Silivri Facebook
banner88

Turan:

 Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan ve ekip arkadaşları, 23 Mart 2009 Pazartesi akşamı Değirmenköy halkıyla buluştu. Değirmenköy girişinde elinde meşaleli gençlerle karşılanan Turan’ın seçim otobüsü, ana caddedeki ışık seli ile oluşturulan kordonun arasından geçerek miting alanına ulaştı. Miting, dondurucu soğuğa rağmen yüksek katılımla gerçekleştirildi. Turan, mikrofonu eline aldığında gökyüzünü havai fişekler aydınlattı.

KÖROĞLU, DEDİKODULARI YALANLADI

AK Parti’nin Değirmenköylü Belediye Meclis Üyesi Adayı Yusuf Köroğlu, beldedeki dedikoduları yalanlayarak şu şekilde konuştu: “Bugüne kadar beldemiz hizmet etmiştir. Ama yeni çıkan yasa ile beraber Silivri’ye bağlanmaktayız. Bağlanmamız halinde Değirmenköy Belediyesi kapatılmayacak arkadaşlar.  Sadece belediye başkanlıkları olmamak sureti ile şube müdürlüğü şeklinde yönetilecektir. Belediyemiz aynı yerinden aynı hizmeti vermeye devam edecektir. Maalesef üzülerek söylüyorum ki akşam arkadaşlarım diyor ki belediyeler kapatıldı. Arkadaşlar böyle bir şey yok. Belediyemiz burada,  29 Mart’ta da belediyelerimiz burada, 31 Mart’ta da belediyelerimiz burada. Hizmeti tekrar yerinden almaya devam edeceksiniz.  Bundan benim Değirmenköy’lü hemşehrilerimin kuşkusu ve şüphesi olmasın. Biz buradayız, burada kalmaya devam edeceğiz. Belediyemizde buradan hizmet edecek. Belediyede çalışan tüm personel arkadaşlarım aynı görevinde oldukları yerlerde hizmet etmeye devam edecek.

Diyorlar ki; yarın Hüseyin başkan gelirse AK Parti iktidarı gelirse bizim yerlerimizi değiştirecek. Arkadaşlar böyle bir şey yok. Bunları söyleyenler kendini aldatıyor. İşte başkanım burada, meclis üyesi arkadaşlarım burada. Siz çok değerli Değirmenköy’lü halkım buradasınız.
Bunu 29 Mart’tan sonra hep beraber geleceğiz ve göreceğiz. Bundan hiçbir arkadaşımın öyle ya da böyle hiçbir şüphesi olmasın. Karşınızda Hüseyin başkanım var, meclis üyesi arkadaşlarım var, Değirmenköy’den Yusuf Köroğlu var. Onun için şüphe etmeyeceksiniz.
Ha Değirmenköy’de Yusuf Köroğlu ha benim Hüseyin başkanım. İnanın ki aramızda hiçbir fark yok. Biz bu gün dost değiliz, yıllar öncesinden birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Kimsenin bundan hiçbir şüphesi olmasın.
Birde dedikodu vaatlerle yürüyen tabiî ki başka yapacakları bir şey yok. Sadece karalama ve iftiralar. Semt pazarının yerini Büyükşehir Belediye Başkanım, Hüseyin Başkanıma demiş ki siz buradan pazarı kaldırın. Arkadaşlar böyle bir şey olur mu? Başkanım burada 29 Mart’tan sonra bu görevi verirseniz o söyleyen arkadaşlarımız bu dedikoduları bize yapsınlar. Şu ana kadar böyle bir şey yok ki. Ona da Büyükşehir Belediye Başkanım karılaşamaz, karışmaz. Ama Silivri Belediye Başkanım seçildiği anda o zaman söyleme hakkına sahipler. Hüseyin Başkanımın böyle yanlışları olmaz. Esnaf kardeşimizi yerin darlığından şikayetçi oluyor. Bir kısım arkadaşımız geliyor orada verilen Pazar yerinin dar olduğundan şikayetçiler. Tam manası ile orada aradıklarını bulamadılar ve sırasını geri döndüler. Bu Pazar Değirmenköy’üne hizmet eden bir pazardır. Dar gelebilir şikayetçi arkadaşlar ve diyorlar ki bizi güzelim yerden aldınız oraya attınız. Bunun suçlusu biz değiliz. Bunun suçlusu Sayın Osman Başkanım. Cevabını yarın ona sorun.

Burada akşamdan beri verilen sözler biraz sıkıntı yaratıyor. Bunun ne yakından ne uzaktan Hüseyin Başkanım ile hiçbir ilgisi yoktur, olmamıştır ve olmayacaktır.  Biz geldiğimiz zaman pazarımızı daha güzel bir yerde daha kalabalık daha esnafımıza imkanlar sağlamak sureti ile hepinizin huzurunda söz veriyorum arkadaşlar.
Bizim yarına baktığımız zaman gelecekte çok değerli başkanım ile inandığım, güvendiğim, kendine saygı duyduğum çok değerli meclis üyesi arkadaşlarım ile beraber inanıyorum ki Değirmenköy Beldesine geçmişte yapılan hizmetlerden daha hizmet gelmezse ben sizin karşınızdayım. Şu toplum ne güzel toplandığınız halde bu soruyu toplum olarak yarın bana soracaksınız ve sorma hakkınızda var.
Değerli İl Genel Meclis üyesi arkadaşlarımızın çalıştıkları belediye başkanım ve yardımcıları ile beraber daha bu günden beldemizde her hangi bir şeyi olmadığı halde bakın sağlık ocağımızı görün. İl genel meclis üyemizin ve başkanımızın sayesinde fenere çıkan sağlık ocağını Değirmenköyü’ne kaldırmıştır arkadaşlar. İl genel meclis üyesi Halit Girgin arkadaşımız burada kendilerinde çok emeği geçmiştir. Sizlerin huzurunda meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Beldemize böyle güzel bir sağlık ocağının kazandırılması ve 24 saat hizmet edecek kadrolar ile beraber çok değerli Değirmenköy’lü hemşehrilerime gece ve gündüz hizmet etmek için Allah nasip ederse seçimden sonra değerli başkanım ile beraber meclis üyesi arkadaşlarımız ile beraber temelini atmak yine bizlere nasip oldu. Çünkü neden başkanımın çalışmasından dolayı beldelere ne kadar değer verdiğini bir kez daha beldeleri eline almadan sorumluluğunu almadan şu anda gördüğünüz sağlık ocağı sizin emrinizdedir arkadaşlar.
Çok programlı bir tanede lisemiz var. Oda son aşamaya gelmiştir. Değerli başkanım önümüzdeki dönemde Allah nasip ederse sağlık ocağımızı, okulumuzu, altyapımızı, parkımızı, spor tesislerimizi ve bunların hepsini yapacaklardır.
Öğretmen arkadaşlarımız da burada ise onlara da bir şey sormak istiyorum. Akşam diyor ki başkanım bizim Değirmenköy’de ki okullarımızı gezmeye geldi. İhtiyaçlarını sormaya geldi. Ama başkanım şuanda sorumlu olmadığı halde vermiş olduğu sözlerin doğrultusunda akabinde daha geçen gün bilgisayarı ile beraber derhal bizim okullarımıza göndermiştir. Oradaki okul aile birliği arkadaşlarıma da sesleniyorum. Varmış mı? yokmuş mu? Başkanım gönderdi mi? göndermedi mi?  Onu açıklık getirsinler diyorum.
29 Mart’ta A ve ya B demiyorum hepinizin oylarını Ak Partiye bekliyorum ve bizleri güçlendireceksiniz ve oda bize nasip olacak”dedi.

KARAKAŞ: MEYDANLAR AK PARTİ’Yİ TEK BAŞINA İKTİDARA GETİRİYOR

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Adayı Metin Karakaş da kendine has üslubu ile yaptığı konuşmada, “Bakın dün İstanbul’da beş siyasi parti miting yaptı. Dört siyasi partinin mitinglerini toplayın üç ile çarpın ak partinin mitingi kadar olamadılar. Bu günde beldeler içinde yaklaşıl 2500 kişi ile Değirmenköy’de de bir miting yapıyoruz. Hayırlı olsun.
Baykal çıktı bize tarih dersi vermeye başladı. Gençler belki bilmez ama benden büyükler iyi bilir. Bu CHP zihniyeti var ya zamanından Atatürk’ün resmini kaldırdı, zamanında minarelerde ezan sesini susturdu. Bize tarih dersi veren Baykal varya İstanbul’dan bahsederken medeniyet şehri dedi, finans şehri dedi, kültür şehri dedi seneler öncesine götürdü. Biz İstanbul’u çok iyi biliyoruz. Bir metre kazarsan Osmanlı çıkar, bir metre daha kazarsan Bizans çıkar. Bir metre daha kazarsın Roma çıkar. Ama o kadar gerilere gitme Baykal. Gel seni on beş yıl öncesine götürelim. CHP’li Nurettin Sözen vardı Belediye Başkanı. Hatırlar mısınız Yeditepe’den kurulu İstanbul’un tepelerini yardırdı. Hatırlar mısınız İstanbul’un havası adeta solunamaz hale gelmişti.  O İSKİ skandallarını unutmadı İstanbul sen değil ağababan gelse alamaz İstanbul’u.

Bundan altı ay önce monşerler ve bazı medya patronları Ankara’ya bir sipariş geçtiler.  İstanbul’a bir tane Belediye Başkan adayı lazım, koltuğunun altına verdiler dosyayı hadi güle güle Kılıçdaroğlu aday ol İstanbul’a dediler.Bir İstanbul’a geldi şaşırdı. Her taraf şantiye, ya dedi ben ne anlatacağım ortada proje yok. Hep iftira var, yalan var, dedikodu var.
Ama o yolsuzluk abidesi diye lanse edilen sayın Kılıçdaroğlu yaptıklarına bakın.
Üniversite öğrencisi oğlunu tam gün sigorta yaptırmış, altı aylık torununuda sigorta yaptırmış.
Ama İstanbullu onu çok iyi anladı. Neden biliyor musunuz? Dün ki CHP mitinginde onu konuşturmadılar, kendi partilileri de konuşturmadı. Çünkü bir projesi yokta ondan konuşturmadılar. Ha Silivri’ye de geliyor ama burası Tekirdağ’mı diye söylüyor. Hayatında ilk defa Silivri’yi görüyor. Buymuş bizim dertlerimizi çözecek, buymuş beldelerin dertlerini çözecek. Sevsinler seni.
Ama bir sipariş daha geçti sayın monşerler. Oda Çorlu’ya gitti Ankaralara kadar gitmedi. Dediler ki sen Silivri’de beş yıl belediye başkan yardımcılığı yaptın, beş yıl meclis üyeliği yaptın gel Silivri’den aday ol dediler. Bir geldi ki şaşırdı. Beş yıl içinde Silivri’de bir çok hizmetler yapılmış. Ne anlatacağım dedi. Dün buradaydı ne anlattı. Ortada bir tane dahi proje yok. Yalan, dolan, iftira başka bir şey yok bilmiyorlar ve ne demiş Silivri’de topu topu üç tane bina yaptılar. Onla övünüyor. Eline gözüne dursun senin.
Ama bir şey daha var. Dün Yılmaz Kandemir de buradan söyledi. Diyor ki AK Parti korktu telaş yaptı CHP geliyor. Ama yok önce dedi ben çantadan cevap vereceğim sana ben oranında damadıyım. Dedim belki kayınpederimden müsade isteyecek söylemedi, Değirmenköy’e geldi orada söyleyeceğim dedi. Demiş ki ben onu muhatap almıyorum. Partim yüzde elli birden aşağı alırsa ben istifa edeceğim.Zaten geçen seçimde de aday olduğunda seçilemezsem bir daha siyasete girmeyeceğim diyordun. Yalancı çoban gibi oldun Yılmaz Kandemir. Gel notere, gel notere. 
Neden korkuyor biliyor musunuz? Bu gün kendi adayları ile telefonda konuşurken dedim ki biz yüzde on altı farkla öndeyiz, yok ya yalan atıyorsunuz bizim genel merkeze göre siz yüzde sekiz öndesiniz.Yüzde sekizlik farkada razılar..
Artık anketler değil artık meydanlar Değirmenköy’de bunu söylüyor. AK Parti tek başına Silivri’de, İstanbul’da iş başına Türkiye’de geliyor. Hayırlı olsun, uğurlu olsun.” şeklinde konuştu. 

TURAN: VEREN DE ŞEREFSİZDİR, İSPAT ETMEYEN DE ŞEREFSİZDİR

Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan da konuşmasında beldede yayılan dedikoduları yanıtladı ve “Biz konuşuyoruz, iş yapıyoruz ve geleceği planlıyoruz birileri dedikodu yapıyor, iftira yapıyor. Hatta Değirmenköyümüzün eski belediye başkanlarına Hakkı Bilgiç’e, Abdullah Akgün’e Allah rahmet eylesin. Yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Mümin Tuğlu’ya, Osman Topaç’a teşekkür ediyorum ve onlar rahatsız oluyor. Bu millete kim hizmet ediyorsa, taş üstüne taş koyuyorsa onun eli öpülür.
Ama birileri rahatsız oluyor. Yıllarca kavga ile siyaseti geçirdiler. Bir iş yapmadılar, yan gelip yattılar. Bu koltukları yan gelip yatma koltukları olarak gördüler. Biz gelmeden iş yapmaya başladık.
Okulları gezdik bir çok eksiklik gördük. Bize bağlanmadan Değirmenköyümüzün okullarının ihtiyaçlarını görüyoruz. Çocuklarınıza lütfen sorun. Okulunuzda ne vardı, hangi eksikliği giderdik. Daha da çok yapacağız. Herkesi seveceğiz ve sevmeye devam edeceğiz.

Bizim için Sosyal Demokrat kardeşlerimizde, MHP’lilerde, Anavatanlılarda, DP’lilerde bizim başımızın üstünde yeri var. Biz onlar ile birlikte varız. Onlar olmazsa bu dünyanın ne tadı olur ne tuzu.
Bakın geçen gelişimde bir şey söyledim ve rahatsız oldular dedikodu yapıyorlar. Niye rahatsız oluyorsun ki. Rahatsız olma teşekkür et. Dedim ki belediyeye ait dükkanlarımıza bu sene hiçbir şekilde zam yapmayacağız ve o arkadaşlarımız esnafımız yerinde devam edecek. Gelince bunlar kendi yandaşlarına verecekler diye dedikodu çıkartıyorlar. Verende şerefsizdir, söyleyen de. İspat etmeyende şerefsizdir. Ama siyaseti çok düşürdüler. Ayak altına aldılar. Böyle bir siyaset olur mu? Çünkü yıllardan beri yandaşçılığı kendileri yaptı. Ayrımcılığı kendileri yaptı. Silivri’de ki yaptıkları ayrımcılıkları biz biliyoruz.
Bu memleketin Edirne’si ne ise Kars’ı da bizim için aynıdır başımızın üstünde yeri var.  Biz Silivrili olmaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz. Ama onlar çok basit kelimeler ile siyaset yapıyorlar. Vatandaşın kafasını çelmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Belediye binasını kapatacak dediler. Kapatılmayacak diyoruz yine kendileri dedikodu yapıyorlar. Bunlar mahalle dedikoducusunu da geçtiler. Arkadaş gel söyle Değirmenköy’e ne yapacağız. Yıllardan beri yapılmayan sağlık ocağını AK kadrolar yapıyor.
Burada bir lise binası var. Aralık ayında geldim gezdim. Yıllardan beri çocuklarımız o lisede okutmaktan dolayı utanmıyor mu? Bizim çocuklarımız o lisede okurken utanmadılar mı? Ama biz geldik gördük ve yatırım programına aldırdık. Liseyi yıkıp yeni baştan Değirmenköy’e lise yapacağız.
Aynısı Gümüşyaka’da da vardı ve cuma günü ihalesi yapılıyor. Bu milletin derdi bizim derdimiz. Onların derdi yok. Onlar bu ülkeye hizmet etmediler. Çivi çakmadılar, taş üstüne taş koymadılar. Çocuklarımıza böyle okullarda eğitim ve öğretim gösterdiler. Biz hizmet ediyoruz onlar dedikodu yapıyorlar. Yapmaya devam edin. Çünkü yapabildiğiniz en güzel şey dedikodu yapmak başka bir şey yapamazsınız.
Sulama konusunda bu güne kadar yardımcı olduk ve yine yardımcı olacağız. Tarım ve hayvancılık konusunda biz söz verdik mi yaparız. Yine yardımcı olacağız. Köy yollarını kim açtı. Biz açtık. Hiç bağlanma konusu söz konusu değilken bile Değirmenköyümüzdeki çiftçimizin yanında biz olduk. Başkaları değil. Neredeydiler yıllardan beri.
Değirmenköy girişine üst geçit, yan yollar, otopark gelen araçların orada park etmesi için. Dere ıslahlarını yapacağız. Yıllardan beri yapılmayan dere ıslahlarını biz yapacağız.
Biz bunları söylüyoruz. Biz sizin karşınıza tekrar geleceğiz. Tekrar geldiğimiz zaman bu söylediklerimiz yapılmadığı zaman bize oy vermeyin. Şimdi Silivri’de konuşmalarımda ne diyorum. Beş senedir belediye başkanıyım, biz hizmet ettiysek bize oy verin etmediysek bize oy vermeyin. Peki Sayın Işıklar niye demiyor bunu. Desinki ben Silivri de beş sene belediye başkan yardımcılığı, beş sene meclis üyeliği yaptım ben Silivri’ye hizmet ettiysem bana oy verin etmediysem oy vermeyin. Siyasette iki kere iki dört bu değil mi? Söyleyemezler. Yan gelip yattılar.
Silivriliyim demek sözde olmaz, özde olur. Yaptığınız işlerle, Silivri’ye kazandırdığınız değerler ile bunlarla olur. Sekiz senedir yapılmayan yoğurt festivalini biz yaptık. Gelecekte de domates festivalini yine biz yapacağız.Ak kadrolar yapacak.
Stadımızı çimlendireceğiz, ışıklandırmasını yapacağız.  Gençlerimiz, çocuklarımız istedikleri zaman antreman yapacak, istedikleri zaman maç yapacaklar. Bütün beldelerimize yapacağız bunu. Hiçbir zaman sözümüz yerde kalmayacak yukarıda olacak.
Ben gerçekten sosyal demokrat kardeşlerime açıyorum. Deniz Baykal gibi bir liderleri var. Bizim acımızdan iyi ama onlar acısından kötü. İnanıyorum ki sosyal demokrat kardeşlerimiz CHP’li kardeşlerimiz bu seçimde ak partiye oy verecekler. Deniz Baykal’dan kurtulmak için artık bize oy verecekler. Artık Türkiye’nin gerçek manada dürüst, samimi bir ana muhalefete ihtiyacı var. Yalanlar ile iftiralar ile hiçbir yere gidilmez. Boğazından bir haran lokma geçenin, cebine beş kuruş geçen en adi en adi insandır. Ama onlar bunu söyleyemiyor.

Biz Silivri’ye yıllardır yapılmayan hizmetleri yaptık. Yüz yılda gelmeyen hizmetleri biz  Silivri’ye beş senede yaptık. Silivri sizin ilçeniz gelip gördüğünüz zaman bakın lütfen. Bütün söylediklerimizi yaptık mı? Yapmadık mı? Eğer yapmadıysak bize oy vermeyin eğer yaptıysak sizin oyunuza talibiz. Niye talibiz az önce Değirmenköy’e sözünü verdiğimiz bütün hizmetlerin sözünü veriyoruz ve yapmaya talibiz. Şimdiden hayırlı olsun.
Biz Allahın izni ile bu seçimi açık ara önde bitiriyoruz. Yapılan anketlerde CHP yapmış olduğu anketlerde on beş on altı puan öndeyiz. Hedefimiz yirmi puan fark atmak ve gelecek için iş ve hizmet yapmamız gerekiyor. Biz Silivri’ye ve Değirmenköy’e hizmet edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol