Silivri Facebook
banner88

Siyasi rekabet gençlere de sıçradı!

CHP Silivri İlçe Gençlik Kolları Başkanı Beyzat Bedel geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, AK Parti Gençlik Kolları’nın Mega Saray’da düzenledikleri gençlik şöleninde salonda Türk bayrağı ve Atatürk posteri olmadığını belirterek AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Rıfat Kutlu’ya ‘Mustafa Kemal ve Türk Bayrağı sizi neden bu kadar rahatsız ediyor?’ sorusunu yöneltmişti.
Bedel’in bu sorusuna AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Rıfat Kutlu’dan yanıt geldi. AK Parti’nin 5 yıl boyunca gençlere yapmış olduğu hizmetleri sıralayan Kutlu “Bayrak ve vatan sevgisini, bölücü örgütlerin ve çetelerin avukatlığına soyunanlardan öğrenecek değiliz” dedi. Kutlu’nun yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

“AK belediye gençlerle ilgili neler yapmış yanıtlayalım”

“Sayın Bedel kardeşim, ‘işimiz hizmet, gücümüz millet’ anlayışıyla yola çıkmış bir teşkilat olarak; işi- gücü yalan ve iftira, AK Parti’yi karalama ve Silivri’nin önünü tıkama anlayışıyla yola çıkmış siz değerli kardeşlerimi haberdar etmek adına birkaç şeyden bahsetmek istiyorum.
Genç olmanız ve gençlik örgütünü temsil etmenizden dolayı çok yakındığınız “AK Parti ve belediyeniz” gençlerle ilgili neler yaptı’? Sorusuna buyurun birlikte bakalım.
Silivri’deki gençlere yönelik kültür merkezi olmayışının ayıbını örtmek adına Silivri’nin gençlerine ve geleceğine yakışır bir kültür merkezinin temelleri ‘AK belediyemiz’ döneminde kiralık olarak kullandığınız utanç abidesi eski belediye binamızın yanında atılmıştır. Dikkatini çekerim orası meteor çukuru değil ‘kültür merkezi’ temelidir.
Yine aynı şekilde Silivri’de ki sporcu kardeşlerimizin ve genç arkadaşlarımızın sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilmesi için CHP zihniyetinin çöplük olarak kullandığı alan yine ‘AK belediyemiz’ tarafından temizlenip spor kompleksi haline dönüştürülmüş, mevcut Silivri stadyumu da çimlendirilip ışıklandırılarak spor yapılabilir hale getirilmiştir. Dikkatini çekerim buralar da mera ya da otlak alanları değil, çimlendirilmiş, ışıklandırılmış ve gençler için kullanıma açılmış ‘spor merkezleridir.’
Bununla birlikte sadece bir adet olan kapalı spor salonu sayısı yine ‘AK belediyemiz’ döneminde dört adete çıkartılmıştır. Bunun en büyük örneği temelleri 20 yıl önce atılmış ama bir türlü bitirilemeyen Silivri lisesinin kapalı spor salonudur.
Yine Silivri’nin geleceğini ve gençlerini oluşturacak kardeşlerimiz için sadece 4 adet olan park alanları sayısı da AK belediyemiz döneminde 73 adete çıkartılmıştır.

“Peki sizler gençlerle ilgili neler yaptınız?”

Bir diğer konuda gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitilebilmesi için yapılan çalışmalardır. Bu çalışmalar ise Cumhuriyet tarihi boyunca Silivri’de 19 adet olan okul sayısı ‘AK belediyemiz’ döneminde 26 adet daha artırılarak toplam 45 adete çıkartılmıştır. Genç arkadaşlarımızın ve çocuklarımızın hizmetine yine araştırma ve ödevlerine yardımcı olma adına ücretsiz internet evleri açılmıştır.  Üniversiteli genç kardeşlerimize verdiğimiz eğitime destek bursunu da büyüklerinin üstün gayretiyle kesildiğinin de farkındasın herhalde. Yazdıklarımın hepsinin 5 yıl içinde yapıldığını hatırlatırım ve sadece gençlerle ilgili olanları yazdım dikkat edersen.  Yani anlayacağın anlat anlat bitmez kardeşim. Peki, sizler neler yaptınız Silivri gençliğine?  Sadece bir tanesinden bahset. Benim hatırladığım gençlerimize ya da geleceğimiz dediğimiz çocuklarımıza yaptığınız en büyük destek ya da yatırım Sayın Kılıçdaroğlu’nun 10 aylık torununa yaptığı sigortadan ibaret, varsa yanlışım düzelt lütfen.

“Atatürkçülük onun arkasına sığınarak siyaset yapmak değildir”

Enerjimizi nerelere harcayacağımızı, enerjilerini seçim araçlarımızın lastiklerini keserek ya da yaptığımız çalışmalarla ilgili afişlerimizi yırtarak ya da kapatmaya çalışarak enerjilerini harcayanlardan, ‘bayrak ve Atatürk sevgisini’ bölücü örgütlerin ve çetelerin avukatlığına soyunmuş sizlerden öğrenecek değiliz.  Silivri gençliğini kaç kere Çanakkale şehitliğine, kaç kere müzelere, seminerlere, konferanslara, kütüphanelere, tarihi gezilere, pikniklere götürdünüz de kalkıp gençliğin avukatlığına soyunuyorsunuz. Biz Silivri’de ki genç arkadaşlarımıza bu imkânları sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz.  Ulu Önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜNDE dediği gibi ‘ VATANIN BÜTÜN ÜMİDİ VE GELECEĞİ GENÇLERİN ANLAYIŞ VE ENERJİSİNE BAĞLANMIŞTIR.’ Bu yüzden enerjinizi lastiklere değil, geleceğimize harcarsanız daha hayırlı bir iş yapmış olursunuz. Atatürkçülük onun arkasına sığınarak siyaset yapmak değildir. Onun emanet ettiği bu ülkeyi çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Bununda en güzel örneğini Silivri’miz İstanbul’umuz ve Türkiye’miz ‘AK belediyecilik’ anlayışıyla yaşıyor zaten.
Dolayısıyla yapılan hizmetlerin devamı için, içinde bulunduğum seçim yoğunluğundan dar olan vaktimi sizin gibi ‘onlar bunlar neler yaptı, neler yapmadı’ ile geçirmek yerine; acaba gençlerimiz için daha neler yapabilir iz’le geçirmek istiyorum. Bunu da anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol