Silivri Facebook
banner88

Saadet Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Alkan iddialı konuştu:

Haber:Melis AVCI- Müge CESUR

Saadet Partisi İlçe Başkanı ve Belediye başkan adayı Mevlüt Alkan önümüzdeki yerel seçimlerde Silivri’de bir ilk yaşatacaklarını ve Saadet Partisinin seçimi alacağını söyledi. AK Parti ve CHP’yi yetersiz bulduğunu söyleyen Alkan, “Ak Partililerin bu seçimde oylarını bize vermeleri gerekiyor. Geçen seçimlere bakarak %100 oranında oylarımızı artırdık.Seçimlere iddialı geliyoruz” Dedi.

“Adaylığımın erken kesinleşmesi benim için büyük bir avantaj”

Adaylığının kesinleşmesinin kendisi için avantaj olduğunu söyleyen Alkan
“6 Eylül tarihinde adaylığım kesinleşti. Ramazan ayında bir iftar yemeğimiz vardı. O yemekte 5 tane belediye başkan adayı açıklandı. Onlardan bir tanesi de bendim. Diğerleri de yapılacak olan büyük kongreden sonra açıklanacak.
Türkiye genelinde hiçbir parti seçimlere 7–8 ay kala adayı belirleyemiyor. Bunun avantajları çok büyük. Çevreyi daha iyi tanımak,sorunları belirlemek ve ona göre plan ve projelerimizi noktasına virgülüne kadar yaptıktan sonra hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başlamak zorundayız. 1 ay kala adayları belli oluyor. Adaylar zaten yoğun seçim çalışmasına giriyor. Sorunların tespiti konusunda geç kalıyor. O kargaşayla da ortaya bir şey koyamıyor. Yani halkın karşısına çıkamıyor. Kısa bir süre içerisinde zaten araştırma planlama koordinasyonu merkezimiz Silivri’nin sorunlarını tespit ederek hangi noktada bu sorunları ne kadar hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceğimizin planını yapacağız.” Dedi.
Saadet Partisinin
Daha sonra seçimi de kazandıktan sonra hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başlayacağız.  Oylarımızı %100 oranında artırdık. Genel başkan adayımız daha tespit edilmeden bu artış oldu.Genel başkan adayımız Sayın Pr.dr. Numan Kurtulmuş ,Çok birikimli, yetenekli,siyaseti de, ekonomiyi de bilen bir insan.

“CHP 15 yılda hiçbir şey yapmadı”

Mevcut yönetimi ve CHP’nin tutumunu değerlendiren Alkan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Görünen köy kılavuz istemez. CHP’nin başarılı bir hizmet gerçekleştiremediği 15 yıllık tarihinde belli oluyor. Biliyorsunuz 4.5 senedir Silivri Büyükşehir Belediyesine dahil edildi. Daha önce bu statüde değildi. Silivri Belediyesi kendi imkanlarıyla ufak tefek hizmetler yapıyordu. Şu anda Büyükşehir belediyesinin dışında Silivri deki AKP belediyesinin bir hizmet yaptığına inanmıyorum. Varsa beni aydınlatsınlar. Silivri’nin azda olsa geliri var. Bu geliri de makul bir şekilde değerlendirmiyoruz.Vatandaş bunu görüyor. Refah partisi döneminde Türkiye genelinde e100 e yakın belediyemiz vardı. Biz bunların hepsinde başarı gösterdik. Herkes bunun bilincinde.Belediyecilik milli görüşçülerin işidir. Milli görüşün tek siyasi partisi de Saadet Partisidir. 1994 bizim Türkiye genelinde bir çok Büyükşehir belediyeliklerin aldığımız yıldı. Sonraki seçimlerde de iktidar olduk. O zamanlarda Necmettin Erbakan Hocamız tek havuzda tüm gelirleri topluyordu ve eşit bir yaklaşım vardı.Maliye bakanımız da Abdüllatif Şener’di. Hocamız bu havuz sistemini başarıyla gerçekleştirdi. Havuz büyünde bereketlenince  herkesin geçinebileceği kadar işçisinden,memurundan emeklisinden dengeler sağlandı. Herkesin maaşları emeğinin karşılığı kadar verildi. İç ve dış borcumuz azaldı. Dengeler sağlandı. Refah Partisinin bu dönemi Cumhuriyet tarihi boyunca iç ve dış borcu azalttığımız bu dönemdir.”

“Sonuna kadar iddialıyız”

Projelerini daha sonra açıklayacaklarını söyleyen Alkan “Bunları sürdürmemiz dışında çok önemli projelerimiz var. Tekrar eğer başa gelirsek d8 sistemini devam ettireceğiz. Her sene zaten kuruluşunu kutluyoruz. 8 Müslüman ülkeden kurucuları geliyor ve genel değerlendirmeleri yapıyoruz.
Kendi projelerimizi daha sonra açıklayacağız. Takriben 2 ay sürebilir Bu seçimlerde biz hiç kimseyi güçlü bulmuyoruz. Biz seçmenimizi güçlü buluyoruz.

“Ak partilerin bize oy vermesi gerekiyor”

Geçen seçimlerde oylarının Ak Partiye kaydığını söyleyen Alkan son olarak
“Geçtiğimiz seçimlerde birçok seçmenimiz Ak Partiye oy verdi. Bu seçimlerde bunu kesinlikle yaşamayacağımızı düşünüyoruz. Ak partilerin bize oy vermesi gerekiyor. Ülkesine,milletine,ilçesine adilce bir hizmetin olması için Saadet Partisine destek vermeleri gerekiyor. Ak Parti yandaşlarına hizmet getiriyor.  Parti içinde Spekülasyonlar var.Biz önümüzdeki gülerde paneller düzenleyeceğiz. Buna ak partide CHP’de de büyün partiler katılacak. Zaten çok şey tartışacağız. Ama zamanı erken olduğu için projelerimizi,çalışmalarımızı netleştirip öyle açıklayacağız..Belediye için iddialıyız. Ekiplerimiz hazır. Bu güne kadar Silivri tarihinde bir ilk olacak ve Saadet Partisi seçimi alacak diye düşünüyoruz. Biz zamanında tahmin edilmeyecek yerleri aldık. Bunu da başaracağız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol