Silivri Facebook
banner88

Turan: 'Samimi ve dürüst olun'

Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan ve ekip arkadaşları, önceki akşam Gümüşyaka’nın ardından Mimarsinan Mahallesi halkıyla buluştu. Mahalle içinde elinde meşaleli gençlerle karşılanan Turan’ın seçim otobüsü, ışık seli ile oluşturulan kordonun arasından geçerek miting alanına ulaştı. Miting, soğuk havaya rağmen yüksek katılımla gerçekleştirildi. Alkışlar ve sloganlar arasında konuşan Karakaş-Turan ikilisi, yoğun ilgiyle karşılandı. Turan, mikrofonu eline aldığında gökyüzünü havai fişekler aydınlattı.

AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDARA GELİYOR

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Adayı Metin Karakaş, yoğun ilgi altında Mimarsinan Mahallesi sakinlerine seslendi. Karakaş, “Pazar günü İstanbul’daki mitingden sonra Silivri’de bugün öyle bir miting gördü, öyle bir miting gördü ki düşmanlar çatladı. Ben diyeyim 15 bin kişi, siz diyin 20 bin kişi ama şunu söyledi. Kılıçdaroğlu gidiyorsun, Özcan Işıklar gidiyorsun.
Bundan 6 ay önce televizyonlarda da gördünüz. Medya patronları ve monşerler Ankara’ya bir sipariş geçtiler. Dediler ki, “Bir belediye başkan adayı lazım bize”. Ana muhalefet eline  dosyaları verdi, “Hadi güle güle İstanbul’a” dedi. Bir geldi, bir gördü ki Ferhat’ın Şirin’ine kavuşması için dağları delmesine gerek yok. Boğazın altından Marmaray ile geçmiş zaten. Leyla’nın Mecnun’una kavuşması için çölleri aşmasına gerek yok. Metrobüs ile kıtalar arası geçmiş zaten.
Ama Kılıçdaroğlu dosyayı bir açıyor. Birinci sayfada ne yazıyor? Çankaya Belediye Başkanı diyor ki, “Yamyamları doyurmaktan hizmet edemedim.” İkinci sayfada ne yazıyor? Sevigen belediye başkan adaylarından parsayı götürmüş. Üçüncü sayfada ne yazıyor? Kılıçdaroğlu emekçi bebek torununu sigortalı yapmış, sigortalı. Seni gidi seni dürüstlük abidesi Kılıçdaroğlu, bu milleti ne zannettin sen? 29 Mart’ta sandığa gömecek merak etme, merak etme.
Bir de Silivri’den bazı monşerler Çorlu’ya faks çekti, “aday lazım” dedi. Kim O? Özcan Işıklar. Bu meydanlarda, “Bunlar beş yıl içerisinde 3 tane topu topu bina yaptılar.” dedi. Yüzüne gözüne dursun emi.
Bak diyoruz ki terminalin oradan Özcan Işıklar’ı kanala indir, Kale Mahallesi’nden de Yılmaz Kandemir’i indir. “Koş aşağı” desen hiç eğilmeden 2000’lik boruların içinde sahile kadar koşarlar. Bunları da mı görmüyorsun? Doğalgaz borusunun bir ucundan Özcan Işıklar sen tut, diğer ucundan Yılmaz Kandemir sen tut desen 200 km.yi aşar. Bolu Dağı’nı aşarsın Bolu Dağı’nı. Bunu da mı görmüyorsun? Özcan Işıklar, Yılmaz Kandemir’i salıncağa koyup sallasa 73 tane park var. Bunu da mı görmüyorsun? Gece saat 10’da aydınlatılmış çim futbol sahasında Yılmaz Kandemir’i kaleye koy, şut çek diyeceğim ama topu bomba diye karakola götürürsün. Bunu da mı görmüyorsun? Bunu da mı? Gel bir volta atalım Yılmaz, Kale Park’a gidelim. Beraber gezip görelim desek, onu da mı görmüyorsun, onu da mı?
Ondan sonra Yılmaz Kandemir çıkıyor diyor ki, “AK Parti korktu, tedirgin oldu.” Sevsinler seni Yılmaz ağabeyciğim, sevsinler seni. Bak ne kadar rahatım.
Bugün 6. gün daha gelmedi. Sen CHP’nin birinci sıra meclis üyesi adayısın. Bende AK Parti’nin birinci sıra meclis üyesi adayıyım. Hadi erkeksen gel, kimin belediye başkanı seçilmezse o mazbatasını almasın. Var mısın, yok musun?
Bugün saat 10’da notere randevu verdim. Bekle babam bekle. Nerdeymiş biliyor musunuz?  Perde arkasından AK Parti mitingine gitmiş. O da AK Partili.
Bakın samimiyetimle söylüyorum. Anketler yüzde 58-60 AK Parti diyor. Artık AK Parti tek başına iş başına geliyor.
Evet bugün meydanlar gördü ki tıpkı 5 yıl öncesi gibi nasıl AK Parti Hüseyin Turan ile iş başına gelmiş ise 29 Mart’ta da AK Parti Hüseyin Turan ile tek başına iş başına gelecek.” dedi.

TURAN: YA OLDUĞUNUZ GİBİ GÖRÜNÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜNÜZ GİBİ OLUN

Havai fişekler altında aydınlatılan alanda konuşan Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, “Bu millete hizmet etmek ibadettir. Biz bu millete hizmet ediyoruz, aynı zamanda ibadetimizi de yapmış oluyoruz. İyi ki varsınız. Sizlerle onur ve gurur duyuyoruz.
Biz Silivriliyiz. Biz Silivrili olmaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz.  Edirneli de, Krklarelili de, Tokatlı da, Ordulu da, Karslı da, Sivaslı da, Vanlı da bizim kardeşimiz ve biz Silivriliyiz. Silivrili olmaktan dolayı da onur ve gurur duyuyorlar.  Hiç kimse bizim kardeşliğimizi bozamayacak. Bu millet 71 milyon biriz, beraberiz, kardeşiz.
Biz Silivri’de yıllardır yapılmayanları yaptık. 100 yılda Silivri’ye yapılamayacak yatırımları biz Silivri’ye getirdik. Bakın 2004 yılı gözünüzün önüne gelsin ve şimdi 2009 yılı. Silivri İstanbul’un Avrupa’da, Trakya’da unutulmuş bir ilçesiydi. Bir belediye binası dahi yoktu. Altyapısı yoktu, hastanesi yoktu, sağlık ocağı yoktu, adliye binası yoktu, statları yoktu. Yoklar ilçesiydi, yoklar. Peki bunları kim yaptı? AK Partili belediye yaptı, biz yaptık, beraber yaptık, hepimiz yaptık. İyi ki 2004 yılında AK kadroları tek başına iş balına getirdiniz.
Gelecekte Silivri, İstanbul’un bir merkezi oluyor. Silivri ticarette, eğitimde, kültürde merkez  oluyor. Havalimanı Silivri’ye geliyor. Kendilerinin dahi işi olmayan insanlar Silivri’ye iş ve istihdam sağlayabilir mi? Bakın Allah aşkına hangi işlerle uğraşıyorlar? Biliyorsunuz ihale takipçiliği yaptılar. Çorlu’daki su ihalesini ne şekilde yaptıklarını biliyorsunuz. Allah’tan kork, böyle bir ihaleyi nasıl yaparsın, nasıl? Diyorlar ki “Organize dürüstlük”, aslında organize çete demek gerekir, organize çete
Bir de İstanbul’da Büyükşehir belediye başkan adayları var. Dün Patnos’ta adam TV’lere söyledi. Patnoslu “Kılıçdaroğlu’nun babası burada tapu müdürüydü. 1 milyar para almadan, 600 milyon para almadan iş yapmazdı.” diyor. “Kemal Kılıçdaroğlu’nun boğazından helal lokma geçmedi. Haram lokma geçti” diyor. Her yerde söylüyorum. Kimin boğazından haram para geçmiş ise kimin cebine haram para girdiyse en adi, en şerefsiz insandır.
Bu millet büyük bir millet. Yapılan hizmetleri unutmuyor. Bu millet kadirşinas bir millettir. Bu millet mütevazidir. Biz Silivri’mize hangi partiden olursa olsun bütün herkese sahip çıkıyoruz. Biriz ve beraberiz.
Biz size hizmet etmekten dolayı onur ve gurur duyuyoruz. Gelecekte biz size söz verdiğimiz işleri yapacağız. Asla sizin başınızı öne eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz. Hepinize hizmet edeceğiz.
Bakın planlama ile ilgili problemler vardı, onu çözüyoruz. Sahamızı çimlendiriyoruz ve hazırlatıyoruz. Sağlık Ocağı sözü verdik, yaptık ve hizmete açtık. Pazar yeri sözümüz vardı. Bacılarımız üç kilo domates alırdı Silivri’den buraya gelene kadar 2 kilosu ezilirdi.
Bakın Mimarsinan Camisi’nin yanına Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı bir Kur’an Kursu yapılacaktı. Planlaması Silivri Belediye Meclisi’ne geldi. CHP’liler ret oyu verdiler. Dün Kur’an Kursu’na tahammül edemeyenler bugün çarşafa dolandı, çarşafa.
Bu kadar çarşafı çok seviyordunuz üniversitede türbanlı kızlarımızın okuması ile ne probleminiz vardı? Niye Anayasa Mahkemesi’ne götürdünüz? Samimi olun, samimi. Dürüst olun dürüst. Dün öyle bugün böyle olmayın. Ya olduğunuz gibi görünün, ya da göründüğünüz gibi olun.
Bunlar “ÖSS’yi kaldıracağız, burs vereceğiz” diyorlar. Arkadaş bir bak kendine ya! Üniversite öğrencilerine Silivri Belediyesi olarak burs veriyorduk. Bu bursu iptal ettiren kim? Senin liderin Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi’ne gitti, bursları iptal ettirdi. Üniversite öğrencilerinin çorbasında, ekmeğinde gözü olan Deniz Baykal’ı 29 Mart’ta Rodos’a göndereceğiz, Rodos’a.
Biliyorsunuz Silivri’deki sosyal demokrat kardeşlerimiz bize oy verecek. Deniz Baykal’a güle güle demek için bize oy verecekler. Bıktılar artık Deniz Baykal’dan, bıktılar.
Buradan bütün Silivrili hemşerilerime sesleniyorum. Hangi partili olursa olsun bizim elimizi güçlendirin ki biz hizmetlerimizi daha kısa bir sürede Silivri’ye getirelim. Bu bir yerel seçim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile birlikte Silivri’mize daha çok hizmet getirelim.” şeklinde konuştu.
Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan ve ekip arkadaşları, Mimarsinan Mahallesi’nden geldikleri gibi yine yoğun ilgi altında ayrıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol