Silivri Facebook
banner88

ÇOK ÖZEL OKUMA BAYRAMI...

OTİZMLİ BİREYLERİN OKUMA SEVİNCİ

‘Ben de Okuyorum’

Sevim Avni Çoğal Ortaokulu özel eğitim sınıflarında eğitim alan otizmli öğrenciler için okuma bayramı yapıldı.

Programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Birol ÇETİN yaptı. Etkinliğe Silivri Kaymakamı Salih KESER, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer ERCAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram KAYAPINAR, Ak Parti Meclis Üyesi İnci AYDAR,  otizmli öğrenciler, aileleri ve öğretmenler katıldı.

Annelerden duygusal konuşmalar:

Ben de okuyorum diyen üç otizmli öğrencinin aileleri; eğitime başlamadan yaşadıkları sıkıntıları ,  çocuklarının  eğitime başlamalarıyla  çocuklarındaki gelişmeleri ve okumaya başlamalarının  çocukları için ne kadar önemli olduğunu belirttiler.

Yağmur çocuklardan şiirler ve  okuma parçaları

Okuma mutluluğunu yaşayan yağmur çocuklar hem şiir hem de okuma parçalarını okuyarak ailelerine ve öğretmenlerine en büyük hediyeyi verdiler.

ÇETİN’ otizmde yoğun ve sürekli eğitim şart’

Okul Müdürü Birol ÇETİN ‘Öğretmenlerimiz otizm alanında eğitim almış kişiler , öğrencinin özelliklerine uygun yoğun eğitim programlarını uyguluyorlar. Bu eğitim sonucunda görüyoruz ki; otizmli bireyler akademik becerilerde başarılı olabiliyorlar. Özel eğitim bir ekip işi bütün öğretmenlerime teşekkür ediyorum.’

TUNA’  otizmli bireylerde okuma bayramı Silivri’de bir ilk’

OÇEM Koordinatörü İsmail TUNA’  3,5  yıldır verdiğimiz eğitimler ve yapmış olduğumuz etkinliklerle otizmli bireylerin hem iletişim hem de sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefledik. Şimdi de ‘ben de okuyorum’ etkinliğiyle otizmli bireylerin uygun eğitim yöntemleri ve otizm konusunda eğitim almış öğretmenlerle okuma –yazma becerilerinin kazandırabileceğini gördük. Ailelerinin mutluluğu ve özel çocuklarımızın ‘ben de okuyorum’  sevincini hiç bir şeye değişmem. Silivri’ de otizmli bireyler için ilk okuma bayramını  yaptık umarım bu etkinlik örnek teşkil eder.’

Öğrencilere belgeler

Okumaya başlayan ; Ömer, Yusuf ve Oğuz’a başarı belgeleri verildi.

Otizmli öğrencilerin şıklık yarışı

Okuma bayramına katılan otizmli çocuklar hem kıyafetleriyle hem ‘ben de okuyorum’ tşörtleriyle dikkat çektiler.

Hep beraber pasta kestiler

Okuma bayramı pastasını  protokol üyeleri, öğrenciler, aileler ve öğretmenler hep beraber kestiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol