Silivri Facebook
banner88

Yağan yağmur, AK Partilileri durduramadı!

Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan ve ekip arkadaşları, Ortaköy’de yağmur altında halkla buluştu. Sağanak yağışa rağmen coşkusundan taviz vermeyen AK Partililer, belde girişinde karşıladıkları seçim otobüsüne belde merkezine kadar yürüyerek eşlik etti. Meşaleler ve konfetilerle ortamı renklendiren AK Partililer, yağmura rağmen meydanı doldurdu, adaylarına destek verip, birlik ve beraberliklerine engel tanımadığını ortaya koydu. Tepeden tırnağa ıslanan AK Partililer, partiyle özdeşleşen “Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda” dizelerini Ortaköy’de yağmur altında doyasıya hissetti.

EMİR: FARKLA GELECEĞİZ


Toplantının ilk konuşmasını yapan AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Adayı Sezgin Emir, seçimlerde fark atacaklarını söyledi. Emir, “Kardeşi olmaktan, yol arkadaşı olmaktan onur duyduğum saygı değer belediye başkanımız, Adalet ve Kalkınma Partisi Silivri Belediye Başkan adayımız Hüseyin Turan mutlu ve güçlü ailesi ile, mutlu ve güçlü yol arkadaşları ile aramıza Ortaköy’ümüze, Kadıköy’ümüze hoş geldiniz.
Burasının adı Ortaköy, burasını adı Kadıköy. Burasının adı namustur, şereftir, doğruluktur, haysiyettir, alın teridir. Burasının adı AK Parti’dir. Burasının adı AK Parti Ortaköy  Teşkilatıdır. Çiftçiliktir, okuldur, camidir, spor kulübüdür, sanayide çalışan bayanı, genci delikanlıdır, sizin davanıza inanmıştır. Silivri ile birleşmeye inanmıştır. Mutlu ve güçlü bir Silivri’nin bir parçası olmaya inanmıştır Sayın Başkanım.
Evet Ortaköy’ün evladıyım gurur duyuyorum, evet Kadıköy’ün evladıyım gurur duyuyorum. Değişen ve gelişen büyüyen Silivri’nin içinde gurur duyuyorum,  ben Kadıköy’ün sorunlarını da, Ortaköy’ün sorunları 14 yıldır belediyecilik yapan arkadaşlarım ile onur ile gurur ile sırtımda taşıyorum. Yine onlar ile beraber çalışacağız.
Sen merak etme başkanım. Ortaköy bize emanet, Kadıköy bize emanet ve seçimin akşamında Ortaköy ve Kadıköy’de sizin karşınıza farkla geleceğiz. Farkla geleceğiz.
Cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü bu bayrak için ve bu vatan için, namus için can veren şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygı ile anıyorum. Atatürkçülük edebiyatı yapanlara sesleniyorum. Biz sizden en az 100 kat Atatürkçüyüz. Yüz kat Atatürkçüyüz.
Bu güzel kalabalığa teşekkür ediyorum. Ben sizlerin ayağınızın altında toz olmaktan onur duyuyorum. Çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diliyorum. Bütün babalara, bütün analara, bütün gençlere saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu. 

KARAKAŞ HASTA HASTA KONUŞTU


Hasta olmasına rağmen mikrofonda hitabet yitirmeyen Silivri Belediye Başkan Yardımcısı, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Metin Karakaş, “Merhaba meydanlara sığmayan Ortaköy’e, merhaba gönlünü açmış olan Ortaköylü’ye, merhaba Sezgin Emir’e sahip çıkan Ortaköylü’ye, merhaba Hüseyin Turan’a sahip çıkan Ortaköy’e. Ankara’dan öteye geçemeyen ey Baykal buraya kulak ver. Darbe çığırtkanlığı yapan ey Baykal buraya kulak ver, Ergenekon avukatlığı yapan ey Baykal buraya kulak ver. Acıların çocuğu Baykal, bu meydana kulak ver. 29 Martta geliyor. AK Parti Ortaköy’den geliyor.
Bak bak bu meydanlardan öyle bir ses gidiyor ki Kılıçdaroğlu İstanbul’dan korkuyor, Baykal Ankara’dan korkuyor.
İki gün önce Sayın Kılıçdaroğlu Silivri’ye adliyeye hesap vermeye geldi. Bir adliyeye girdi ki başı döndü.  “Özcan koş koş” dedi, Özcan da “Buyur başkanım” dedi. “Ya bu adliye binasını kim yaptı.” diye sordu, Özcan da “Bilmiyorum ki başkanım” dedi. ama doğruyu söylemedi. AK Parti, AK Parti yaptı aslında.
Tam adliyeden çıkacaktı ki kocaman bir belediye binası var tam karşısında, “Özcan koş koş, bu binayı kim yaptı?” dedi. “15 yıllık CHP’mi yaptı?” dedi. Özcan da “Bilmiyorum ki başkan” dedi. Onu da AK Parti yaptı.
Silivri’ye girerken bir şelale var. “Özcan gel şurada bir hatıra fotoğrafı çektirelim” dedi. “Bunu mu CHP yaptı?” dedi. Özcan “Bilmiyorum” dedi. Onu da AK Parti yaptı.
Sayın Kılıçdaroğlu, “Hani ben bundan altı ay önce bir olay söyledim. Kipa falan diye. Hele bir o arsaya bakalım” dedi. Bir de baktığı yerin yanında kocaman bir bina var. “Özcan bu bina ne?” dedi. Özcan “Otel” dedi. Kılıçdaroğlu, “Yok yok, o değil. Otelin yanındaki cam bina ne?” dedi. Özcan, “Bilmiyorum ki” dedi. Ama Özcan orada ne yazıyor biliyor musun? Silivri Devlet Hastanesi. Cumartesi hizmete başladı. Onu da AK Parti yaptı. Onu da AK Parti yaptı.
Kılıçdaroğlu, “Sen burada beş yıl belediye meclis üyeliği yaptın, beş yılda belediye başkan yardımcılığı yaptın. Arkadaş sen burada ne yaptın.” dedi.  Bak bir kooperatif yaptı tapusunu dahi veremedi. Tapusunu da Özcan Işıklar’ın hanımına Hüseyin Turan verdi. AK Parti verdi.
Kılıçdaroğlu, “Özcan sen nerede oturuyordun.” dedi. Özcan da “Fatih Mahallesi’nde” dedi. “Fatih Mahallesi’ne bir Kale Park varmış. Oraya gidelim mi?” dedi. Özcan “Başkanım gitmeyelim.” dedi. Kılıçdaroğlu “Neden?” diye sordu. Çünkü orayı da AK Parti yaptı.
Kılıçdaroğlu, “Sen Silivri Lisesi’nden mezunsun. Duydum ki 23 yıl önce orada bir kapalı spor salonu temeli atılmış. Bari onu bitirdin mi? Bari bir tuğla koydun mu?” dedi. Özcan, “Yok.” dedi. Onu da Hüseyin Turan yaptı. Onu da AK Parti yaptı. Vay anam vay. Hani güzel bir söz var, kıskanma ne olur çalış seninde olur.” şeklinde konuştu.

100 BAŞKAN YARDIMCISI, 1000 BELEDİYE PERSONELİ !


Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, CHP’li rakibinin seçim vaatlerini de eleştirerek “Artık devir değişiyor. Artık belediyecilik AK Parti ile tanıştı. Artık hizmet AK Parti ile gelmeye başladı. Ortaköy bizim mahallemiz oldu. Ancak Ortaköy’deki belediyecilik hizmetlerine mevcut belediye binasında verilmeye devam edilecek. Yarım kalan belediye binası bitirilecek ve belediye binasındaki hizmetlerimiz yeni belediye binasında verilmeye devam edecek. Biz ne söz veriyorsak onu yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz. 
Yıllardır hizmet etmeyenler bu gün sizin karşınıza çıkıp oy istiyorlar, Silivri’yi yedi beldesi ile yönetmeye talipler. Sana sormazlar mı 10 sene Silivri belediyesinin yönetiminde oldun Silivri’ye bir tane çaktığın çivi var mı? Silivri’ye çivi çakmayanlar Ortaköy’e çivi çakabilirler mi? Bunlar çivi çakmadığı gibi mevcut hizmetleri de köreltirler. Bugün Ortaköy’ümüze hizmet eden Sayın Başkana çok teşekkür ediyorum. Artık bundan sonra yarım kalan işleri bitirmek bizim boynumuzun borcu. Altyapısı ile üstyapısı ile bütün yolları bitirmek bizlere nasip olacak. Hayırlı olacak, hayırlı olacak. 
Ortaköy’e geldik. Yolun halini gördük. Ortaköy-Silivri bağlantı yolunu yapma sözünü veriyorum. Yine hatırlayın lütfen Kurban Bayramında bayramlaşmak için size geldim ve Ortaköy’e geçtim. Ortaköy yolunda giderken otobüsümüz devrilme tehlikesi geçirdi. Peki ne yaptık? İş başına gelmeden söz verdik. Ortaköy-Kadıköy yolunu asfaltlayacağız dedik. Asfaltlıyor muyuz değerli hemşerilerim. Kim yapıyor bunu, AK Partili belediye yapıyor. Bir şey daha söz verdik. Yıllardan beri Kadıköy’ün düğün salonu kaba inşaat halinde kalmış kimse bir şey yapmamış. Kim yapıyor, AK Parti. Ortaköy’ümüze büyük bir park yapacağız. Eksiklik ve noksanlıkları ne var ise onları yapacağız. Eğitim-öğretim ile ilgili, spor kulüpleri ile ilgili her konuda bizi yanınızda göreceksiniz. Biz bunları söylerken geçmişimize bakarak söylüyoruz. Silivri’de biz bunları yaptık. Yıllardır yapılmayanları yaptık. Ancak Silivri’de yaşamayanlar Silivri’ye hizmet etmeyenler bugün kalkmışlar büyük bir Silivri’ye hizmet etmenin laflarını, konuşmalarını yapıyorlar.
Gelecek ile ilgili belde belediyelerimizde yine hizmet vermeye devam edecek. Belediye personelimiz bizim kardeşlerimiz ve yol arkadaşlarımız olacak. Bu gün zihinleri bulandırmaya çalışanlar Silivri’de 100 kişiye belediye başkan yardımcılığı sözü verdiler. Bin kişiyi belediyede çalıştırma sözü verdiler. Arkadaş yalan atma, yalan atma. Yalan söylemekle siyaset yapılmaz. Sen Allah korusun yönetime gelsen belediye personelinin maaşını bile veremezsin. 100 kişiye belediye başkan yardımcısı sözü veriyorsun. Seçime kadar söz verin. Seçimden sonra ne olursa olsun. Yalancının mumu 29 Mart’a kadar yanacak. 29 Mart’ta yalancının mumu sönecek, sönecek.” dedi.
Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan ve ekip arkadaşları, seçim otobüsü üzerinden yaptıkları konuşmanın ardından kahveye geçerek vatandaşların sorularını yanıtladı, isteklerini dinledi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol