Silivri Facebook
banner88

'Turan ve Değirmenci'nin tek ortak özelliği var'

Silivri Belediye Başkanı AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan’ın son zamanlarda Selami Değirmenci’ye yakınlaşma çabası olduğunu dile getiren CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar “Boşuna uğraşmasın, onlar birbirine pek benzemezler. Selami Ağabeyimle tek ortak özelliği yakında ikisinin de eski başkan olacağıdır.” dedi.

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar ilçenin her köşesinde vatandaşlarla bir araya gelerek halkın sorunlarını yerinde tespit ediyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, yolların bozuk olduğundan, çocuklarının servis parasından şikâyetçi oldular. Muratçeşme bölgesinde bulunan site bekçileri ve çevrede oturan vatandaşların toplanarak davet ettiği CHP Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, düzenlenen toplantıda yerel yönetim de görev yaptığı on beş yıl süresince bölge halkının sadece hizmet ve hakkaniyet istediğine değindi. Bölgede 12 ay oturan yurttaşların kendileri için hiçbir şey istemediğini en iyi bilenlerden biri olduğunu belirten Işıklar “Yıllarca Belediye görev yaptım. Bana kendi için bir kişi gelipte şunu istiyorum dememiştir. Bu bölgedeki yurttaşlarımızın tek istedikleri şey çevrenin yaşanır olabilmesine ilişkin genel istekler ve ulaşım zorluğunun ortadan kalkması olmuştur. Günün koşulları çerçevesinde mümkün olduğunca sorunları yerinde çözmeye gayret ettik ve teşekkürler aldık o dönemlerde. Ancak görüyorum ki AKP iktidarında sorunlar yine geri gelmiş.” dedi.  Işıklar, bölgede 12 ay ikamet eden yurttaşların çoğunlukla Anadolu kökenli yurttaşlar olduğuna dikkat çekerek “ Şimdi de bir Anadoluluk lafı çıkardılar. 81 vilayetten gelerek Silivri’de yaşayan vatandaşlarımızla biz burada yıllardır kardeş gibi yaşıyoruz. Cenazelerimizde acıyı paylaşıyor, düğünlerde sevinçle kucaklaşarak omuz omuza oyunlar oynuyor, birlikte halay çekiyoruz. İş seçime oy’a gelince bir Anadoluluk lafı çıkartıyorlar. Akıllarınca ayrımcılık yaratarak benimle sizi koparmaya çalışıyorlar.” Dedi. Işıklar konuşmasını sürdürürken “ Et tırnaktan ayrılır mı arkadaşlar? Biz birbirimizle yıllardan beri işte böyle kaynaştık. Şimdi bir de Anadoluluk lafı çıkaranlara bakın. Neden sen İGDAŞ’a İSKİ’ye adam alırken sadece kendi yakın çevrenden aldın da, başka kimseye iş bulamadın? Senin yaptığın iş ortada. Bu yüzden ben Hüseyin Turan kardeşimin şu dönemde dediklerinin hiç biri gerçekleri yansıtmıyor. İnanmayın ve itibar etmeyin ” dedi.

“Malın iyisi tezgâhın ortasında durur”

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar toplantıda Silivri’yi birlikte yöneteceği ekip arkadaşlarını da tanıttı. Toplantıya Silivri Belediye Meclis Üyesi Adayları’ndan Suna Göçengil, Rafet Keskin, Nazif Konuk, Ahmet Yücegök, Bora Balcıoğlu, Doruk Bulut, Melih Yıldız, Taylan Memiş, Süheyl Kırkıcı, Kadın Kolları Başkanı Dilruba Önal ‘ı takdim eden Işıklar bu aşamada birinci sıra adayı ve aday adaylığı sürecindeki rakibi Yılmaz Kandemir’i tanıtmayı unuttu. Çevredekilerin hatırlatması üzerine bu durumdan espri yaratan Başkan Adayı Işıklar “ İyi manav malın iyisini tezgâhın ortasına koyarmış. Yılmaz Ağabeyimi unutmam mümkün mü? Onu sona bıraktım ki en büyük alkışı o almalı. Çünkü aday adaylığı sürecimizde de, bugün de partili olmanın gereğini yerine getirip desteğini esirgemedi sağolsun. Bundan diğer aday adayı arkadaşlarım getirmedi mi sorusu çıkabilir. Elbette getirdiler. Destek veriyorlar sağolsunlar. Bildiğiniz gibi Belediye Meclis Üye adaylığında Yılmaz Ağabeyim birinci sırada yer alıyor” dedi.

“Tek ortak özellikleri ikisi de eski başkan”

2004 yılında Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde yaptığı çalışmayla Türkiye genelinde üçüncü olduğunun altını çizen Işıklar; “ Şimdi geriye dönüp bakıyorum. Hüseyin Turan kardeşim o zaman meclis üyesi, Selami Değirmenci Ağabeyim ise başkandı. Hüseyin Turan kardeşim bu aralar Selami Değirmenci ağabeyime yakınlaşma çabaları içinde ama boşuna uğraşmasın, onlar birbirine pek benzemezler. Selami Ağabeyimle tek ortak özelliği yakında ikisinin de eski başkan olacağı.” dedi.

Silivri’yi cazibe merkezi haline getireceğini ve böylelikle ilçedeki ekonomik hayatı güçlendireceklerini belirten Işıklar kadınlara yönelik projelerinden Anadolu ve Trakya yemekleri üretim merkezi hakkında da bilgiler verdi.
CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar halk toplantılarının karşılıklı sohbet havasında geçmesi gerektiğine inandığını belirterek sözü Parkköy bölgesinde ikamet eden Hülya Aslan’a bıraktı. Konuşmasında sitemlerini veşikayetlerini dile getiren Hülya Aslan “Burada kim belediye başkanı olsa, başa gelince bizi unutup yokmuşuz gibi davranıyor. Çocuklarımız okula gidiyor ama burada kaç aile servis parası verebiliyor. Servis istiyoruz. Mahallemizin çok önemli başka bir ihtiyacıysa yol’dur. Hüseyin Turan meclis üyesi gibi belirli kişilerin sokaklarını kaldırım yapmış ama bizim yolumuz yok. Ben kaç kere belediyeden CHP Belediye Meclis üyeleri aracılığıyla yol istedim. Hüseyin Turan Çağlayan Cadde’ye kadar yaptık demiş ama yalan söylüyor. Bir insan halkın bu kadar gözünün içine baka baka yalan konuşamaz. Sadece Ceren Sokak yapılmış. Niye sadece Ceren Sokak yapılmış çünkü oradakilerin hepsi AKP’li. Başka bir derdimiz ise çocuklarımızın işi olmaması. Ayrıca belediye çalışanları yazlıkçı kesim belediyeye gidince çok kötü davranıyor. CHP iktidara gelince bu saydıklarıma dikkat etsin.” dedi. Işıklar sözlerini şöyle sürdürdü. “ Beş senedir bu bölgeye gezici tahsilât servisi koyun, dedim, koymadılar. Bu basit hizmeti bile getirmediler. Rahat olun. Bunu biz getireceğiz. İki araba, sadece bir sanatçı parası. Sanatçılara reklâma afişe verilen milyarlarca para öncelikli olarak bu tür ihtiyaçlarda kullanılmalı. Artarsa ya da kaynak bulunursa diğerlerine verirsin. Ama amaç yalnızca gösteriş olunca ne yazık ki bu ihtiyaçlar hep öteleniyor. Size söz veriyorum 30 Marttan itibaren bu sorun bile edilmeyecek sıkıntılarınızın tamamı en kısa sürede düzelecek ve hak ettiğiniz şekilde güzel günler yaşayacağız hep birlikte ”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol