Silivri Facebook
banner88

'Tuttuğunuzu koparın'

Melis AVCI

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Silivri’deydi. Bir süre önce KİPA Alışveriş Merkezi arsasının satışı ve imar durumunun değişikliği ile ilgili 1 milyon dolarlık bir iş takip ücreti aldığı ortaya çıkan AK Parti Milletvekili Şaban Dişli hakkında suç duyurusunda bulunan Kılıçdaroğlu, şikâyeti kapsamında Silivri Adliyesi’nde ifade verdi.
Ankara’da suç duyurusunda bulunmuş olmasına rağmen, İstanbul’da ki yerel seçim çalışmaları sebebiyle Silivri Adliyesi’nde ifade veren Kılıçdaroğlu daha sonra CHP Silivri ilçe binasına kısa bir ziyarette bulundu.

Işıklar: “Kalabalığı iki katına çıkaracağız”

Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu ziyarette konuşan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar: “Başkanımızı kısa bir süre için bile olsa aramızda görmekten çok mutluyuz. Hoş geldiniz. 25- 26- 27 Mart tarihlerinden birinde miting yapma gibi bir düşüncemiz var. Sayın başkanımız eğer o mitinge katılırlarsa, kendisine bundan önceki toplantıda ki kalabalığı ikiye üçe katlama sözünü veriyoruz. Çok kısa bir zamanımız var. Bu yüzden başkanıma sizi selamlaması için mikrofonu veriyorum” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu: “Şaban Dişli’yi hep birlikte alkışlayalım”

Işıklar’ın ardından mikrofonu alan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi; “Bizi hep iyi olaylar buluşturmuyor. Bazen geçmişteki bir kötü olayda bizi buluşturabiliyor. Bugün Silivri’ye gelmemin nedeni Sayın Şaban Dişli’ydi. Şaban Dişli’yi hep birlikte alkışlayalım. Sayın Şaban Dişli ile ilgili olarak bizim milletvekilimiz Sayın Turgut Dibek’le birlikte ortak bir suç duyurusunda bulunmuştuk. Savcı arkadaşımız bu suç duyurusu ile ilgili olarak tekrar bizim görüşümüze başvurmak istedi. Ankara’ya gitme şansımız olmadığı için buraya Silivri savcılığına gelerek daha önce vermiş olduğumuz suç duyurusunda ki iddiaları yineledik. Bu vesileyle de sizlerle beraber olduk. Sizlere iyi çalışmalar, hayırlı çalışmalar, tuttuğunuzu koparın.”
Şaban Dişli ile ilgili iddialarını açıklayan Kılıçdaroğlu “Şaban Dişli nüfusunu kullanarak bir arsanın satışı ve imar durumunun değişikliği ile ilgili olarak 1 milyon dolarlık bir iş takip ücreti alması söz konusuydu. Bunun irtikâp suçu olduğunu iddia etmiş ve bu suç duyurusunda bulunmuştuk. Sanıyorum bu suç duyurusu ile ilgili savcılığımız gerekeni yapacaktır” dedi.
Beylikdüzü’nde yapılacak mitinge katılmak üzere Silivri’den ayrılan Kılıçdaroğlu, seçime son bir hafta kala CHP Silivri İlçe Örgütü’nün gerçekleştireceği mitinge seve seve katılacağını ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol