoksulluklarını asla teşhir etmeyeceklerini “İnsanları makarna ve ekmek kuyruğuna dizmeyeceğiz. Ayıptır. Onlara hizmet vermek bizim için onurdur” diyerek anlattı. Bu seçimde herkesin sandığa giderek demokrasinin görevini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu konuda vatandaşlardan söz istedi.

“Tayyib’i de besleyeceğim”

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:”Maliyede uzun yıllar üst düzey görevlerde bulundum. Size söz veriyorum. 30 Martta bana yetki verdiğiniz takdir de bir güne bir gün Ankara’ya 5 kuruş para için gidersem namerdim. İstedikleri kadar tespit etsinler. AKP’ye rağmen İstanbul’u dünya markası yapacağız. Eğer Sayın Recep Tayyib Erdoğan isterse söz veriyorum, İstanbul’da yapığım tasarrufla onu da besleyeceğim ben çünkü biz yolsuzluk yapmayacağız” dedi.

“Işıklar’ı size emanet ediyorum”

Konuşmasının sonunda CHP Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın elini kaldırarak, “Şimdi size bir emanet bırakıyorum. Emanete iyi bakacağınızı da çok iyi biliyorum. Sayın Özcan Işıklar, sizin oylarınızla göreve gelecek. O zaman ona tüm sıkıntılarını, tüm isteklerinizi söyleyeceksiniz. Eğer bir yanlışını görürseniz bana haber verin” dedi.
Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Kavaklı, Ortaköy ve Selimpaşa ziyaretleri için Silivri’den ayrıldı. 1200 e yakın partilinin aracıyla oluşan konvoyda Kılıçdaroğlu’nu takip etti.

Geyiktepe kurban kesti!

Beldeleri ziyaret eden Kılıçdaroğlu Kavaklı’da Kavaklı Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe tarafından karşılandı. Bir süre önce, Demokrat Parti’den istifa eden Geyiktepe, beldesinde kurban keserek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kavaklı’nın ardından Ortaköy’e geçen Kılıçdaroğlu burada da CHP’li Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak tarafından karşılandı. Tabak, Kılıçdaroğlu’na içtenlikle sarıldı. Daha sonra Selimpaşa’ya geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, burada da yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Büyükçekmecede’ki programına katılmak üzere Silivri’den ayrıldı.

Yankesiciler iş başındaydı!

Emniyet güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alınmış olmasına rağmen, jandarma bölgesine ait olan beldeler ziyaret edildiği sırada kalabalığı fırsat bilen kapkaççılar boş durmadı. Yankesiciler CHP’li 10 kişiyi soydu. Yankesicilerden CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, CHP Silivri İl Genel Meclis Üyesi Adayı Gürcan Albayrak ve CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Adayı Melih Yıldız da nasibini aldı. Özcan Işıklar’ın 300 lirası, Abdullah Yıldırım’ın tüm kredi kartları ve Gürcan Albayrak’ın ise 750 lirasının yankesicilerce gasp edildiği öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol